احتمال ادغام سامانه‌های «کاتب» و «ثبت من» با هدف بهینه‌سازی خدمات ثبتی

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از بررسی احتمال ادغام دو سامانه پرکاربرد «کاتب» و «ثبت من» در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش طرح نوین، در ماه‌های اخیر فعالیت همزمان سامانه‌های «کاتب» و «ثبت من» که تا حد زیادی دارای کارکردهای مشابهی هستند، این پرسش را1 برای فعالان حوزه حقوقی و شهروندان ایجاد کرده بود که فلسفه وجودی این دو پلتفرم موازی چیست؛ موضوعی که با هزینه‌های سنگین نگهداری و به‌روزرسانی نیز همراه است.

در همین راستا، «اعظم قویدل»، سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و معاون امور اسناد این سازمان، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم، درباره چرایی فعالیت همزمان این دو سامانه اظهار داشت: سامانه «کاتب» به عنوان یک سکوی جامع‌تر طراحی شده است که تمامی سامانه‌های مرتبط را پوشش می‌دهد؛ در حالی که سامانه «ثبت من» از چنین جامعیت فراگیری برخوردار نیست.

وی با اشاره به هزینه‌های قابل‌توجه نگهداری و به‌روزرسانی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در هر دو سامانه تصریح کرد: با توجه به ضرورت بهینه‌سازی منابع و کاهش هزینه‌های اداری، احتمال دارد در آینده‌ای نزدیک تصمیم‌گیری نهایی برای ادغام این دو سامانه اتخاذ شود.

قویدل در عین حال خاطرنشان کرد که تا این لحظه، هنوز به جمع‌بندی نهایی و قطعی برای اجرای این ادغام نرسیده‌اند، اما این سناریو به عنوان یکی از راهبردهای اصلی سازمان در دست بررسی است.