روند ثبتنام وام 500 میلیون تومانی وکلا و کارآموزان کانون دادگستری مرکز (سهمیه سال 1404) که از 16 خرداد 1405 آغاز شده بود، به دلیل هجوم متقاضیان در همان ساعات اولیه با تکمیل ظرفیت مواجه و متوقف شد.
سجاد شکوری راد، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز و نماینده این نهاد در صندوق حمایت، در توضیح علت بروز اختلال و توقف ثبتنامها، به اختلاف فاحش میان عرضه و تقاضا اشاره کرد. وی اظهار داشت: «در حالی که سهمیه اختصاصیافته از سوی صندوق حمایت تنها 500 فقره وام بود، اما آمار متقاضیان به حدود 15 هزار نفر رسید.»
شکوری راد حضور وکلای باسابقه در صف دریافت این تسهیلات را تاملبرانگیز خواند و افزود: «هنگامی که یک وکیل با 20 الی 30 سال سابقه کار برای دریافت یک وام 500 میلیون تومانی اقدام میکند، این مسئله به وضوح نشاندهنده شرایط نامساعد اقتصادی جامعه وکالت است. در یک شرایط اقتصادی باثبات، فردی با این میزان سابقه قاعدتاً نباید نیازی به چنین تسهیلاتی داشته باشد.»
وی در ادامه ریشه این مشکلات را به وضعیت کلی اقتصاد کشور مرتبط دانست و گفت: «اقتصاد کشور مدتی است که از رونق افتاده و در شرایط خاصی قرار دارد. همین رکود باعث شده تا تمامی مشاغل خدماتی از جمله حرفه وکالت، آسیبهای جدی ببینند.»
این عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز در پایان با تاکید بر درهمتنیدگی مسائل اقتصادی و صنفی تصریح کرد: «برای اتخاذ تصمیمات موثر در جهت بهبود وضعیت وکلا، نیازمند شرایطی عادی هستیم تا بتوان تمامی فاکتورهای لازم را به درستی ارزیابی و مدیریت کرد.»
تماس با موسسه