رئیس کانون سردفتران و دفتریاران از آغاز اجرای برون‌سپاری خدمات ثبت شرکت‌ها به دفاتر اسناد رسمی از هفته آینده خبر داد.

 به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، کارگاه آموزشی ثبت شرکت‌ها ویژه دفاتر اسناد رسمی تهران (50 دفترخانه) از روز سه‌شنبه 20 خرداد ماه در کانون آغاز به کار کرده است. این کارگاه با هدف آماده‌سازی دفاتر منتخب برای ورود به فرایند برون‌سپاری خدمات ثبت شرکت‌ها برگزار می‌شود و شامل آموزش‌های تخصصی و کاربردی در حوزه ثبت شرکت‌های تجاری است.

در این برنامه آموزشی که با همکاری اداره ثبت شرکت‌ها و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار می‌شود، مباحثی نظیر سامانه‌های ثبت شرکت‌ها، فرآیند پلمپ دفاتر تجاری، دفتر ثبت تجارتی، تعیین نام شرکت‌ها و کلیات و جزئیات فنی و حقوقی ثبت شرکت‌ها به دفاتر منتخب آموزش داده می‌شود. به گفته مسئولان، آموزش‌ها در چندین جلسه و با حضور اساتید و مدیران ارشد اداره ثبت شرکت‌ها پیگیری خواهد شد.

علی خندانی، در این کارگاه آموزشی با قدردانی از همکاری‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به‌ویژه معاونت اسناد، مدیرکل و مجموعه مدیریتی اداره کل ثبت شرکت‌ها اظهار کرد: انصافاً مجموعه ثبت شرکت‌ها در مسیر برون‌سپاری خدمات، همراهی و همکاری تام و تمام با کانون داشته‌اند. این همکاری هم در سطح مدیران و هم در سطح کارشناسان ثبت شرکت‌ها مشهود بوده و جای تقدیر دارد.

وی با اشاره به تجربیات گذشته در موضوع برون‌سپاری خدمات ثبت شرکت‌ها گفت: در دوره مدیریتی گذشته نیز اقدامات و همراهی‌هایی در این حوزه صورت گرفت، اما به‌دلیل برخی مشکلات و نظریات نسبت به اصل برون‌سپاری، مسیر به‌طور کامل هموار نشد. امروز اما با عزم و اراده‌ای جدی‌تر، هم از سوی سازمان ثبت، هم اداره کل ثبت شرکت‌ها و هم کانون، شاهد پیشبرد این موضوع هستیم.

خندانی ضمن قدردانی از زحمات علیرضا سلیمی نائینی، مدیر واحد فناوری کانون، تأکید کرد: آقای سلیمی همواره در بحث‌های نظارتی، فنی و اجرایی در حوزه برون‌سپاری‌ها فعال و متعهدانه حضور داشته‌ است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با بیان اینکه دفاتر اسناد رسمی باید با نگاهی جدی‌تر به موضوع برون‌سپاری ورود کنند، افزود: در شرایط کنونی و با توجه به تحولات ساختاری، قوانین جدید و فضای رقابتی موجود، دیگر نمی‌توان همچون گذشته عمل کرد. رقبای جدی‌ای در حوزه خدمات ثبتی وارد میدان شده‌اند.

وی ادامه داد: نخستین بار حدود پنج سال پیش بود که موضوع برون‌سپاری ثبت شرکت‌ها کلید خورد و حتی دوره‌های آموزشی نیز برگزار شد، اما به‌دلیل نبود زیرساخت‌های فنی کافی و عزم جدی، پروژه متوقف ماند. خوشبختانه امروز هم زیرساخت‌های فنی فراهم است و هم اراده و اشتیاق لازم از سوی طرفین وجود دارد.

خندانی با اشاره به آغاز اجرای فاز عملیاتی ثبت شرکت‌ها در هفته آینده اعلام کرد: روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه آینده، آغاز اجرای رسمی این خدمات در دفاتر منتخب خواهد بود و از همکاران انتظار می‌رود با استقبال حداکثری در این مسیر همراه شوند. طبیعتاً در روند اجرا ممکن است با چالش‌ها و ابهاماتی مواجه شویم، اما باید با صبر و حوصله این دوره گذار را پشت سر بگذاریم تا به بلوغ لازم برسیم.

وی باتاکید بر اهمیت وجود دستورالعمل لازم در این خصوص، افزود: حتی اگر تعرفه‌ها در آغاز پایین‌تر از انتظار باشد، باید با هدف تثبیت جایگاه دفاتر در این عرصه، کار را آغاز کنیم تا در مراحل بعدی بتوانیم شرایط را به نفع دفاتر بهبود ببخشیم.

خندانی با تأکید بر ضرورت مشارکت فعال دفاتر منتخب در دوره پایلوت، بیان کرد: ثبت برند، ثبت شرکت و تغییرات، ممکن است از نظر زمان و پیچیدگی کمتر از سند قطعی غیرمنقول نباشد، اما عبور از این مرحله برای تثبیت موقعیت دفاتر در فضای جدید، ضروری است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با قدردانی از مدیران ثبت شرکت‌ها برای حضور و همراهی‌شان در این برنامه آموزشی، تأکید کرد: از تمامی دفاتری که به‌عنوان پایلوت انتخاب شده‌اند انتظار می‌رود با تمام توان در این مرحله مشارکت داشته باشند. می‌دانیم همکاران در ساعات اداری با مراجعه‌کنندگان و مشکلات خاص خود مواجه‌اند، اما تلاش خواهیم کرد برنامه‌های آموزشی آتی به‌صورت غیرحضوری و از طریق فضای مجازی برگزار شود.