سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳-هفته بیست و دوم : مدیریت و برنامه ریزی مطالعاتی ویژه ماه مبارک رمضان


برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید



---------------------------------------------------

[poll id="29"]

-------------------------------------------------

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳


هفته بیست و دوم : مدیریت و برنامه ریزی مطالعاتی ویژه ماه مبارک رمضان


طبق تقویم رسمی کشور ، یکشنبه ۹۳/۰۴/۰۸مصادف با اول رمضان ۱۴۳۵ می باشد . رمضان ماه مهمانی خدا و فرصتی برای تمرین و تزکیه روح و نفس است . ماه رمضان فرصت مجددی است برای پیمانی دوباره با خدای مهربان .


دراین یادداشت تلاش می کنیم ارتباط و پیوند مناسبی میان آزمون وکالت و ماه رمضان ، برقرار کنیم تا داوطلبان بتوانند همزمان هم در مسیر موفقیت خود گام بردارند و هم از برکات ماه خدا ، برخوردار گردند و همین امر توشه ی ارزشمندی باشد برای پیروزی و رستگاری آنها .


۱- منابع مطالعاتی


در ماه رمضان ، منابع مطالعاتی تغییری نخواهد کرد . بنابراین داوطلبان گرامی باید طبق روال گذشته از منابع مورد نظر خود استفاده نمایند لیکن باید تغییر مختصری در زمان مطالعه ی منایع خود اختصاص دهند . به عبارت دیگر در ساعاتی که داوطلب از لحاظ جسمانی در وضعیت بهتری قرار دارد ، مثل زمان بعد از سحری یا افطاری منابع سخت تر و در ساعاتی که داوطلب از لحاظ جسمانی در وضعیت ضعیف تری قرار دارد مثل ساعات ( ۲۰ – ۱۶ )، مطالعه ی منابع ساده تر (تست خوانی یا قانون خوانی) را در دستور کار خود قرار دهد .


۲- ساعات مطالعاتی


در ماه رمضان با توجه به شرایط خاص و متفاوت آن ، ساعات مطالعاتی نیز لازم است تغییر کند . بهترین ساعات مطالعه برای روزه داران گرامی عبارتست از :


الف . بعد از سحری حداقل ۳ ساعت ( ۷ – ۴ صبح ) .


ب . بعد از افطاری حداقل ۳ ساعت ( ۱۲ – ۹ شب ) .


بنابراین ، هر داوطلب روزه دار می تواند روزانه حداقل ۶ ساعت مطالعه ی مفید و سودمند داشته باشد . ضمناً در طول روز و در بین ساعات فعالیت خود نیز می تواند حداقل ۳ – ۱ ساعت مطالعه ی منابع آسان تر را داشته باشد .


توجه مهم : داوطلبان روزه داری که شاغل نیستند می توانند بعد از سحر حداقل تا ساعت ۱۰ صبح مطالعه نمایند و پس از آن بخوابند ( حداقل ۶ ساعت ) و مابقی ساعات را تا زمان افطار ، یعنی از ساعت ۱۶ به بعد ، به مطالعه یا فعالیت های روزانه ی خود اختصاص بدهند .


۳- تعامل مطالعه با روزه داری


برخی از داوطلبان با توجه به اهمیت آزمون وکالت و طولانی بودن روزهای ماه رمضان در سال ۹۳ ( حدود ۱۵ ساعت ) جمع میان این دو را محال می دانند و احتمالاً میان مطالعه و روزه داری به زعم خود یکی را انتخاب می نمایند . باید به این عزیزان یادآوری نمود که با مدیریت صحیح می توان به هر دو وظیفه عمل نمود و حذف هر یک از آنها به صلاح نمی باشد و چه بسا داوطلب آزمون وکالت با حذف روزه داری امتیازات ارزشمند ماه پر برکت را از دست بدهد :


الف . ماه رمضان آثار و برکات معنوی فراوانی دارد که هر روزه داری به عنوان مهمان ویژه خداوند از آن برخوردار خواهد شد .


ب . در ماه رمضان بسیاری از فعالیت های معمولی و متداول روزه داران متوقف خواهد شد مثل تفریح کردن ، مهمانی رفتن ، سرگرم شدن به کارهای روزمره ، فعالیت های غیر ضروری و ... . جمع همین چند نمونه ، روزانه حداقل ۵ – ۴ ساعت هر فرد را در بر می گیرد که داوطلب روزه دار می تواند در این ساعات یا استراحت کند یا فرصتی برای مطالعه ی بیشتر خود فراهم آورد .


ج . با توجه به شرایط معنوی خاصی که در این ماه وجود دارد ، غالباً تمرکز فکری داوطلبان روزه دار بیشتر خواهد شد .


د . داوطلب روزه دار ، مهمان خاص و ویژه ی خداوند است . خداوند مهربان نیز صدای او را بهتر و بیشتر از گذشته می شنود و عنایت و لطف بیشتری نسبت به او خواهد داشت . خداوند ، در ماه رمضان شأن و کرامت بنده ی روزه دار خود را بیشتر می داند . بنده ای که حرمت خدا و ماه پربرکت او را دارد ، حتماً از رحمت و پاداش او نیز بی نصیب نخواهد ماند .


ه . امید به لطف و عنایت ویژه ی پروردگار و نزدیکی به او در ماه رمضان بیشتر می شود و همین امر ، انگیزه و روحیه ی قوی تری را به داوطلب روزه دار اعطاء می کند .


و . حضور ذهن و توان یادگیری در ماه رمضان به نحو چشمگیری افزایش می یابد . مطمئناً داوطلب روزه دار می تواند کیفیت علمی خود را به نحو مطلوبی برساند .


ز . برکات و نعمات مادی و معنوی دیگری که در این ماه نهفته است و ذکر آنها در این یادداشت نمی گنجد ، همگی از امتیازات منحصر به فرد ماه مبارک رمضان است . بی دلیل نیست که رمضان را ماه مهمانی خدا می دانند .


البته در کنار مزایا و محسنات بی شماری که در این ماه وجود دارد ممکن است برخی موارد برای داوطلب کنکور مهم و مؤثر باشد که باید به نحو ویژه ای مدیریت شود :


الف . تغذیه داوطلب


در ماه رمضان ، داوطلب باید تغذیه ی مناسبی داشته باشد . مصرف مواد مناسب غذایی که فشار خون ، قند و ... داوطلب را میزان نگه دارد ، بسیار حائز اهمیت است . پیشنهاد می گردد سحری مناسبی صرف شود تا داوطلب توان حدود ۱۵ ساعت روزه داری و مطالعه ی همزمان را داشته باشد . ضمناً مصرف آب زیاد و میوه ها و سبزیجات تازه ، نقش بسیار مؤثری در حفظ آمادگی جسمانی و بدنی داوطلب خواهد داشت .


ب . استراحت داوطلب


حداقل ساعات مطالعه در این ماه باید ۶ ساعت باشد . ساعت ۱۲ شب تا نیم ساعت قبل از اذان صبح ، زمان مناسبی برای خواب شبانه و حدود ۲/۵ ساعت نیز خواب نیمروز مخصوصاً ساعت ۱۷/۳۰– ۱۵ می تواند ، خستگی و فشار ناشی از کار روزانه ، مطالعه و روزه داری را کاهش دهد .


ج . مدیریت زمان


داوطلب آزمون وکالت باید به گونه ای زمان خود را برنامه ریزی کند که علاوه بر مطالعه ی کافی ( حداقل ۷ ساعت در روز ) ، استراحت مناسب نیز داشته باشد ( حداقل ۷ – ۵ ساعت ) و فعالیت های روزمره خود را طبق روال گذشته ( اشتغال ، کلاس و ... ) با قدرت به انجام برساند . رمز موفقیت در اجرای برنامه های داوطلب ، رعایت زمان بندی های پیش بینی شده قبلی و تعهد به اجرای دقیق و کامل آنهاست . البته اختصاص روزانه حداقل یک تا دو ساعت به مراسم و آداب ویژه ی ماه مبارک رمضان از جمله نماز ، قرائت قرآن ، دعا و نیایش و ... می تواند از لحاظ معنوی قدرت و انرژی ویژه ای را به داوطلب روزه دار ، اعطاء نماید .


خاتمه : در این یادداشت تلاش کردیم به داوطلبان روزه دار ، مدیریت و برنامه ریزی ویژه ی ماه مبارک رمضان را به روش بسیار ساده معرفی نماییم . البته جایگاه ، شأن و مقام ، این ماه هرگز در این یادداشت و در توان علمی نگارنده نمی گنجد و هدف از بیان مطالب ، همراهی و راهنمایی مختصر به داوطلبان گرامی است . پیشاپیش فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به عموم مسلمانان جهان خصوصاً شما داوطلبان آزمون وکالت تبریک عرض نموده و از خداوند متعال قبولی طاعات و عبادات شما را در ماه رحمت و برکت مسألت می نماییم .


توجه : یادداشت هفته آینده با عنوان " تغذیه ی مناسب در ماه رمضان " در تاریخ ۹۳/۰۴/۰۸تقدیم خواهد شد .


محمد فرجی 


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۹۳/۰۴/۰۱