موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد۹۵ نوبت(۱۷):۱۰ پیشنهاد موثر برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد۹۵

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد۹۵


نوبت هفدهم :۱۰ پیشنهاد موثر برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد۹۵


pdf


آزمون کارشناسی ارشد۹۵ به صورت تستی و همزمان در برگزار می گردد . بسیاری از داوطلبان از چند ماه قبل طبق برنامه ریزی جامع و هدفمند مشغول مطالعه بوده و تا کنون بخشی از مسیر موفقیت را به سلامت طی کرده اند . در این یادداشت تلاش داریم ، پیشنهادات موثری را جهت تضمین قبولی در آزمون برای شما داوطلبان پرتلاش و ساعی تقدیم نماییم .

اول ) به برنامه مطالعاتی خود وفادار بمانید .

طبیعی است پس از چند ماه مطالعه ، داوطلبان دچار روزمرگی شده و احساس می کنند که باید تغییری در مطالعه خود ایجاد کنند . ساده ترین راهی که به نظر می رسد ، تغییر برنامه درسی و آغاز روش جدید مطالعه است . چنین نگرشی اساساً باطل و خطرناک است . پس اگر در مسیر مطالعاتی احساس خستگی یا یکنواختی نمودید ، برای ساعاتی مطالعه را متوقف کنید و حتی زمانی را برای استراحت و تفریح در نظر بگیرید و پس از تجدید قوا ، مجدداً برنامه مطالعاتی خود را پیگیری نمایید .

دوم ) دروس را به صورت ماهوی بیاموزید .

با توجه به کیفیت سوالات آزمون ، بهتراست داوطلبان دروس را به صورت ماهوی و مبنایی مطالعه نموده و به درستی آنرا بیاموزند . روش گزیده خوانی یا حفظ مطالب  در این مقطع ، برای موفقیت در آزمون کافی نخواهد بود . بنابراین فعلاً مطالب هردرس را به صورت کامل مطالعه کنید و برای روزهای پایانی به روش گزیده خوانی یا حفظ مواد مهم و نکات کلیدی عمل نمایید .

سوم ) درهنگام مطالعه ، نکته برداری ، خلاصه نویسی ، حاشیه نویسی و علامتگذاری نمایید .

هرچند تا ماه پایانی ، مطالعه ی شما ماهوی و اصلی است لیکن پیشنهاد می شود خلاصه ی مطالب یا نکات مهم هر مبحث را به صورت جداگانه یا حاشیه نویسی آماده نمایید تا برای ماه پایانی نگرانی نداشته باشید . تاکید می گردد ، نکات مهم و خلاصه یادداشت های شما در روزهای پایانی علاوه بر تسریع مطالعه ، اعتماد به نفس و تسلط شما را نیز به نحو چشمگیری افزایش خواهد داد.

چهارم ) حواشی آزمون را از خود دور نمایید .

با نزدیک تر شدن به زمان آزمون ، یک سری گمانه زنی ها و شایعات مطرح می گردد که در سال های گذشته همواره وجود داشته است و امسال نیز یقیناً خواهد بود . بنابراین تاکید می گردد تمام انرژی و توان خودرا برای مطالعه با تمرکز فکری بالا ، صرف کنید و از ورود به مباحث حاشیه ای و بی فایده اکیداً خودداری نمایید .

پنجم ) ساعات مطالعه ی خودرا افزایش دهید .

هر چند ساعات مطالعه افراد با توجه  به اوضاع و احوال و شرایط زندگی خصوصی آنها متفاوت است لیکن به نحوی برنامه ریزی کنید که حداقل روزی دو ساعت به زمان مطالعه ی خود اضافه نمایید .

ششم ) متناسب با توان علمی خود مطالعه کنید .

مسلم است داوطلبان از نظر کیفیت و توان علمی با یکدیگر متفاوت هستند . به همین دلیل باید منابع مطالعاتی آنها نیز متفاوت باشد . پس اگر دانشجوی متوسطی هستید اصراری به مطالعه منابع و کتب اصلی و مرجع نداشته باشید . برای شما مطالعه جزوات کمک آموزشی  و قوانین مهم ، بازدهی  بیشتری خواهد داشت .

هفتم ) زمان خودرا مدیریت کنید .

هر داوطلبی طبق برنامه ی مطالعاتی خود موظف است روزانه حداقل ساعاتی را مطالعه نماید که این حداقل نباید کمتر از ۸ ساعت باشد . ممکن است برخی در تامین همین حداقل ساعت نیز مشکل داشته باشند . به هر حال باید توجه داشت که برای تسلط کامل  بر منابع مطالعاتی باید حداقل ساعات مطالعه مذکور محقق شود . به همین دلیل پیشنهاد می گردد :

الف . اگر کارمند یا شاغل هستید ، حداقل روزانه دو تا سه ساعت در محل کار خود به مطالعه متن قانون یا تست خوانی بپردازید .

ب . اگر خانه دار یا دارای فرزند هستید ، در میان اوقات کار در منزل ، زمان هایی را به مطالعه متن قانون یا تست خوانی اختصاص دهید .

ج . اگر محدودیت زمانی ندارید ، در مواقع استراحت ، به مطالعه خلاصه نویسی ها یا یادداشت های شخصی خود مشغول باشید .

د . تحت هیچ شرایطی ، ساعات مطالعه خودرا به کمتر از ۸ ساعت تقلیل ندهید و اگر این امر اتفاق افتاد ، روز بعد آن عقب ماندگی خود را حتما جبران نمایید .

هشتم) تمرکز فکری خودرا به روی آزمون وکالت ، معطوف نمایید .

در مدت باقیمانده ، تمام فکر و انرژی خودرا معطوف به آزمون نمایید . سایر مسائل و فعالیت های غیر ضروری خودرا به بعد موکول نمایید . اوقات استراحت و فراغت خودرا با خانواده تان سپری نمایید و حتی الامکان از هرگونه مراوده با دوستان و رفقای خود پرهیز نمایید . مهلت باقیمانده تا روز آزمون برای شما بسیار مهم و حیاتی است . بنابراین ، با اقدامات نابجا و نادرست ، تمرکز فکری و روانی خودرا برهم نزنید .

نهم) تست های سنوات گذشته را مطالعه کنید .

با مطالعه ی تست های سنوات گذشته علاوه برسنجش و ارزیابی علمی خود، بانکات موجود درهر قسمت نیز آشنا خواهید شد.

 دهم) برای روزهای پایانی ، برنامه ویژه ای داشته باشید .

مسلما تمام زحمات و تلاش های شما در روزهای پایانی ، به بار خواهد نشست . درواقع در ماه اردیبهشت ، داوطلبان باید نتیجه ی زحمات گذشته خودرا مشاهده نمایند .  در این ماه ، باید همه ی مطالب و مباحث مطالعه شده گذشته را مرور و جمع بندی نهایی نمایید . بنابراین از همین امروز برای ماه پایانی خود برنامه ریزی کنید . بنابراین پیشنهاد می گردد :

۱-  قوانین ، مقررات و آراء وحدت رویه را خط کشی ، علامت گذاری یا حاشیه نویسی کنید .

۲- نکات مهم در تست های سنوات گذشته را برجسته و مشخص نمایید .

۳- نکات مهم و ظریف که در زمان مطالعه با آن مواجه می شوید را یادداشت برداری نمایید .

خاتمه :

با رعایت پیشنهادات ارائه شده در این یادداشت ، به تدریج تغییرات ذیل در شما ایجاد خواهد شد :

۱- کیفیت علمی شما ، افزایش می یابد .

۲- روش مطالعه ی شما ، ارتقاء می یابد .

۳- سرعت مطالعه ی شما ، بیشتر می شود .

۴- اعتماد به نفس شما ، افزایش می یابد .

۵- دغدغه و نگرانی شما ، کاهش می یابد .

۶- مطالعه ی شما ، هدفمند و منسجم می شود .

۷- ماه پایانی مطالعه شما ، با اعتماد واعتقاد سپری خواهد شد .

۸- میل به موفقیت در شما ، تشدید می شود .

۹- مسیر موفقیت شما ، هموار خواهد شد .

۱۰- با انگیزه و روحیه بیشتری به استقبال آزمون خواهید رفت .

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۲۸ /۱ /۹۵