علیرضا غلامی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی است که در آزمون دکتری سال 1404 موفق به کسب رتبه 5 حقوق خصوصی شده است.

در ادامه گفت‌وگوی اختصاصی با این رتبه برتر آزمون دکتری 1404 را می‌خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید.

علیرضا غلامی هستم. در سال 97 موفق به کسب رتبه 26 در کنکور سراسری شدم و مقطع کارشناسی را در رشته حقوق در دانشگاه تهران گذراندم. در سال 1401، رتبه 18 کنکور کارشناسی ارشد حقوق خصوصی را کسب کردم و در دانشگاه شهید بهشتی ادامه تحصیل دادم و در شهریور ماه پارسال از پایان‌نامه‌ام با درجه عالی دفاع نمودم. سپس بعد از دفاع به مطالعه برای آزمون دکتری پرداختم.

انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟

علاقه بنده نسبت به جنبه پژوهشی و تحقیقاتی و بررسی لایه‌های عمیق‌تر در علم حقوق، نسبت به سایر جنبه‌ها، بیشتر است. کارشناسی ارشد، نقطه شروع در دنیای پژوهش و پل ارتباطی بین دنیای کارشناسی و دکتری است. البته مقطع دکتری مسیر نسبتا دشوار و طولانی است و چالش‌های خودش را دارد. با این حال تحصیل در این مقطع، مخصوصا در دانشگاه‌های مطرح کشور، فرصت‌های بسیار زیادی را در اختیار دانشجو قرار می‌دهد.

از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟

بعد دفاع پایان‌نامه و استراحت، از اواخر مهر مطالعه برای آزمون را شروع نمودم.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

تمرکز اصلی بنده بر سه درس متون فقه، حقوق مدنی و حقوق تجارت بود.

برنامه مطالعه‌تان به چه ترتیبی بود؟

برنامه بنده به صورت هفتگی بود، به این شکل که در هر هفته مباحث جدیدی، همراه با مرور مباحث هفته قبل، مطالعه می‌شد. در تنظیم برنامه‌ها، دوست گرامی جناب آقای عرفان اکبری همراه بنده بودند و از تجربیات ایشان استفاده نمودم.

سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

تمرکز طراح سؤالات درس متون فقه در سال‌های اخیر از شرح لمعه فاصله گرفته و از سایر منابع فقهی نیز سوالاتی طرح می شود، با این حال سطح سؤالات نسبتا آسان بود و با صرف آشنایی با زبان عربی و مطالعه کلی باب‌های معاملات، پاسخ به بسیاری از این سؤالات ممکن بود.

سطح سؤالات درس مدنی استاندارد بود، هرچند که پاسخ تعداد کمی از سؤالات اختلافی است.
برخلاف دو درس قبلی سؤالات درس تجارت فراتر از استاندارد و غیر نرمال بود که البته دور انتظار هم نبود. معمولا در هر سال، سطح سوالات یک درس فراتر از استاندارد است‌.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟

هنوز در این خصوص تصمیمی نگرفته‌ام و نیاز به مشورت و تحقیق دارم. انتخاب بنده بین دانشگاه شهید بهشتی و تهران است.

رزومه‌تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

مقاله‌ای که پایان‌نامه‌ام استخراج نمودم در حال داوری است که امیدوارم تا قبل از زمان شروع مصاحبه تعیین وضعیت شود.

توصیه‌تان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟

روش‌های هر شخص برای مطالعه آزمون متفاوت است، با این حال چنانچه داوطلبان زمان کافی برای مطالعه دارند، حتما منابع مرجعی که در مقاطع قبلی خوانده‌اند را مطالعه و مرور کنند و چنانچه به دلایلی از منابع آزمونی استفاده می‌کنند، حتما از تعدد منابع پرهیز و به منبع شان اطمینان کنند.

با توکل بر خدا و تلاش و مطالعه مستمر و برنامه ریزی مناسب، حصول نتیجه دلخواه قطعی است.
قلباً برای داوطلبان آزمون‌های آینده آرزوی موفقیت دارم.

و حرف آخر؟

از خانواده عزیزم که در این مسیر مثل همیشه قوت قلب بودند و فرصت را برای بنده فراهم کردند، تشکر می کنم.
همچنین از دوستانم، جناب آقای محمد تهرانی و جناب آقای عرفان اکبری که تجربیات‌شان بسیار به بنده کمک کرد و همچنین پایگاه خبری اختبار برای مهیا کردن این بستر سپاسگزارم.