به نام خدا
در سالیان اخیر، توسعه ی کمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و جذب بی رویه دانشجویان حقوق در سراسر کشور و گرایش و تمرکز به سمت مدرک گرایی، نظام علمی کشور را به نحو چشم گیری متفاوت نموده است.
کیفیت پایین آموزش از یک سو و عدم علاقه به تحقیق و پژوهش از سوی دانشجویان، منجر به چالش جدی برای نظام آموزشی کشور شده است. یک مقایسه ساده میان سواد فارغ التحصیلان گذشته با قارغ التحصیلان سالیان اخیر، مهر تاییدی بر این مدعاست.
به هرحال برای خروج از این بن بست و جلوگیری از آسیب های جدی که در آینده ای نه چندان دور بر پیکره ی علمی و آموزشی کشور وارد خواهد شد، به دانشجویان و فارغ التحصیلان حقوق پیشنهاد می گردد:
۱- صرفنظر از آموزش در دانشگاه یا موسسه ی محل تحصیل خود، حتماًً از کتب یا منابع مرجع در طول تحصیل یا ایام بعد از آن استفاده نمایند.
۲- مطالعه ی آخرین مقالات، یادداشت ها و پژوهش های علمی نقش بسیار موثری در ارتقاء دانش و سواد آنها خواهد داشت.
۳- پیگیری مستمر آخرین آراء وحدت رویه و مطالعه ی استدلالات محاکم عالی قضایی می تواند در تفهیم و تثبیت مطالب اثر گذار باشد.
۴- مطالعه ی زندگی اساتید و چهره های ماندگار حقوق و تلاش و پشتکار مثال زدنی آنها می تواند الگو و راهنمای مفیدی در این مسیر باشد.
خاتمه: آینده ی جامعه ی حقوقی ایران در دست همین دانشجویان و فارغ التحصیلان امروز ماست. اگر به درستی از آنها مراقبت نکنیم شاید فردا خیلی دیر باشد.
موفق باشید
محمد فرجی
مدیر موسسه طرح نوین اندیشه
۱۰/ ۳/ ۹۴