آثار واخواهي

الف. اثر تعليقي بر اجراي حكم:

واخواهي مانند تجديدنظر اثر تعليقي دارد بدين معنا كه تا انقضاي مهلت واخواهي صدور دستور اجراي حكم ممنوع است و چنانچه در مهلت، واخواهي شده باشد، اجراي حكم تا روشن شدن نتيجه متوقف مي‌شود.

ب. اثر انتقالي:

واخواهي نيز به عنوان شكايتي عادي و ماهوي اثر انتقالي دارد. اثر انتقالي بدين مفهوم است كه، به وسيلة واخواهي، اختلاف از مرحلة قبلي (رسيدگي غيابي) به مرحلۀ واخواهي با تمامي مسایل موضوعي و حكمي كه داشته باشد، با لحاظ اعتراضات و دلايل واخواه، منتقل مي‌شود.

ج. اثر واخواهي نسبت به ساير اشخاص:

با توجه به ماده 308 ق.آ.د.مدني رأيي كه پس از رسيدگي و واخواهي صادر مي‌شود فقط نسبت به واخواه و واخوانده مؤثر است و شامل كسي كه واخواهي نكرده است نخواهد شد ... .

بنابراين در صورت تعدد محكوم عليهم، چنانچه بعضي از آنها واخواهي ننمايد و حكم در پي رسيدگي واخواهي فسخ شود، شامل آنهايي كه واخواهي نكرده‌اند نخواهد شد. در عين حال مادة مزبور استثناي مهمي بر قاعدة مزبور وارد نموده است «... مگر اين كه رأي صادره قابل تجزيه و تفكيك نباشد كه در اين صورت نسبت به كساني كه مشمول حكم غيابي بوده ولي واخواهي نكرده‌اند نيز تسرّي خواهد داشت»..

د. اثر واخواهي و خسارت ناشي از اجراي حكم:

چنانچه محكوم عليه غايب پس از اجراي حكم واخواهي نمايد و در رسيدگي بعدي حكم به نفع او صادر شود، خواهان ملزم به جبران خسارت ناشي از اجراي حكم اولي به واخواه مي باشد.