به نام خدا


 

pdf


همانطور که می دانید روز سه شنبه ۲۳/ ۴/ ۹۴ بالاخره جمهوری اسلامی ایران با ۶ قدرت برتر دنیا به توافق رسیدند و بر این اساس حقوق و تعهداتی برای طرفین این توافقنامه ایجاد گردید. صرفنظر از محتوای این توافقنامه و اظهارنامه در خصوص کیفیت و مطلوبیت آن (که در تخصص نگارنده نمی باشد) در این یادداشت تاثیر عملی توافقنامه مذکور را در مشاغل حقوقی کشور بررسی می نماییم.

الف) قضات و صاحبان مشاغل قضایی

پس از رفع تحریم ها و ورود اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی، دعاوی و اختلافات با ماهیت و مشخصات جدیدی در محاکم حقوقی ایران طرح خواهد شد. دعاوی و اختلافات راجع به مسوولیت مدنی، بیمه، سرمایه گذاری، قراردادها و .... که قطعاً یک طرف آن اتباع خارجی خواهند بود. مطمئناً آراء و تصمیمات محاکم ایران در خصوص دعاوی جدید، نقش مهمی در پویایی و ارتقاء نظام حقوقی کشور خواهد داشت.

ب) وکلا و مشاوران حقوقی

ورود اتباع خارجی در قالب اشخاص حقیقی یا شرکت ها و بنگاههای بزرگ خارجی، به نحو چشمگیری وکلا و مشاوران حقوقی کشور را درگیر خواهد ساخت. از آنجایی که، فرهنگ استفاده از وکیل یا مشاور حقوقی برای اتباع خارجی یک اصل مسلم می باشد، از همین امروز وکلا و مشاوران حقوقی باید خود را آماده و مهیا ی پذیرش موکلین خارجی نمایند. مسائلی چون ثبت شرکت ها و علائم تجاری، سرمایه گذاری، حمل و نقل، قراردادهای تجاری و دعاوی مربوطه از عمده ترین موضوعات مورد نیاز آنها خواهد بود.

ج) سردفتران اسنادرسمی

اتباع خارجی (اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی) تمایل بیشتری به تنظیم اسناد و قراردادهای خود به طور رسمی در دفاتر اسنادرسمی دارند. بدون شک حضور تجار و سرمایه گذاران خارجی در کشور، منجر به تنظیم اسنادرسمی در دفاتر خواهد شد. معمول ترین اسنادی که تنظیم خواهد شد عبارتست از : وکالت و اعطای نمایندگی قانونی، فروش کالا و خدمات، انواع قراردادهای مشارکت، اجاره نامه، قراردادهای بانکی و خرید اموال منقول و در موارد خاص اموال غیر منقول.

نتیجه: مطمئناً تجار و تولید کنندگان و سایر صنوف داخلی از رفع تحریم ها و گسترش ارتباطات منتفع خواهند شد. بنابراین جامعه ی حقوقی نیز باید سهم خود را از این مبادلات تجاری و اقتصادی ببرد. این فرصت ارزشمندی برای همه فراهم است. امید که شما هم بتوانید از این فرصت های جدید شغلی، برخوردار شوید.

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه طرح نوین اندیشه


۲۴/ ۴/ ۹۴