یادداشت روز : شاخص های انتخاب کانون وکلای مطلوب ۹۶

به نام خدا



یادداشت روز : شاخص های انتخاب کانون وکلای مطلوب 96



 



آزمون وکالت به صورت تستی، یک مرحله ای و هماهنگ در کانونهای وکلای مستقل کشور توسط اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری (اسکودا) با همکاری سازمان سنجش و آموزش عالی کشور برگزار خواهد شد. ثبت نام آزمون تاریخ 2لغایت 13 مهرماه خواهد بود که متقاضیان باید با تکمیل فرم تقاضا و ارسال مدارک لازم به صورت اینترنتی ثبت نام خود را به درستی انجام بدهند تا مجوز حضور در جلسه ی آزمون  وکالت 96را دریافت نمایند.



مطمئناً انتخاب کانون وکلا برای شرکت کنندگان در این مرحله بسیار حائز اهمیت است . بنابراین ما در این یادداشت برآنیم تا مطالب مهم و کلیدی مرتبط با شاخص های انتخاب مطلوب را بررسی نماییم . انتخاب کانون وکلا برای هر داوطلب می تواند از جنبه های گوناگونی به صورت فردی ، شخصی، خانوادگی و ... مورد بررسی قرار بگیرد لیکن شاخص های ذیل معمولاً در بررسی ها و ارزیابی ها مورد توجه بیشتری قرار می گیرد :



1-شاخص" محل اقامت یا سکونت "



معمولاً داوطلبان علاقمند هستند در کانون محل اقامت یا سکونت خود ثبت نام نموده و پذیرفته شوند . این شاخص ، بیشترین مطلوبیت را برای داوطلبان در انتخاب کانون دارد. مثلاً داوطلب ساکن شهرستان" تهران "علاقمند به ثبت نام و قبولی در کانون "مرکز" است .



2- شاخص "نزدیکی به محل اقامت یا سکونت"



همانند شاخص قبلی ، قید مطلوبیت در اینجا نیز، محل اقامت یا سکونت داوطلب است با این تفاوت که داوطلب برای قبولی در کانون محل اقامت خود دچار تردید است و به همین دلیل نزدیکترین کانون وکلا به محل اقامت یا سکونت خود را برمی گزیند. مثلاً داوطلب ساکن شهرستان" ساری " ، امکان قبولی خود در کانون "مازندران" را کم می داند و به همین دلیل کانون وکلای " گلستان" را به عنوان نزدیکترین کانون انتخاب می کند .



3- شاخص " قدمت"



برای برخی از داوطلبان ، قدمت و سابقه کانونی که در آن می خواهند پذیرفته شوند ، حائز اهمیت است .



 به همین دلیل ولو اینکه در کانون وکلای محل اقامت خود شانس قبولی دارند، براساس شاخص « قدمت » کانون دیگری را برمی گزینند. مثلاً داوطلب ساکن زنجان به جای انتخاب کانون وکلای "زنجان" ، کانون " مرکز " را انتخاب می کند.



4- شاخص "امکانات" 



برخی دیگر از داوطلبان در انتخاب کانون ، شاخص امکانات محل را نیز مورد توجه قرار می دهند .این امکانات مربوط است به : ایاب و ذهاب ، اقامت یا سکونت موقت یا دائم ، وکیل سرپرست، مراجع قضایی و... . مثلاً داوطلبی در شهر" تهران "زندگی می کند اما احتمال قبولی خود در شهر یا استان تهران را ضعیف می داند . وی در انتخاب کانون دیگر ، حتماً امکانات فوق الذکر را در ثبت نام خود در اولویت قرار می دهد .



5- شاخص " نزدیکی فرهنگی ، زبانی و قومی"



اگر داوطلبی به هر دلیل نخواهد در کانون وکلای محل اقامت خود ، شرکت نماید در انتخاب کانون دیگر شاخص های فرهنگی ، زبانی و قومی را به عنوان اولویت برمی گزیند. به این ترتیب داوطلب مقیم " تبریز "می تواند کانونهای وکلای "زنجان ، اردبیل و آذربایجان غربی" را به غیر از کانون وکلای " آذربایجان شرقی" مورد توجه قرار دهد .



6- شاخص " اشتغال  و پیشرفت"



صرفنظر از امکان قبولی و پذیرش در کانون وکلا ، آینده ی شغلی و حرفه ای داوطلب از اهمیت زیادی برخوردار است . به عنوان مثال داوطلبی در شهری زندگی می کند که درصورت ثبت نام در کانون محل اقامت و سکونت خویش شانس قبولی بالایی دارد لیکن بنا به دلایل اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی متاسفانه آن منطقه از پیشرفت قابل قبولی برخوردار نمی باشد . در اینصورت داوطلب آینده نگر در انتخاب خود، کانونی را برمی گزیند که علاوه بر شانس بالای قبولی ، ارتقاء و پیشرفت شغلی و اقتصادی او را نیز تأمین و تضمین نماید .



7- شاخص " احتمال قبولی و موفقیت "



شاید در نخستین نگاه و در مقام تصمیم گیری ، شاخص احتمال قبولی برای داوطلبان بسیار وسوسه انگیز و مهم باشد لیکن باید متذکر شد دراین خصوص باید با تأمل و تعقل بیشتری برخورد نمود . مسلماً برای داوطلبانی که در ابتدای سنین جوانی قرار دارند ، توجه به  مفاهیمی چون آینده نگری ، دور اندیشی ، مصلحت و فرصتهای شغلی آتی خیلی در اولویت نباشد لیکن بعد از گذشت چند سال جوانان امروز ، تبدیل به افراد پخته ای می شوند که خود را همواره برای تصمیم اشتباه گذشته شان مورد ملامت قرار می دهند . بنابراین پیشنهاد می شود داوطلبان گرامی ، درکنار شاخص « احتمال موفقیت و قبولی » شاخص های دیگر را نیز با دقت و تدبیر مورد توجه قرار دهند تا فردا از تصمیم خود آزرده و پشیمان نباشند.



8- شاخص " خانواده "



برای برخی داوطلبان به علت تعلقات یا وابستگی های خانوادگی ، شاخص های مذکور قبلی خیلی به کارنمی آید .بنابراین صرفنظرازنکات مثبت یا منفی انتخاب ، آنها ملزم و مجبور به انتخاب کانون یا کانون های خاصی هستند. البته وجودچنین الزام واجباری ، عملاً شانس موفقیت داوطلب را به شدت کاهش می دهد.



9- شاخص" سن "



همانطورکه می دانید ، حداکثرسن برای شرکت درآزمون وکالت در همه کانون ها "50سال" لیکن برای قبولی در شهر و استان " تهران" حداکثر سن"40سال "می باشد . به همین دلیل داوطلب مقیم تهران که بیشتراز 40 سال دارد ، به دلیل اینکه امکان پذیرش درشهریا استان تهران را ندارد به ناچار، کانون دیگری را انتخاب می نماید .



توجه : شاخص های نه گانه فوق الذکر عموماً درانتخاب وگزینش دواطلبان ، لحاظ می گردد . بنابراین شایسته است عموم داوطلبان تافرصت ثبت نام ، با تعقل وتفکر کافی و مشاوره با افراد صالح وصاحب نظر ، انتخاب مناسبی داشته باشند .به علاوه یادآوری نکات ذیل نیزمفید خواهدبود :



1- هرداوطلب ، فقط حق ثبت نام دریک کانون را دارد.



2- صرفنظرازنمره ی اکتسابی ، هرداوطلب فقط شانس قبولی درکانون انتخابی خود را داراست.



3- انجام کلیه اموراداری وقانونی دوران کارآموزی و ... تابع کانون انتخابی خواهدبود.



4- مرجع صالح به کلیه شبهات و ابهامات شما درخصوص ثبت نام ،اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری (اسکودا) یا کانون مربوطه     می باشد.



5- ممکن است برخی کانون ها به صورت مستقل اعلام « بومی گزینی» نمایند. در اینصورت ثبت نام داوطلبان در آن محل منوط است به دارا بودن شرایطی که کانون مربوطه اعلام نموده است.



خاتمه:



موسسه طرح نوین اندیشه جهت ارزیابی و سنجش علمی داوطلبان آزمون وکالت 96و هدایت و راهنمایی آنها در انتخاب کانون وکلای مطلوب ، اقدام به برگزاری آزمون آزمایشی رایگان (4مهر) و جلسه ی مشاوره ی انتخاب کانون وکلای مطلوب(5مهر) می نماید. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایتwww.tnovin.comیا کانال تلگرام@ tarhe_novin  مراجعه فرمایند.



 



 موفق باشید



  محمد فرجی



  موسسه طرح نوین اندیشه



                                                                                                                        96/6/26