سلسله یادداشت های موفقیت درآزمون وکالت ۹۳ هفته چهلم : بایدها و نبایدهای آزمون وکالت(۲)

برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید


به نام خدا


سلسه یادداشت های موفقیت درآزمون وکالت ۹۳


هفته چهلم : بایدها و نبایدهای آزمون وکالت(۲)


 

دریادداشت هفته سی وپنجم، به برخی بایدها و نبایدهای آزمون وکالت از جمله تعیین استراتژی، انتخاب منابع مطالعاتی و ... پرداختیم. دراین یادداشت، به برخی موضوعات دیگر می پردازیم :

 

اول) تمزکز

با نزدیک تر شدن به تاریخ آزمون وکالت نوعی آشفتگی ذهنی به سراغ داوطلبان می آید که به نوعی تمرکز فکری و ذهنی آنها را به هم می ریزد. درمواجهه با این پدیده ی قابل پیش بینی، داوطلبان می بایست تمام انرژی و توان خود را صرف اجرای کامل و بدون نقص برنامه ی جامع مطالعاتی خود نمایند.

مثال: ممکن است داوطلبان در زمان اجرای برنامه ی مطالعاتی خود خبری راجع به سوالات یا نحوه ی برگزاری آزمون دریافت کنند. همین امر می تواند موجبات نگرانی و اضطراب آنها را فراهم سازد. تنها راه حل قابل پیشنهاد برای اینگونه موارد، این است که به این باور برسیم شرایط آزمون به هرنحوی باشد برای عموم داوطلبان یکسان و برابر است و تنها راه برهم زدن این موازنه و تعادل، افزایش کیفیت علمی و مهارت های مرتبط با آزمون وکالت می باشد.

 

دوم) تغییرمنابع مطالعاتی

یکی از اشتباهات رایج داوطلبان در روزهای منتهی به آزمون، تغییرمنابع مطالعاتی و جایگزینی منابع جدید و غیرآشنا می باشد. به یاد داشته باشید منابع مطالعاتی قبلی شما یا خلاصه نکات و یادداشت برداری هایتان، صرفنظر از ارزش و کیفیت علمی آن از لحاظ روانی نوعی ارتباط قابل قبول با شما دارد. پس بهترین رفتار شما در ماه پایان تکرار مجدد مطالب مطالعاتی گذشته شماست(به خاطرعلاقه ی قبلی) یا نزدیک ترین منبعی که همان کارکرد را برای شما دارد مثل بسته ی جمع بندی وکالت.

توجه: یکی از ویژگی های مهم بسته ی جمع بندی وکالت همین وجود علاقه و ارتباط قبلی است. درواقع محتوای این بسته به گونه ای جمع آوری شده است که به نوعی یادآور مطالب مطالعه شده ی قبلی دانشجویان محترم است.

 

سوم) بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامت می تواند شامل بخش های مختلفی شود که مهمترین آنها عبارتست از:

۱-  با توجه به تغییرات فصلی، ابتلاء به بیماریهای معمول و متداول مثل سرماخوردگی و ... قابل پیش بینی است. بنابراین باید مراقب خود باشید.

۲- بیماریهای خاصی که امروزه در کشور رایج است نیز می تواند به نوعی سلامت شمارا به خطر اندازد. پس از هرگونه حضور بی دلیل در اجتماعات ناشناخته یا ارتباط با افراد بیمار خودداری کنید.

۳- بیماریهایی که به علت فشارهای عصبی ناشی از آزمون ممکن است به آن مبتلا شوید. بیشتر این بیماریها، گوارشی و داخلی می باشد. پس از ازتناول غذاهای سنگین، چرب و ... جداً خودداری فرمایید.

توجه: قبلاً هم گفته ایم که "زمان" با ارزش ترین سرمایه ی روزهای منتهی به آزمون است. پس مراقب بهداشت، تغذیه و سلامت خود باشید تا این عنصر ارزشمند را ازدست ندهید.

 

چهارم) خواب و استراحت

همان مقدار که زمان مطالعه برای شما مهم است، خواب و استراحت کافی نیز باید رعایت شود. پس سعی کنید حداقل ۶ – ۵ ساعت خواب مستمر در روز داشته باشید. ساعات خواب اگر پراکنده باشد خیلی در تقویت قوای ذهنی و حافظه ی شما مؤثر نخواهدبود. ضمناً فراموش نکنید، مطالعه درساعات ۱۲ شب تا ۵ صبح اکیداً ممنوع است.

 

 پنجم)تمرین تست زنی و گزینه یابی

علیرغم تسلط و توانایی علمی داوطلبان، مهارت تست زنی و گزینه یابی در نتیجه ی تمرین و تکرار حاصل خواهدشد. بنابراین:

۱- اگر در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید علاوه بر حضور مستمر در آزمون های آتی، اشتباهات قبلی خود درآزمون های گذشته را مرور کنید.

۲- در غیراینصورت، در دو هفته پایانی، هرآزمون وکالت را دریک روز پاسخ بدهید یا سوالات و نکات آن را به خوبی بیاموزید.

توجه: تسلط بر سوالات آزمون های حقوقی علاوه بر ارتقای کیفیت علمی شما، نقاط ضعف و ابهامات علمی تان را نیز برطرف خواهد نمود.

یادداشت هفته آینده باعنوان ((  پرسش وپاسخ ۷ )) درتاریخ  ۹۳/۰۸/۱۸تقدیم خواهد شد.  

 موفق باشید


 محمدفرجی


  مدیرمؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۹۳/۰۸/۱۰