سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳هفته پنجم : سنجش و ارزیابی

 

download-1

 

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳


هفته پنجم : سنجش و ارزیابی


در هفته های گذشته به ترتیب استراتژی موفقیت، برنامه ریزی، منابع مطالعاتی و روش های مطالعه را به تفصیل مورد بررسی قرار دادیم که خوشبختانه مورد استقبال کاربران محترم قرار گرفته است و تاکید داشتیم که داوطلبان گرامی فعالیت های مطالعاتی خودرا همگام و منطبق با یادداشت های هفتگی به انجام برسانند . موضوع این هفته اختصاص دارد به « سنجش و ارزیابی » که از زوایای مختلف آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد .


اول) اهمیت موضوع


« سنجش و ارزیابی » نقش بسیار مهمی در تکامل و ارتقاء کیفیت مطالعاتی داوطلبان دارد . به واقع یکی از دغدغه ها و نگرانی های عموم داوطلبان ، اطلاع از کیفیت علمی و ارزیابی عملکرد خود می باشد . طبیعی است هر انسانی ، علاقمند است نتیجهی اعمال و اقدامات خودرا در کوتاهترین زمان ممکن بداند و روند مطالعاتی نیز از این قاعده  مسنثنی نمی باشد . علاوه براین ، آگاهی از وضعیت علمی داوطلب می تواند در ادامه ی مسیر ، نحوه ی فعالیت او را نیز دچار تقویت یا تغییراتی بنماید که خروجی آن کسب نتیجه ی مطلوب در آزمون وکالت  خواهد بود .


دوم) اهداف تست زنی


اصولاً تست زنی داوطلب با دو هدف صورت می گیرد :


الف . آموزش


بسیاری از داوطلبان از مجموعه سوالات چهارگزینه ای برای یادگیری نکات مهم استفاده می نمایند . درواقع ، تست زدن وسیله ای است برای آشنایی با چگونگی طرح سوالات و نکاتی که طراحان مختلف در ذهن خود دارند .در این حالت ، داوطلب فقط متن سؤالات را می خواند و نکات مهم در پاسخنامه­ی تشریحی را یاد می گیرد.


ب . سنجش


دراین روش ، منظور و مراد داوطلب ، آگاهی و اطلاع از کیفیت و توان علمی خود می باشد . ابزار آن هم می تواند مجموعه سوالات چهارگزینه ای یا آزمون های آزمایشی باشد .در واقع داوطلب در فضای آزمون ، به سؤالات پیش رو پاسخ می دهد.


سوم) روش های سنجش و ارزیابی


در مسیر سنجش و ارزیابی ممکن است داوطلبان حسب سلیقه و شرایط خویش از ابزار مختلفی استفاده نمایند که متداول ترین آنها عبارتست از :


الف . پرسمان شخصی


دراین وضعیت ممکن است داوطلب از طریق خود یا دیگری سوالاتی را به صورت شفاهی یا کتبی طرح کند و پاسخ های ارائه شده را مورد ارزیابی قرار دهد . پرسمان شخصی غالباً میان طلاب یا دانشجویان با کیفیت علمی بالا به صورت فردی یا  مباحثه ای متداول و مرسوم می باشد . زمان پرسمان شخصی می تواند روزانه یا هفتگی باشد . به عنوان مثال دو همکلاسی یا هم درسی قرار می گذارند تا پایان روز یا پایان هفته ، خلاصهی منابع مطالعاتی را آماده نموده و علاوه بر مباحثه ی علمی ، سوالاتی را نیز از یکدیگر داشته باشند .


ب . مجموعه سوالات چهارگزینه ای ( تست )


که درقالب دفترچه سوالات سنوات گذشته ، مجموعه سوالات تالیفی ، مجموعه سوالات طبقه بندی شده و ... قرار می گیرد .


۱- دفترچه سوالات سنوات گذشته


بخشی از داوطلبان فقط از دفترچه سوالات آزمون های حقوقی سنوات گذشته استفاده می کنند . درواقع آنها اعتقادی به سوالات تالیفی ندارند . البته برای استفاده ی مطلوب از این دفترچه سوالات ، داوطلب باید حداقل در کیفیت علمی خوب به بالا باشد و زمان مناسب برای پاسخگویی نیز پس از تسلط علمی بر مباحث می باشد.


۲- مجموعه سوالات تالیفی


یعنی سوالاتی که توسط طراحان مختلف در قالب آزمون های آزمایشی یا طبقه بندی شده (براساس مواد قانونی یا مباحث) تالیف شده است . به عنوان نمونه مجموعه کتب تست همراه ، کار یا سوالات تالیفی مؤسسه طرح نوین دراین قالب می باشد . داوطلبان با کیفیت علمی ضعیف تا متوسط معمولاً در ابتدا ازاین کتب استفاده می کنند و پس از آمادگی مطلوب ، سراغ منابع دیگر می روند.


۳- مجموعه سوالات آزمون های حقوقی


یعنی کتابهایی که سوالات آن فقط درقالب آزمون های حقوقی گذشته تدوین شده است و ممکن است طبقه بندی شده یا سالیانه باشد. معمولاً داوطلبان با کیفیت علمی خوب به بالا از این کتب استفاده می کنند . مثلاً مجموعه کتب تست طلایی مؤسسه طرح نوین دراین قالب قرار دارد .


ج . آزمون های آزمایشی


برخی دیگر از داوطلبان علاوه بر استفاده از مجموعه کتب چهارگزینه ای ( تست ) در آزمون های آزمایشی نیز شرکت می نمایند . البته شرکت در آزمون های آزمایشی در مقایسه با مجموعه کتب چهارگزینه ای ( تست ) امتیازاتی داردکه عبارتست از :


۱- داوطلب دارای برنامه و نظم مطالعاتی ویژه ای است .


۲- داوطلب از منابع مشخص و هدفمند استفاده می نماید .


۳- داوطلب ملزم به اجرای برنامه خواهدبود و همین الزام ، محرک خوبی برای مطالعه ی مستمر او می باشد .


۴- داوطلب در فضای آزمون و رقابت قرار می گیرد .


۵- داوطلب به صورت هفتگی و مستمر ، از پیشرفت یا پسرفت مطالعاتی خود آگاه می شود .


البته هزینهی آزمون و فشار مطالعاتی زیاد هم می تواند از نقاط ضعف آزمون های آزمایشی باشد و طبیعی است بسیاری از داوطلبان امکان استفاده از این ابزار را نداشته باشند .


چهارم) کارآمدی و بهره وری بالا


استفاده از هریک از امکانات مذکور می تواند برای داوطلبان مفید و مؤثر باشد لیکن رعایت نکات و موارد ذیل می تواند کارآمدی داوطلب را افزایش دهد و بهره وری بیشتری را به بار آورد .


۱- اگر منظور شما از تست زدن ، ارزیابی علمی خود است حتماً با کیفیت علمی حداقل ۴۰ درصد وارد شوید . پس تا زمانیکه از کیفیت علمی خود راضی نیستید ، وارد این مرحله نشوید .


۲- اگر از مجموعه کتب یا سوالات چهارگزینه ای استفاده می کنید ، حداقل ۷۲ ساعت از مطالعه و یادگیری مبحث موردنظر شما گذشته باشد . آنگاه می توانید تست زنی نمایید .


۳- اگر در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید ، به برنامه و زمان بندی مطالعاتی و منابع اعلام شده متعهد و پای بند باشید . حتی اگر موفق به مطالعه ی تمام مفاد آزمون هفتگی نشدید ، بازهم در آزمون شرکت کنید . این کار باعث می شود تجربه ی شما زیاد شود و آمار اشتباهاتتان کاهش یابد .


۴- هنگام تست زدن سه مؤلفه ی سرعت ، دقت و صحت را مدنظر قرار دهید . به عبارت دیگر ، هر تست را حداکثر در ۴۵ ثانیه بخوانید ( سرعت ) ، نکات موردنظر طراح را دریابید ( دقت ) و اگر از پاسخ خود مطمئن بودید علامت بزنید ( صحت ) . از همین امروز یاد بگیرید که نیازی نیست به تمام سوالات آزمون وکالت پاسخ بدهید .


۵- سوالات تکراری آزمون های مختلف حقوقی را استخراج کنید و وجه اشتراک آنها را شناسایی کنید . مطمئناً نکته یا نکات مندرج در آنها ، به شکل دیگری در آزمون های آتی طرح خواهند شد .


۶- جمع آوری نکات مهم و اساسی سوالات را همواره در دستورکار خود داشته باشید .


۷- اگر در ارزیابی اولیه خود ، نمرات مورد نظرتان حاصل نشد ، ناامید نشوید. تسلط شما بر مباحث و موضوعات مهم، فقط در نتیجه ی مطالعه ی مستمر و منسجم خواهد بود . یادتان باشد یادگیری و تسلط امری تدریجی است .


۸- جهت تحقق نتیجه ی مطلوب ، صبور و بردبار باشید و از قضاوت های آنی و احساسی پرهیز کنید .


خاتمه : تلاش کردیم اهمیت و جایگاه « سنجش و ارزیابی » و ابزار و امکانات مورد نیاز را دراین یادداشت بررسی نماییم .                   به خاطر داشته باشید ، حداکثر ۵ درصد داوطلبان امکان قبولی و موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ را دارا هستند . پس به گونه ای عمل کنید که خودرا مستحق موفقیت و پیروزی دراین آزمون بدانید . مطمئن باشید اگر مسیر را اشتباه بروید ، نتیجه ای جز شکست و ناکامی در انتظارتان نخواهد بود .


توجه :


۱- آزمون تعیین سطح رایگان از تاریخ ۰۲/۱۲/۹۲ لغایت ۰۴/۱۲/۹۲ به صورت اینترنتی در سایت  www.tnovin.com  برگزار   می گردد . شرکت برای عموم رایگان می باشد .


۲- حتماً در باشگاه وکالت ۹۳ عضو شوید و از خدمات رایگان مؤسسه طرح نوین برخوردار گردید .


۳- همایش موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ در تاریخ ۰۵/۱۲/۹۲ در مؤسسه طرح نوین برگزار می گردد . درصورت تمایل به حضور با شماره تلفن ۸-۸۸۹۸۶۲۷۷-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید .


۴- یادداشت هفته ششم تحت عنوان « مشاوره ی عمومی » در تاریخ ۰۴/۱۲/۹۲ تقدیم خواهد شد .


    محمد فرجی                    

مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه   

۲۷/۱۱/۹۲                        

 

 




مطالب مرتبط :


۱- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته اول : استراتژی موفقیت


۲- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته دوم : برنامه ریزی مطالعاتی


۳- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته سوم : منابع مطالعاتی


۴- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳          هفته چهارم : روش های مطالعاتی