آموزش ضابطین، اقدامی اساسی برای تحقق عدالت و اجرای صحیح قانون است

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری در مراسم رونمایی از کارت ضابطان عام دادگستری که صبح امروز در دادستانی کل برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام حین عسگری (ع) اظهار کرد: در اجرای ماده ۳۰ آیین نامه آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ که مسولین ضابطین را تعیین کرده است، رونمایی از کارت ضابطیت عام دادگستری صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: قوه قضاییه می‌تواند در تحقیقات از ضابطین عام دادگستری که در ماده ۲۲ تعریف شده است به موجب قانون نیروهای وابسته به ناجا را آموزش لازم بدهد و آنها با داشتن کارت مجاز به انجام تحقیقات هستند.


حجت الاسلام و المسلمین منتظری با اشاره به یکی از تکالیف مشترک قوه قضائیه و نیروی انتظامی افزود: ضابطان عام طبق قانون مربوط به درجه داران و افسران نیروی انتظامی است که این ضابط شدن نیازمند گذراندن دوره های آموزشی است.



وی با بیان اینکه آموزش ضابطان نیروی انتظامی برعهده قوه قضائیه است، گفت: با تلاشی که در دادستانی کل و ناجا صورت گرفت به مسئولان آموزش دیده ناجا کارت ضابط عام داده می شود.



سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی در این مراسم گفت: نتیجه متناسب سازی مجموعه قوه قضاییه با حوزه های تخصصی ناجا سرعت در کار و افزایش رضایتمندی خواهد بود.


وی به اهداف برگزاری دوره های آموزشی ضابطین اشاره کرد و تصریح کرد: ارتقای دانش حقوقی و افزایش مهارت و دانش شغلی,کمک به افزایش کیفی کشف جرم و آموزش مهارت های رفتاری از جمله رعایت حقوق شهروندی از جمله این اهداف است.



سردار اشتری با اشاره به ماده ۳۰قانون آئین دادرسی کیفری جدید، گفت: صدور کارت به نفع مردم است چرا که افراد آموزش دیده این کارت ها را دریافت خواهند کرد.


وی افزود: شفافیت در ایجاد پرونده ها،جلوگیری از اطاله دادرسی و تخصصی شدن رسیدگی به پرونده های قضایی متناسب با پلیس های تخصصی از جمله برکات صدور این کارت است.



حجت الاسلام و المسلمین منتظری در ادامه گفت: این اقدام، یک اقدام اساسی و بنیادی برای تحقق عدالت و اجرای صحیح قانون در آنچه بین قوه قضائیه و ناجا مشترک است و از طرفی به لحاظ آموزش و صدور کارت یک امر مستمری است و کارت‌ها باید هر سه سال یک بار تمدید شود.



وی تصریح کرد: ما باید فرآیند آموزش و صدور کارت برای ۲۰۰ هزار نفر داشته باشیم و از تهران این کار را شروع کردیم. این مسئله اهمیت دارد چون طبق ماده ۳۰ مراجع حقوقی اگر تحقیقات در این زمینه صورت نگیرد قابل اشکال است و کسانی تحقیقاتشان معتبر است که این مراحل را طی کرده و دارای کارت باشند.




دادستان کل کشور تصریح کرد: ضابطین خاص یک سری پلیس های تخصصی هستند که جایگاه و وظایف آنها در قانون آمده است. دادستان کل هنوز به اجرای آموزش به ضابطین خاص ورود نکرده است چرا که آئین نامه مربوط به آنها تصویب نشده است.


وی با تاکید بر اینکه اینکه مجلس و دولت باید اعتبار لازم را اختصاص دهند، گفت: ضابطین عام در فرآیند تحقیقات نقش مهمی دارند و ارائه  آموزش به آنها باید مستمر باشد که این مسئله نیاز به تامین اعتبار دارد.