به نام خدا


pdf


از بهمن ماه ۹۳ که ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک اعلام نمودند که آزمون سردفتری در سال ۹۴ برگزار خواهد شد، تا کنون دیدگاهها و نظرات مختلفی مطرح شده است که برخی از آنها، حتی اصل برگزاری آزمون را زیر سوال می برد و همین مساله باعث بروز برخی نگرانی ها برای داوطلبان محترم شده است. در این یادداشت، مهمترین دغدغه ها و نگرانی های داوطلبان را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

 

۱- زمان انتشار آگهی ثبت نام

طبق آیین نامه، زمان انتشار آگهی شهریور ماه خواهد بود.

 

۲- زمان برگزاری آزمون

طبق آیین نامه، زمان برگزاری آزمون تا پایان آذر ماه خواهد بود.

توجه مهم: در مصاحبه ی اخیر، آقای دکتر تویسرکانی، ریاست محترم سازمان ثبت، فرمودند: زمان برگزاری آزمون احتمالا نیمه ی اول امسال نخواهد بود. این سخن دو پیام مهم دارد:

۱- آزمون سردفتری برگزار خواهد شد.

۲- زمان آن نیمه ی دوم سال خواهد بود.

 

۳- ظرفیت پذیرش در شهرها

قانون، ملاک تاسیس دفترخانه در هر شهر می باشد. بنابراین، هیات منتخب سازمان ثبت پس از بررسی لازم، نیاز مناطق مختلف کشور به تاسیس دفترخانه ی جدید را به ریاست سازمان اعلام و در نهایت در خصوص ظرفیت پذیرش تصمیم گیری خواهد شد.

 

۴- مفاد آزمون

همچون سنوات گذشته است (حقوق مدنی، تجارت، جزا، فارسی و عربی) و تغییری نخواهد داشت. اگر درسی هم اضافه شود، احتمالا درس احکام اسلامی خواهد بود که در آگهی ثبت نام مشخص خواهد شد.

۵- مدرک تحصیلی مورد نیاز

طبق قانون، برای شرکت در آزمون سردفتری یکی از ۳ مدرک تحصیلی ذیل مورد نیاز است:

۱- مدرک کارشناسی حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی

۲- مدرک کارشناسی سایر رشته ها به شرط ۳ سال سابقه ی دفتریاری

۳- مدرک دیپلم به شرط ۷ سال سابقه دفتریاری

توجه: داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق هستند لیکن مدرک کارشناسی حقوق ندارند، حق شرکت در آزمون سردفتری را نخواهند داشت مگر در آگهی ثبت نام، قید دیگری اضافه شود(که البته بعید است).

 

۶- شرکت بانوان

بانوان منعی برای ثبت نام و شرکت در آزمون سردفتری ندارند.

 

۷- نخبه ها و استعدادهای درخشان

قانون امتیاز خاصی برای این گروه در نظر نگرفته است مگر اینکه سازمان ثبت بخواهد، شرایط خاصی برای آنها پیش بینی نماید.

 

۸- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

برای آقایان الزامی است.

 

خاتمه:

۱- عکس العمل متقاضیان ورود به حرفه ی سردفتری نسبت به مطالب فوق، به اشکال ذیل خواهد بود:

یک. گروهی از متقاضیان که از اسفند ۹۳، مطالعه ی خود را به صورت جدی آغاز نموده اند و با عزم و اراده ای قوی تا روز آزمون سردفتری به وظیفه ی خود عمل می کنند و به شایعات و حاشیه های آزمون هم توجهی ندارند.

دو. گروهی از داوطلبان، مردد هستند و نمی توانند تصمیم قاطعی بگیرند. در هر حال آنها، باید در اسرع وقت تکلیف خود را مشخص نموده تا از رقبای خود عقب نمانند.

سه. گروهی که اراده یا عزمی برای شرکت و موفقیت در آزمون ندارند و در عمل هم، جزو رقبای اصلی محسوب نمی شوند. این گروه می توانند تا زمان انتشار آگهی منتظر بمانند و اگر خیالشان جمع شد و فرصتی باقی بود، می توانند مطالعه ی خود را آغاز نمایند.

 

 

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر موسسه طرح نوین اندیشه


۲۲/ ۲/ ۹۴