به نام خدا
خاتمه :
حضور در هر رویداد مهم یا مسابقه ای به صورت طبیعی ، استرس زا می باشد . پذیرش وجود استرس و اضطراب اولین گام مفید برای مقابله با استرس است . پس به جای حذف کردن آن باید بپذیریم که استرس وجود دارد لیکن باید با آن به نوعی همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم . بنابراین بهترین راهکار و روش این است که ما در ابتدا وجود " استرس " را بپذیریم ، بعد آن را کنترل نماییم ودر پایان از پتانسیل موجود و نهفته در استرس ، در مسیر موفقیت و پیشرفت استفاده نماییم .
برای جمع بندی بحث، یادآوری می گردد :
۱- استرس یک موجود قابل باور است ، پس در ابتدا باید آن را بپذیریم و کتمان آن بدترین روش برای مقابله با استرس است .
۲- استرس ، فی نفسه مضر و مخرب نیست بلکه می تواند محرک و موثر در موفقیت باشد .
۳- وجود حداقل استرس برای هر موفقیتی لازم و ضروری است .
۴- ظهور و پیدایش استرس ، با علائم و نشانه های خاص است که ممکن است در افراد به صورت متفاوت ظاهر گردد .
۵- برنامه ریزی مدون ، استراحت کافی ، خواب راحت ، تغذیه سالم و مناسب ، تمرکز کافی ، آرامش فعال و مستمر ، مثبت نگری ، ورزش و یاد خداوند در مهار و غلبه بر استرس بسیار موثر هستند .
۶- نظام طبیعت بر اساس عدالت و انصاف استوار است . بنابراین هر قدمی که در مسیر موفقیت برداشته می شود ، در زمان مناسب تاثیر و ثمره ی خودرا خواهد داشت . فقط باید اندکی صبوری نمود .
برای موفق شدن در هر کاری باید هدف ، برنامه ، ابزار و امکانات مناسب آن تعریف و آماده شده باشد . در کنار آن سعی و تلاش و پشتکار فرد نیز می تواند در تحقق این موفقیت بسیار تاثیرگذار باشد . در کنار موارد فوق ، چند " کلید طلایی " به عنوان "هدیه" به شما خوانندگان محترم تقدیم می گردد :
۱- جرات انجام کار داشته باشید .
برنامه خودرا شروع کنید و جرات داشته باشید . از دایره ی آسایش و راحتی خود دورتر روید و خودتان را رشد بدهید . میزان انجام کارتان را بیشتر کنید و انتظاراتتان را افزایش دهید .
۲- از شکست نهراسید .
اگر می خواهید موفق باشید از شکست نهراسید . هیچ کس با چند شکست کوچک موفق نمی شود . شکست راه رسیدن به موفقیت است .
۳- از خواسته ی خود استفاده کنید .
تفاوت بین یک فرد نا موفق و دیگران ، در عدم توانایی یا کمبود دانش او نیست بلکه "نخواستن" اوست . افراد موفق لزوماً قوی تر و یا باهوش تر از دیگران نیستند بلکه آرزوهای آنها بیشتر است . مطمئناً بدون آرزو ، انگیزه رسیدن به هدف را نخواهید داشت .
۴- خیال ، لازم است .
برای موفق شدن ، باید به موفقیت فکر کنید . این آرزو و خواسته باید شما را از پا درآورد . اگر این آرزو شمارا از پا درآورد ، بالاخره محقق خواهد شد .
۵- شما به اراده و تعهد نیاز دارید .
آرزو ، کلید انگیزه است ولی این اراده و تعهد است که موجب پیگیری مداوم اهداف شما می شود . فرد مصمم ،بیش از هزار برابر فرد بی اراده موفق تر است . آرزو ، اراده و تعهد از لحاظ استراتژیک ، شما را در موقعیت موفقیت قرار می دهد .
۶- به سمت موفقیت بروید .
موفقیت از آسمان در آغوش شما نمی افتد بلکه باید به دنبالش بروید وآن را تعقیب کنید . یک فرد تنبل موفق نخواهد شد .
موفق باشید
محمد فرجی
مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه
۲۶/ ۱/ ۹۴