موفقیت در آزمون های حقوقی ۹۵ نوبت (۱۸): پنج اصل فراموش شده!

 


به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون های حقوقی ۹۵


نوبت (۱۸): پنج اصل فراموش شده!


pdf


 

بخش قابل توجهی از داوطلبان آزمون های حقوقی در عین شایستگی و توانایی در مسیر رقابت و مسابقه، عرصه را به رقبای خود واگذار می نمایند. البته این ناکامی و شکست می تواند دلایل مختلفی داشته باشد لیکن بهتر است پنج اصل فراموش شده را قبل از رقابت در خود بیدار کنیم.

 

۱- داشته های خود را بشناسیم.

بسیاری از ما منابع یا جزوات یا امکاناتی داریم که از وجود آنها بی اطلاع هستیم یا روش استفاده از آنها را نمی دانیم. به عنوان مثال، پروفایل داوطلبی دانشجویان موسسه که خدمات بسیار ارزشمندی در آن وجود دارد و گروهی از دانشجویان با بی اعتنایی و به سادگی از کنار آن می گذرند.

 

۲- صرفه جویی در زمان

هر چقدر که فرصت و زمان مطالعه محدود باشد، باز هم می توان با مدیریت و استفاده ی بهینه از زمان و روش صحیح خواندن، ساعات مفید مطالعه را افزایش داد. به عنوان مثال  اگر در مطالعه ی منابع در دوره های دوم به بعد اگر مطالعه ی مطالبی را که بلد هستیم را حذف کنیم، حداقل ۴۰ درصد در زمان مطالعه ی خود، صرفه جویی کرده ایم.

 

۳- بازیابی دانستنی ها

گروهی از داوطلبان، از سواد و دانش قابل قبولی برخودار هستند. در واقع آنها، برنامه ی مطالعاتی خود را نباید از صفر شروع کنند بلکه کافیست تمرکز خود را افزایش دهند. در اینصورت حافظه ی بلند مدت آنها، فعال و داشته های گذشته شان، بازیابی خواهد شد. این هنر و مهارت، بازیابی، در افزایش کیفیت یادگیری و مدیریت زمان بسیار مهم است.

 

 

۴- خواندن ، بهتر از پرسیدن است.

بخشی از داوطلبان وقت و زمان خود را صرف پرسیدن می کنند. در وفاقع به جای اینکه وظیفه ی خود را به انجام برسانند بیشتر به فکر پرسش و رفع ابهامات آتی هستند. بسیاری از سوالات و پرسش های آن در مسیر مطالعه، پاسخ داده خواهد شد. پس بهتر است، وقت و انرژی خود را صرف مطالعه یا یادگیری کنند تا پرسش از دیگران.

 

۵- رقبا ، خیلی بهتر از ما نیستند.

اینکه بدانیم کیفیت علمی رقبای ما چیزی بیشتر از ما نیست خود یک توانمندی خاص است. بزرگترین ضعف  ما این است که رقبایمان را چیزی فراتر از تصور خود می دانیم در حالیکه بیش از آنچه که باید نگران توانایی آنها باشیم باید نگران ضعف و ناتوانی خود باشیم.

 

خاتمه:

پنج اصل مذکور، بسیار ساده لیکن پر اهمیت هستند. شاید در بدو امر آنها را جدی نگیریم لیکن اگر هوشمند و فرصت طلب باشیم خواهیم فهمید که هر یک در جای خود می تواند ما را در مسیر موفقیت، یاری رساند.

در مسیر پیروزی، ذکر چند نکته ی ذیل، خالی از لطف نخواهد بود:

۱- به منابع مطالعاتی خود اعتماد کنیم.

۲- به برنامه و تعهد مطالعاتی خود، وفادار بمانیم.

۳- دایره و وسعت دید خود را گسترش دهیم.

۴- به توانایی های خود اعتماد و اعتقاد داشته باشیم.

۵- هرماه حداقل ده درصد به ظرفیت مطالعاتی خود اضافه نماییم.

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه طرح نوین اندیشه


۱۲/ ۴/ ۹۵