سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ - هفته دهم : افراد موفق چه مسیری را طی کرده اند


برای دریافت اینجا کلیک کنید




 

---------------------------------------------------

[poll id="10"]

-------------------------------------------------

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳


هفته دهم : افراد موفق چه مسیری را طی کرده اند ؟


پس از برگزاری هر آزمون و اعلام نتایج ، نفرات ممتاز و برتر آن اعلام می گردند . صرفنظر از احساس خوب رضایت و خوشحالی این افراد ، این سوال همواره برای دیگران مطرح بوده است که رمز موفقیت آنها چیست ؟ مطمئناً پاسخ به این سوال از نفرات ممتاز و برتر آزمون های حقوقی ازجمله وکالت تا حدودی سلیقه ای و متفاوت است لیکن موارد ذیل ، نقطه اشتراک بسیاری از آنها می باشد .


۱- بهانه نیاورده اند .


در نهاد هر انسان در مواجهه با کار و تلاش دو استراتژی وجود دارد :


اول : سخت تلاش کنیم . روی کار خود تمرکز کنیم و به درستی وظیفه و تکلیف خود را به انجام و پایان برسانیم .


دوم : اگر خسته شدیم ، دست از کار بکشیم ، استراحت کنیم و به سراغ کار دیگری برویم .


افراد موفق ، در مواجهه با ناملایمات و سختی های زندگی ، هیچ گاه شانه خالی نکرده و از آنها به عنوان مستمسک استفاده   نکرده اند بلکه با صبوری و بردباری ، از ناملایمات و بی عدالتی ها گذر کرده تا به مقصود واقعی خود برسند .


نتیجه : اگر در مسیر مطالعاتی خود با مشکلات یا مسائلی روبرو شدید که روند مطالعاتی شما را به چالش بکشد ، به دنبال حل آن مسأله باشید نه اینکه  زود مطالعه ی خود را تعطیل نمایید .


مثال : بسیاری از داوطلبان از منابع کمک آموزشی ازجمله تست یا جزوه استفاده می کنند . ممکن است در میان مباحث و سوالات طرح شده ، برخی اشکالات شلکی یا ماهوی نیز موجود باشد . افراد موفق هیچ گاه مطالعه ی آن کتاب یا جزوه را متوقف نمی کنند بلکه مطالعه ی آنها را با دقت انجام می دهند و پس از اتمام آن سراغ اشکالات پیش آمده و برطرف نمودن آنها خواهند رفت . پس یادتان باشد ، بدترین تصمیم دراین مرحله ، بستن کتاب یا جزوه و شروع به مطالعه ی جزوه یا کتاب دیگر است .


۲- فعالیت بسیار


این افراد در مقایسه بارقبای خود ، زحمت بیشتری کشیده اند . این موفقیت حتی ممکن است به بهای از دست دادن بخشی از زندگی شخصی و اجتماعی شان باشد لیکن آنها برای رسیدن به این نتیجه ، اولویت اصلی و اساسی زندگی خودرا موفقیت در آزمون تعریف کرده اند و سایر موارد برایشان بی اهمیت یا کم اهمیت بوده است .


نتیجه : قبل از شروع هر کاری اولویت گذاری نمایید و بر همان اساس تلاش کنید .


مثال : قبولی در آزمون وکالت ۹۳ ، اولویت چندم زندگی شماست ؟ اول ؟ دوم ؟ یا سوم ؟ پس از انتخاب، متناسب با اهمیت هدف  برنامه ریزی و تلاش کنید .


۳- دلیل


بسیاری از افراد موفق ، دلیل محکمی داشته اند . با مطالعه ی زندگی شخصی آنها متوجه می شویم که حداقل بخشی از آنها از پایگاه اجتماعی قابل قبولی برخوردار نبوده اند و ارتقاء این جایگاه و اثبات خود به دیگران ، دلیل محکمی برای رسیدن به موفقیت آنها بوده است .


نتیجه : شما نیز باید دلیل خودرا انتخاب کنید و پس از آن محکم برای اثبات آن بجنگید و کار کنید . زمانی که دیگران خوابند ، شما مطالعه کنید و آنقدر تلاش کنید تا در نهایت به هدف خود برسید .


مثال : ارتقاء پایگاه اجتماعی ، درآمد خوب ، شأن و منزلت فردی و خانوادگی ، کمک به دیگران و ... می تواند هریک " دلیل محکمی " برای قبولی شما در آزمون وکالت ۹۳ باشد .


۴- تردید ، شاید شکست ، هرگز !


تمام انسان ها دوست دارند که در زندگی به آرزوهای بزرگ خود برسند لیکن در مواجهه با مشکلات و چالش های پیش روی دو برخورد متمایز دارند :


افراد معمولی ، خیلی سریع کم می آورند و مسیر زندگی خودرا به جای آرام و کم زحمت تغییر می دهند و به تدریج آرزوهای خودرا دفن می کنند .


افراد موفق ، با ایمان و اعتقاد کامل به مسیر خود ادامه می دهند و هرگز عقب نشینی نمی کنند و پس از طی سراشیبی سختی ها و مشکلات به قله ی فتخار می رسند .


نتیجه : اگر قصد موفقیت در هر کاری را دارید ، هرگز ناامید و خسته نشوید و مطمئن باشید با استقامت و بردباری به نتیجه مطلوب خوب خواهید رسید .


مثال : عموم دانشگاهیان و فارغ التحصیلان علاقه دارند که به یکی از زبان های انگلیسی  یا فرانسه مسلط شوند و این آرزوی بیش از ۸۰ درصد آنهاست لیکن در عمل شاید فقط حداکثر پنج درصد آنها به این آرزو می رسند . تعجبی ندارد علت آنست که ۷۵درصد باقیمانده حداکثر پس از چند جلسه حضور در کلاس یا مطالعه ی کتب مورد نیاز ، عطای کار را به لقایش می بخشند .


۵- اصول تغییر ناپذیر


بسیاری از افراد موفق ، در زندگی خود اصولی دارند که همواره بدان متعهد هستند و در مسیر موفقیت هیچ گاه آنها را فراموش نمی کنند . این اصول ممکن است براساس وضعیت و هدف گذاری افراد ، متفاوت باشد لیکن وجه مشترک تمام آنها ، تغییرناپذیری و عدم تخطی از آنها می باشد .


نتیجه : قبل از شروع به کاری ، اصول مربوط به آن را نیز تعریف کنید و با اعتقاد کامل به آن ، گام بردارید .                       مثال : افراد موفق در آزمون وکالت ، چند " اصل " مهم و اساسی برای خود تعریف کرده اند :                                             یک . خستگی ناپذیری                         دو . کار و تلاش فراوان                           سه . تفریح و استراحت محدود                چهار . ریاضت                                        پنج . عدم بهانه جویی                                  شش. امید


۶- سلامت جسم و روح


برای موفقیت در هر کاری" انرژی" نقش اساسی و مهمی دارد و ساده ترین منبع تأمین " انرژی" جسم و روح انسان است . افراد موفق ، با حفظ سلامت جسم و روح خود انرژی لازم برای موفقیت را همواره تأمین و ذخیره نموده اند .


نتیجه : برای موفقیت در کار خود ، باید انرژی کافی داشته باشید . انرژی باعث می شود ، گردش خون و بدن متناسب باشد و در نتیجه هوشیاری بیشتر و تمرکز نیز بالاتر رود .


مثال : مراقب سلامت جسم و روح خود باشید . بیماری جسمی و روحی ، بزرگترین آفت در مسیر موفقیت است . حتماً خوب ورزش کنید و مراقب تغذیه ی خود باشید . ضمناً افکار ناسالم و مزاحم را نیز از خود دور کنید .


۷- قدرت تحمل بالا


هیچ کس نمی داند که زمان تحقق آرزوهایش کی فرا می رسد . آنچه که افراد موفق را از دیگران متمایز می کند اینست که هیچ گاه از آرزوهایشان دست نمی کشند . فقط زمانی متوقف می شوند که به مقصدشان رسیده باشند . البته بسیاری از آنها ، دوباره مأموریت و هدف جدیدی را برای خود تعریف می نمایند .


نتیجه : به یاد داشته باشید ، بهترین ها کسانی هستند که صبر و تحمل بالایی دارند . شما می توانید خودتان را سازگار کنید ، تکمیل کنید لیکن هیچ گاه ناامید نشوید .


مثال : در یادداشت های گذشته برنامه و منابع مطالعاتی را به تفکیک داوطلبان آزمون وکالت معرفی نمودیم و تاکید داشتیم که حداقل مدت موردنیاز مطالعه ۱۲۰۰ساعت مفید می باشد.حداکثر ۱۰درصد داوطلبان می توانند به این کمیت برسند و البته ۵درصدآنها می توانند حتی به مدت ۱۵۰۰ساعت نیز برسند.بنابراین دلیل عدم موفقیت ۹۰درصد باقیمانده ازهمین حالا مشخص است.


۸- خطر کردن


اگر خطر نکنید ، هیچ پاداشی در انتظار شما نخواهد بود . افراد موفق بیش از دیگران در زندگی خود خطر کرده اند .


آنها برای رسیدن به آرزوهای خود ، چشم به روی بسیاری از نیازها و تفریحات خود بسته اند . چه لذت هایی را فراموش کرده اند و چه هزینه هایی را متحمل شده اند .


نتیجه : اگر به دنبال موفقیت هستید ، حتماً باید خطر کنید . درغیراینصورت شما نیز همانند دیگران خواهید بود .


مثال : برخی از داوطلبان آزمون ، از شغل خود استعفا می دهند یا مرخصی بدون حقوق می گیرند . برخی برای موفقیت از شهر خود مهاجرت می کنند . برخی دیگر هزینه هایی را به امید موفقیت متحمل می شوند و ... . این موارد نمونه های ساده ای از ریسک و خطرپذیری می باشد اما اگر هدف و مقصد مشخص و مقدس باشد ، همه ی این خطرات ارزشش را دارد .


خاتمه : مواردی که دراین یادداشت ذکر شد ، بخش کوچکی از صفحات زندگی افراد موفق است . اگر علاقمند به موفقیت در آزمون وکالت هستید ، سعی کنید آنها را سرلوحه ی تلاش و فعالیت خود قرار دهید .


توجه : یادداشت بعدی تحت عنوان " مدیریت مطالعه در آزمون های حقوقی " در تاریخ ۱۷/۰۱/۹۳ تقدیم خواهد شد .


                                                                                                                             موفق باشید


                                                                                                                             محمد فرجی


                                                                                                                     مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه




                                                                                                                                                ۹۳/۱/۱۰


 




 


مطالب مرتبط :


۱- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته اول : استراتژی موفقیت


۲- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته دوم : برنامه ریزی مطالعاتی


۳- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته سوم : منابع مطالعاتی


۴- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳          هفته چهارم : روش های مطالعاتی


۵- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳          هفته پنجم : سنجش و ارزیابی


۶- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳          هفته ششم : مشاوره ی عمومی


۷- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳          هفته هفتم : پرسش و پاسخ (۱)


۸- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت۹۳          هفته هشتم : چگونه هم درس بخوانیم و هم از زندکی خود، لذت ببریم ؟


۹ - سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت۹۳          هفته نهم : تعطیلات عید نوروز ، فرصت یا تهدید