عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، گفت: مقصر دانش کم برخی وکلا قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب کار نیست.

محمدتقی نقدعلی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، گفت: در آزمون وکالت قوه قضاییه سال 1403 بالاترین نمره کل 12098 بوده است و همه 16431 نفر دارای حدنصاب، نمره کل بالاتر از 10 داشته اند و در آزمون اسکودا 1403 بالاترین نمره کل 12476 بوده است و همه 9853 نفر دارای حدنصاب، نمره کل بالاتر از 10 داشته اند، لذا ادعای مطروحه از ناحیه سخنگوی محترم قوه قضائیه صحیح نیست و با این توضیح همانطور که برخی مسئولین کانون وکلا هم سابقا اعلام داشتند، آزمون کارآموزی وکالت آزمون حقوق است نه آزمون وکالت و مراجع صدور پروانه وکالت در اجرای ماده 6 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مکلفند نسبت به آموزش قبول شدگان اقدام کرده و کارآموز در دوران کارآموزی تحت نظارت کانون وکلا و وکیل سرپرست است و تا زمانی که وکیل سرپرست به کارآموز اجازه ندهد او نمی‌تواند مستقلا پرونده ای را بپذیرد.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: استعلامات متعددی که از سازمان سنجش انجام شده و داده های اخذ شده همگی موید آن است که قبول شدگان آزمون کارآموزی وکالت از حداقل صلاحیت های علمی جهت ورود به حرفه وکالت برخوردار هستند و ضرورت دارد برخی مراجع صدور مجوز وکالت کوتاهی خود در آموزش کارآموزان وکالت را به گردن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نیندازند و با توجه به تکلیف قانونی نسبت به برگزاری دوره های الکترونیکی کارآموزی وکالت در جهت ارتقا سطح علمی کارآموزان اقدام کنند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس ادامه داد: یکی از مشکلاتی که هم اکنون وکلای دادگستری با آن روبرو هستند و اعتراضاتی هم بدنبال داشته است، دریافت وجوه جهت نقل و انتقال وکلا است که در زمان تحقیق و تفحص به موارد متعددی برخورد کردیم که از لحاظ قانونی دریافت این وجوه هیچ جایگاه قانونی ندارد و ضرورت دارد قوه قضائیه با پیگیری های لازم ضمن اتصال کانون های وکلای دادگستری به درگاه ملی مجوزهای کشور مانع دریافت این وجوه شود و با دریافت کنندگان این وجوه برخورد قانونی داشته باشد