سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ -هفته اول : تعیین استراتژی موفقیت

download-1

 

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳


هفته اول : تعیین استراتژی موفقیت


آزمون وکالت ۹۳ در پاییز سال آینده برگزار خواهد شد . کلیه علاقمندان و داوطلبان ورود به عرصه ی وکالت می بایست ابتدا در آزمون ورودی که به صورت تستی توسط اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری برگزار می گردد شرکت نمایند . مفاد آزمون و ضرایب آن عبارتست از حقوق مدنی (۳ ) ، آیین دادرسی مدنی ( ۳ ) ، حقوق جزا ( ۲ ) ، آیین دادرسی کیفری ( ۲ ) ، حقوق تجارت ( ۲ ) و اصول فقه ( ۱ ) .


از آنجاییکه شانس موفقیت و قبولی در آزمون برای عموم داوطلبان حداکثر ۵% می باشد بنابراین داوطلبانی که با هدف قبولی در آزمون شرکت می نمایند ، از ابتدا باید استراتژی مناسبی را تعریف نمایند . دراین یادداشت به بررسی این عنصر مهم در موفقیت می پردازیم .


استرا تژی یعنی سیاستگذاری ، تعیین مشی و برنامه ریزی . برای اینکه شانس موفقیت خود را در آزمون وکالت افزایش دهیم در ابتدا باید استراتژی مشخص و هدفمندی را تعیین نماییم . به همین دلیل باید در ابتدا به سوالات مهم و اساسی ذیل با دقت پاسخ دهیم .


سوال اول : برای آینده ی زندگی خود چه تصمیمی داریم ؟


سوال دوم : برای آینده ی شغلی خود چه می خواهیم ؟


سوال سوم : آیا ابزار و امکانات لازم برای موفقیت را دارا هستیم ؟


سوال چهارم : در مسیر موفقیت از چه روش و سبکی پیروی می کنیم ؟


سوال پنجم : آیا دراین مسیر نیازمند مشاور یا راهنما هستیم ؟


سوال ششم : آیا از روش های مطالعه ی صحیح آگاهی داریم ؟


سوال هفتم : برای نظارت بر عملکرد خود چه اندیشیده ایم ؟


سوال هشتم : پتانسیل حداقلی لازم برای موفقیت کدامست ؟


سوال نهم : برای تسریع در روند بهبود و پیشرفت مطالعاتی چه باید کرد ؟


سوال دهم : از کدام روش برای رفع نقاط ضعف باید استفاده نمود ؟


و سوالات بسیار دیگری که هر داوطلب باید قبل از آغاز فعالیت و برنامه ریزی مطالعاتی خود به پاسخ های روشن و قاطعی از آنها دست یابد . بدین ترتیب جهت جلوگیری از هرگونه اتلاف وقت و انرژی به بررسی دقیق سوالات فوق می پردازیم .


سوال اول : مسلماً هر فرد عاقل و دانایی برای هرلحظه از زندگی خود فکر و برنامه ای را تعریف و مشخص نموده است و تلاش ها و فعالیت های خودرا معطوف به اجرای آنها می نماید . بنابراین باید مشخص کنید که اولویت های زندگی شما حداقل در دوسال آینده کدامست ؟ ادامه ی تحصیل ، اشتغال ، ازدواج یا خدمت سربازی و ... . بنابراین با تعیین یکی از اولویت های مذکور ،  برنامه ی زندگی خودرا تا ۲ سال آینده تعریف و مشخص نموده اید .


سوال دوم :اشتغال یکی از وقایع مهم زندگی هر فردی می باشد . درواقع پس از تولد و تحصیل ، اشتغال سومین واقعه ی مهم زندگی می باشد . یک فارغ التحصیل حقوق باید تصمیم بگیرد که به کدام شغل علاقمند است ؟ وکالت ، قضاوت ، سردفتری یا کارشناسی حقوقی در نهادهای دولتی یا بخش های خصوصی ؟                                                                                                                  انتخاب یکی از مشاغل فوق الذکر ، چارچوب زندگی و فعالیت های فرد را مشخص و هدفمند می نماید . بنابراین اگر شغل وکالت را انتخاب کرده اید باید بدانید که آزمون وکالت احتمالاً در آبان یا آذر ۹۳ برگزار خواهد شد . پس لازم است یک برنامه ی مطالعاتی حداقل ۸ ماهه برای خود با حداقل ۱۲۰۰ ساعت مطالعه ی مفید تعریف کنید تا بتوانید در آزمون پذیرفته شوید .


سوال سوم : اگر داوطلب آزمون وکالت یا قضاوت و ... هستید باید از قبل ابزار و امکانات لازم برای موفقیت را شناسایی نمایید . خدماتی چون کلاس ، آزمون های آزمایشی ، بسته های آموزشی و سایر خدمات در این مرحله پیش بینی شده است که هر فرد براساس توان مالی و شرایط فردی و شخصی خود می تواند از تمام یا بعضی از آنها در مسیر موفقیت استفاده نماید .                         لازم به ذکر است هرچقدر دامنه و گستره ی این امکانات کامل تر باشد ، شانس موفقیت شما نیز بیشتر خواهد شد .


سوال چهارم : از آنجاییکه هر فرد توانایی و امکانات متفاوتی دارد بنابراین روش و سبک برنامه ریزی و مطالعه ی او نیز متفاوت خواهد بود . مثلاً برخی اعتقاد به کلاس دارند و برنامه ی خود را درچارچوب،مطالعه ی مطالب ارائه شده درکلاس تعریف می نمایند .          گروه دیگر ، طبق برنامه و منابع آزمون های آزمایشی مطالعه می کنند . برخی دیگر اعتقاد ویژه ای به استفاده از کتب و منابع اصلی دارند و گروهی دیگر  صرفاً به منابع کمک آموزشی و کتاب های تست نظر دارند . درهر حال باید از همان ابتدا  تکلیف خودرا مشخص کنید و بر همین اساس تا روز آزمون ، برنامه های خودرا اجرایی نمایید .


سوال پنجم : در آزمون های حرفه ای و شغلی که رقابت سنگینی بر آن حاکم است وجود یک راهنما یا مشاور دلسوز و مجرب نقش مهمی در موفقیت شما دارد . این راهنما می تواند یکی از هم کلاسهای شما یا دوستان یا دیگران باشد . درهرحال دقت داشته باشید اگر مشاور یا راهنمای شما ، کاربلد و مجرب نباشد ممکن است مسیر درستی را برای موفقیت شما ترسیم ننماید .


سوال ششم : روش های صحیح برنامه ریزی و مطالعه متفاوت است لیکن شما باید یکی ازآنها را انتخاب نمایید . به عنوان نمونه چند روش معرفی می گردد :


 ۱- مطالعه ی جزوات کمک آموزشی ( همراه با یادداشت برداری ) + مطالعه ی قوانین ( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی ( همراه با نکته خوانی )  .


۲- مطالعه ی کتب مرجع ( همراه با یادداشت برداری ) + مطالعه ی قوانین ( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی(همراه با نکته خوانی) .


۳- مطالعه ی کتب مرجع ( همراه با یادداشت برداری ) + مطالعه ی جزوات کلاسی ( همراه با خلاصه نویسی ) + مطالعه ی قوانین         ( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی  (همراه با نکته خوانی)  .


۴- مطالعه ی جزوات کلاسی( همراه با خلاصه نویسی ) + مطالعه ی قوانین( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی(همراه با نکته خوانی) .


۵- مطالعه ی جزوات کلاسی( همراه با خلاصه نویسی ) + مطالعه ی جزوات کمک آموزشی ( همراه با یادداشت برداری ) + مطالعه ی قوانین( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی  ( همراه با نکته خوانی ) .


۶- مطالعه ی کتب مرجع ( همراه با یادداشت برداری ) + مطالعه ی جزوات کلاسی یا کمک آموزشی ( همراه با خلاصه نویسی )  + مطالعه ی قوانین ( همراه با حاشیه نویسی ) + تست زنی  (همراه با نکته خوانی) .


انتخاب هریک از روش های فوق الذکر بستگی به امکانات و اوضاع و احوال شخصی داوطلبان دارد . بنابراین داوطلبی که از کلاس استفاده می کند با داوطلبی که فقط از کتاب یا جزوه برخوردار است ، برنامه ریزی و روش مطالعه اش متفاوت خواهد بود .


سوال هفتم : از آنجاییکه پروسه ی مطالعاتی ، درازمدت و طولانی است ممکن است شما در مسیر موفقیت دچار چالش هایی شوید . خستگی ، بی انگیزگی ،مشکلات و مسائل دیگر به تدریج شما را از مسیر مطالعه و پیشرفت خارج می نماید . به همین دلیل پیشنهاد    می شود به صورت هفتگی عملکرد خودرا بررسی نمایید تا اگر ضعفی در کار خود مشاهده نمودید ، در اولین فرصت آن را برطرف نمایید .


سوال هشتم : برای موفقیت در آزمون وکالت هر فرد حداقل باید میانگین ۵۵ درصد پاسخگویی به سوالات  در هر درس را کسب نماید . به عبارت دیگر از هر ۲۰ سوال باید به ۱۱ سوال ( پس از کسر نمرات منفی ) پاسخ صحیح بدهید اما اگر می خواهید از قبولی خود در هر کانون مطمئن باشید میانگین ۶۰ درصد یا پاسخگویی صحیح به ۱۲ سوال لازم می باشد .


سوال نهم : برای تسریع در روند پیشرفت چند عامل مهم است : افزایش تدریجی ساعات مطالعه ، استمرار و پیوستگی مطالعاتی ، دقت و تمرکز کافی .


۱- درواقع شما می توانید با روزانه حداقل ۴ ساعت مطالعه آغاز کنید لیکن به تدریج  باید به ۷-۶ ساعت در روز برسد .


۲– استمرار مطالعاتی و پیوستگی روزهای مطالعه باعث می شود شما در فضای مطالعه قرار بگیرد و آمادگی ذهن شما در یادگیری و جذب و ضبط مطالب به شدت افزایش یابد .


۳- بسیاری از داوطلبان هم ساعات زیادی را به صورت مستمر به مطالعه می پردازند لیکن متاسفانه به دلیل فقدان دقت و تمرکز کافی ، آن بازدهی لازم را ندارند . درواقع تمرکز بالا در زمان مطالعه ، علاوه بر افزایش سرعت یادگیری ، ماندگاری مطالب در ذهن را تقویت می نماید .


سوال دهم : بسیاری از داوطلبان بنابه دلایل مختلف ، در دوران تحصیل خود از امکانات آموزشی موجود بهره  ی کافی را نبرده اند . صرف نظر از تعیین مقصر برای این امر باید گفت که هر فرد در یک یا چند درس آزمون دارای ضعف علمی است که باید هرچه سریع تر شناسایی و برای رفع آنها اقدام  نماید . به عبارت دیگر هرگونه غفلت یا کم توجهی به نقاط ضعف علمی در آینده ای نزدیک ، لطمات جدی را به داوطلبان وارد خواهد نمود . به همین دلیل اگر در درس یا دروس خاصی ، ضعیف هستید در برنامه ی مطالعاتی خود توجه ویژه ای به آن داشته باشید . حضور در کلاس ، مطالعه ی کتب یا جزوات مربوطه یا افزایش ساعات مطالعه ی آن درس می تواند  تدبیر مناسبی در حل این معضل باشد .


خاتمه : سوالاتی که دراین یادداشت به بررسی آنها پرداختیم درواقع " کلید " حل بسیاری از مشکلات کنونی و آینده می باشد . درواقع هر داوطلب با آگاهی از وجود چنین سوالاتی به نحو شایسته پاسخ مناسبی را آماده و در ظرف زمانی مشخص از آنها استفاده خواهد نمود . درواقع استراتژی مطالعاتی شما چیزی جز هدفگذاری ، برنامه ریزی و آینده نگری نخواهد بود . پس در اولین فرصت استراتژی مطالعاتی خودرا تعریف کنید و از نیمه ی دوم بهمن خودرا آماده ی ۸ ماه مطالعه ی هدفمند و منسجم نمایید . درصورتیکه تمایل داشته باشید همراه با ما در مسیر موفقیت گام بردارید ، کافیست از تاریخ ۵ بهمن وارد سایت طرح نوین شوید و در باشگاه وکالت ۹۳ ثبت نام نمایید . دراین باشگاه خدمات ویژه ای از جمله نکات آموزشی ، تست ، قوانین و مقررات خاص و ... هر هفته  به صورت رایگان تقدیم شما خواهد شد . شروع به کار باشگاه وکالت ۹۳ از تاریخ ۲۲/۱۱/۹۲ خواهد بود . ضمناً سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ نیز به صورت هفتگی در سایت طرح نوین تقدیم خواهد شد .


منتظر شما هستیم                  


محمد فرجی                     


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه    


۹۲/۱۰/۳۰