عرفان جلالی متولد 1382، دانش‌آموخته کارشناسی حقوق است که با تراز 11599 موفق به کسب رتبه 3 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با عرفان جلالی در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

بنده عرفان جلالی، متولد سال 1382، تحصیل‌کرده و ساکن شهر شیراز از استان فارس هستم و به تازگی کارشناسی حقوق را پس از شش ترم به پایان رسانده‌ام.

دفعه اولی بود که در آزمون مرکز وکلا شرکت کردم‌.

 چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در ایام مطالعه مشغول به شغلی نبودم و وقتم نیز به جز ساعاتی که در دانشگاه سپری می‌کردم‌، آزاد بود. از دوران دانشگاه (ترم دو به بعد) شروع به مطالعه جدی و حرفه‌ای کردم‌. علاوه بر کتب مرجع از همان ابتدا با کتب آزمونی نیز آشنا شده و آنها را هم مطالعه نمودم. بیشتر مطالعاتم برمی‌گردد به همان دوران و قبل از آزمون. آنچنان که باید‌، مطالعه زیادی نکردم. تقریباً سه ماه قبل از آزمون روزانه چهار الی شش ساعت مطالعه می‌کردم، اما دوران دانشگاه روزهایی که کلاس نداشتم، روزانه هفت الی ده ساعت مطالعه می‌کردم.

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

برنامه‌ریزی را به طور ذهنی انجام می‌دادم و برنامه‌ریزی خاص و مدونی نداشتم و ممکن بود بعد از مدتی با توجه به شرایطم، برنامه را تغییر دهم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

در سه درس حقوق تجارت، فقه و حقوق ثبت مطالعه بسیار کمتری نسبت به سایر دروس داشتم و اتفاقاً به نظرم در این سه درس، سوالات سخت‌تری نسبت به سال‌های قبل طرح شد (به خصوص حقوق ثبت). بیشتر وقتم را صرف این سه درس کردم اما خوشبختانه زمان کم نیاوردم.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات استاندارد و غالباً آسان بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

بله تا حد زیادی درصدهایی که زدم را پیش‌بینی می‌کردم و توقع رتبه زیر 20 کشوری را داشتم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

شاید بهترین توصیه‌ای که می‌توانم به داوطلبان عزیز کنم این است که مراقب برنامه‌‌‌ریزی و تصمیمات درسی‌ای که می‌گیرند، باشند و برنامه‌‌ریزی را باتوجه به وقت، علاقه، سطح درسی و توانایی‌خود انجام دهند و به گفته‌ی هر رهگذر‌، دوست و مشاوری به سرعت اتکاء نکنند‌. علت بسیاری از شکست‌ها می‌تواند برنامه‌ریزی و مشاوره‌های نامناسب باشد که توضیح آن مفصل بوده و از حوصله این گفت‌و‌گو، خارج است.