به نام خدا
د . تغذیه سالم
تغذیه سالم نقش بسیار مهمی در غلبه بر استرس دارد . مصرف و استفاده از مواد غذایی ذیل، درکنترل و مقابله با استرس اثرگذار است :
۱- مرکبات و مکمل های غذایی حاوی ویتامین C
۲ – اسفناج و عدسی
۳- پسته
۴- بادام و گردو
۵- سبزیجات خام
۶- شیرگرم قبل از خواب
۷- مکمل های گیاهی مثل دمنوش گل گاو زبان وگل سرخ و دارچین جهت آرامش درون
۸- غذاهای آرام بخش مانند سوپ ، آش و...
۹- نان سبوس دار
توجه : عدم رعایت رژیم غذایی ، کیفیت مطالعاتی و توان یادگیری فرد را کاهش می دهد .
ه . تمرکز فکری
توجه به هر اتفاق و تغییری که در محیط اطراف رخ می دهد ، باعث از بین رفتن تمرکز فرد می شود . وقتی تمرکز فکری روی درس وجود نداشته باشد ، استرس و اضطراب خود به خود ایجاد می گردد .
و . مثبت اندیشی
لازم است از افرادی که افکار منفی دارند ، به طور جدی دوری شود و بالعکس با افراد مثبت اندیش و با روحیه شاد ارتباط و مراوده باشد . اگر فکر منفی به سراغ فردی آمد ، باید خیلی سریع آن را به شکل مثبت تغییر دهد .
توجه : ممکن است داوطلبی فکر کند ، رقبای او چندین دوره مطالب درسی خودرا خوانده اند و او در مقایسه با آنها کم کاری داشته است . دراینصورت او باید بگوید ؛ من هم تمام تلاش خودرا به کار گرفته ام و با انرژی و توان بیشتر ، به زودی نتیجه دلخواه خودرا به دست خواهم آورد .
ز . آرامش
چند نفس عمیق قبل از آغاز مطالعه مفید است . وجود دم و بازدم باعث آزاد شدن اکسیژن در مغز فرد می شود و همین امر منجر به افزایش تمرکز و به تدریج ارتقای کیفیت یادگیری خواهد شد.
ط . ورزش کردن
انجام ورزش های سبک از جمله قدم زدن ، پیاده روی ، ایروبیک و شنا حداقل ۴۰ – ۳۰ دقیقه در روز ، می تواند استرس فرد را به شدت کاهش دهد . درواقع درگیری ذهن و جسم انسان به چنین فعالیت هایی ، به تدریج نوعی آرامش فکری و روانی ایجاد می کند .
ظ . ذکر خدا و عبادت
ذکر نام و یاد خداوند متعال همواره موجب آرامش و غلبه بر استرس و اضطراب است . به همین دلیل در تعالیم دینی توصیه شده است در موارد خطیر و دشوار زندگی ذکر و یاد خدا ، آرامش بخش خواهد بود .
موفق باشید
محمد فرجی
مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه
۲۵/ ۱/ ۹۴