لطفاً  ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.

به نام حضرت دوست که هر چه داریم از اوست، بنده محمدمهدی معانی متولد 1381 و دانشجوی ورودی 1400 کارشناسی حقوق شهید بهشتی هستم، در دوره 4 ساله کارشناسی در کنار تحصیل به شکل پاره وقت کار مشاوره و تدریس نیز انجام می‌دادم.

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟  فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

بنده به شکل پراکنده از مردادماه مطالعه را برای آزمون ارشد آغاز کردم اما به دلیل مشغله‌های پیش آمده مطالعه منظم بنده از اوایل آبان شروع شد؛ البته در طول 6 ترم ابتدایی با وجود اشتغال خارج از دانشگاه سعی می‌کردم با حفظ تعادل میان کار و درس از طریق استعداد درخشان نیز شانس ورود به مقطع بعدی را داشته باشم که خدا را شکر این مهم نیز به دست آمد، همچنین با مطالعه کتب مرجع در برخی از دروس، پایه علمی خود را نیز تقویت کردم. به طور کلی بنده خود را محدود به یک زیرگروه خاص نکرده بودم چرا که نه تصیمیم قطعی‌ای داشتم و نه علاقه‌ای به محدود کردن مباحث مورد مطالعه.

از ابتدای سال به ترتیب اولویت دروس مدنی، تجارت، متون حقوقی، بین‌الملل عمومی و خصوصی، متون فقه را شروع کردم و میزان زمان اختصاص شده هر درس نیز به ترتیب اولویت نوشته شده بود. در بازه زمانی حدوداً 6 ماهه آزمون ارشد، سعی کردم تمرکز خود را معطوف به درس کنم و از حجم اشتغال غیر درسی خود بکاهم، هرچند با این وجود در هفته 1 یا 2 روز به شکل پاره وقت کار می‌کردم.

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید.

با توجه به زمان نه چندان زیاد تا کنکور، از مرداد تا مهر با میانگین روزی 4 ساعت و از آبان تا انتهای بهمن میانگین روزی 6-8 ساعت مطالعه داشتم، هرچند روزهایی بود که اصلاً انگیزه‌ای برای مطالعه نداشتم.

معمولاً روزی یک و نیم الی دو ساعت برای هرکدام از مدنی و تجارت و 50 دقیقه برای هرکدام بین‌الملل‌ها وقت می‌گذاشتم؛ متون حقوقی را در یک روتین 45 دقیقه‌ای روزانه سعی می‌کردم در برنامه خود بگنجانم، در مورد متون فقه نیز چند هفته یکبار چند روز این درس را اولویت مطالعاتی خود قرار می‌دادم.

مطالعه تست‌های علامت دارشده و مشخص کردن نکات مشکل درسنامه در دوره جمع بندی کمک فراوانی به بنده کرد.

پرسش‌های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته‌ای در شیوه طراحی پرسش‌ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟

غافلگیرکننده‌ترین سوالات قطعاً در درس متون حقوقی طرح شده بودند، طراح با تغییرسلیقه و روش خود همچنین سبک سوالات اکثر داوطلبین را دچار مشکل کرده بود، در مورد درس تجارت نیز طراح کمافی‌السابق توجه ویژه‌ای به قوانین خاص داشت که مشکل‌زا بود.

سایر دروس جز بین‌الملل خصوصی که بسیار آسان‌تر از انتظارات بود، کاملاً قابل انتظار بودند.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟

با وجود گذراندن دوره کارشناسی در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی که به نوعی خانه دوم من محسوب می‌شد و علاقه بسیار به این دانشکده، در مقطع ارشد تصمیم گرفتم با تجربه محیط جدید دانشگاه تهران و استفاده از دانش اساتید دانشگاه تهران، رشته حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی را انتخاب کنم.

چه توصیه‌ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟

توصیه  بنده به داوطلبین سال‌های آینده و دانشجویانی که تازه به دنیای حقوق پا می گذارند این است که سعی کنند در ابتدا علاقه خود را در حقوق دنبال کنند و سعی کنند در آازمون ارشد نیز در ابتدا به علاقه و سپس به سایر پارامترها توجه کنند. برای آزمون ارشد سعی کنید نسبت به آزمون کارشناسی کمتر استرس داشته باشید و در طول دوره مطالعه آن از تفریح و زندگی روزمره خود غافل نشوید. مهم‌ترین نکته در مطالعه حفظ نظم و روتین مطالعاتی است نه مطالعه هیجانی و با فشار زیاد.

در پایان از خانواده عزیزم که در این مسیر پشتیبان و همراه بنده بودند، و همچنین از اساتید محترم و گرامی دانشکده حقوق شهید بهشتی که در این 4 سال با مهر و محبت و دانش خود چراغ راهنمای بنده بودند تشکر می‌کنم. ضمناً از دوستان و همکلاسی های محترم بنده که در این 4 سال از آن‌ها نیز آموختم سپاسگزارم.