سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ - هفته چهاردهم : موانع موفقیت داوطلبان درآزمون وکالت ۹۳

 

---------------------------------------------------

[poll id="16"]

-------------------------------------------------

 

 

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمونوکالت ۹۳


هفته چهاردهم : موانع موفقیت داوطلبان درآزمون وکالت ۹۳


باتوجه به کیفیت برگزاری آزمون وکالت و ظرفیت محدود پذیرش ، جنس رقابت دراین آزمون با سایر آزمون های حقوقی قدری متفاوت است . لذا صرفنظر از اقدامات و فعالیت های مطالعاتی که هرداوطلب می بایست طبق برنامه ریزی هدفمند و منسجم خود انجام دهد ، لازم است ازبرخی حالات ، اقدامات و فعالیت ها اجتناب نماید . به عبارت دیگر تحقق هریک از موارد مذکور ذیل نقش بسیار موثری در ناکامی و عدم موفقیت داوطلبان خواهد شد .

اول ) نبود برنامه و استراتژی مطالعاتی

لازمه موفقیت درهرامری ، داشتن برنامه و استراتژی متناسب باآن است . برنامه و استراتژی وقتی مطلوب و اثرگذار خواهد بود که فرد را در تمام مراحل حمایت و پشتیبانی نماید . متاسفانه بسیاری از داوطلبان آزمون وکالت از داشتن چنین عنصر مهم و تاثیرگذاری بی بهره اند و در نتیجه هرگز نمی توانند به آن آمادگی مطلوب و موردنظر برای قبولی در آزمون وکالت دست یابند . پیشنهاد می گردد پس از هدف گذاری ، با توجه به توانایی های شخصی و علمی خود ، برنامه و استراتژی مناسبی را تعریف نموده و برهمان اساس تا روز برگزاری آزمون عمل نمایید .

دوم ) انتخاب نا مناسب منابع مطالعاتی

بسیاری از داوطلبان بدون توجه به توانایی های علمی خود ، برای آماده سازی خود کتب و منابعی را انتخاب می نمایند که از توان و ظرفیت علمی آنها بالاتر است و به همین دلیل نه تنها کمکی در یادگیری آنها نمی کند بلکه عطش و میل درس خواندن و مطالعه را در آنها نابود می سازد . به همین دلیل پیشنهاد می گردد ، در انتخاب منابع مطالعاتی ، ظرفیت و پتانسیل علمی خود را حتما در نظر بگیرید و از رفتارها و انتخاب های احساسی دراین زمینه اجتناب نمایید .

سوم ) تعجیل در یادگیری

با توجه به ظرفیت و توانایی علمی داوطلبان ، فرایند یادگیری و فهم و استنباط مطالب در هر یک متفاوت است . بنابراین طبیعی است که قدرت و زمان یادگیری آنها نیز از یکدیگر متمایز باشد . پس به خاطر بسپارید روند یادگیری و تثبیت مطالب در ذهن ، یک فرایند تدریجی است و ممکن است از لحاظ زمانی قدری طولانی تر نسبت به سایر دوستان یا رقبا ی شما باشد . به همین دلیل در مورد خود زود قضاوت نکنید و داشته ها و آموخته های خودرا کم و بی ارزش نشمارید . مطمئن باشید تا روز برگزاری آزمون شما نیز به ثبات علمی خواهید رسید ، البته به شرط اینکه نوار مطالعاتی شما قطع نشود .

چهارم ) تغییرات پیاپی در برنامه مطالعاتی                                                                                                                                             

برخی از داوطلبان علیرغم داشتن برنامه ی مطالعاتی و اجرای صحیح آن ، متاسفانه به دلایل غیرموجه بعداز گذشت زمان اندکی ، تغییر مسیر داده و مجددا مسیر مطالعاتی خود را از نو آغاز می کنند . این تغییر مکرر نه تنها فایده ای ندارد بلکه آثار منفی ذیل را نیز به دنبال خواهد داشت :

۱- افزایش استرس و اضطراب درونی داوطلب

۲- کاهش قدرت یادگیری

۳- تحدید منابع مطالعاتی

۴- تقلیل مجموع ساعات مطالعاتی

بنابراین پیشنهاد می گردد ، پس از انتخاب برنامه و منابع مطالعاتی به آن پای بند و وفادار باقی بمانید .

پنجم ) عدم صبوری و کاهش قدرت تحمل

مسیر موفقیت در آزمون وکالت قدری طولانی و زمان بر است . بنابراین صبر و شکیبایی و تحمل سختی ها و مشکلات ناشی از آن، شاه کلید موفقیت و قبولی در آزمون آست . بالعکس خستگی و ناامیدی زودهنگام و توقف جزئی یا کامل اجرای برنامه یا کاهش درجه تلاش و کوشش داوطلب ، همگی به منزله ی تسلیم و ناکامی در مسیر موفقیت خواهد بود .

ششم ) ترس از شکست و ناکامی

بسیاری از داوطلبان ، آزمون وکالت را تابویی میدانند که شکستن و غلبه بر آن سخت و محال است . با همین نگرش در کمال یاس و ناامیدی مطالعات غیر منسجم و پراکنده ای دارند ودر نهایت نیز نتیجه ای جز شکست و ناکامی بر ایشان رقم نخواهد خورد . باید یادآوری نمود آزمون وکالت همچون سایر آزمون های حقوقی دارای یک سطح متعادلی است که داوطلبان با توانایی علمی و تسلط ۶۰درصدی می توانند در آن موفق و پیروز باشند . پس با هدف رسیدن به کیفیت علمی حداقل ۷۵درصد برنامه ریزی و تلاش نمایید و بعداز رسیدن به این نصاب علمی خودرا برای موفقیت در آزمون آماده سازید .

هفتم ) تصمیمات و اقدامات نابجا

کنکور یعنی استفاده از فرصت ها و مبارزه با تهدیدات علیه آنها . هرداوطلب آزمون وکالت باید تمام فکر ، انرژی و توان خودرا صرف استفاده از زمان ها و فرصت های پیش رو ، نماید و در صورت امکان ، فرصت های جدیدی نیز برای خود ایجاد نماید . حال هرگونه فکر و برنامه یا تصمیمی که منجربه فوت وقت و یا از دست دادن فرصت ها شود ، امری نابخشودنی است . توجه داشته باشید تصمیمات مهم و اثرگذار زندگی خود را به بعداز آزمون وکالت موکول نمایید . با این کار ، هم از فرصت های مطالعاتی خود محافظت کرده اید و هم برای تصمیمات مهم زندگی خود در آینده وقت و انرژی بیشتری صرف خواهید نمود .

هشتم ) فقدان مدیریت زمان

مسیر موفقیت آزمون وکالت مملواست از فرصت ، تلاش ها و انگیزه هایی که هریک در زمان و جایگاه خود دارای ارزش هستند . رفتار یکنواخت و نامتناسب با برنامه ی مطالعاتی ، داوطلب را از اوج مطالعاتی دور خواهدساخت . بنابراین پیشنهاد می گردد داوطلبان برای فرصت ها و بخش های مطالعاتی خود حسب مورد استراتژی و مدیریت ویژه ای را ترتیب دهند . به عنوان مثال نحوه ی مطالعه در "زمان یادگیری" با نحوه ی مطالعه در" زمان دوره جمع بندی " متفاوت است . همچنین است موقعیت داوطلب در زمان یادگیری و تثبیت مطالب با زمان نکته خوانی یا تست خوانی .

حال اگر توصیه های فوق را رعایت نکنید ، مطمئن باشید مرحله ی تسلط بر مطالب هرگز برای شما محقق نخواهد شد .

نهم ) اشتباه در انتخاب کانون وکلا

باتوجه به استقلال کانون های وکلای سراسر کشور ، هر داوطلب باید درهنگام ثبت نام با توجه به علاقه ، امکانات و توانایی های فردی ، کانونی را برای قبولی و فعالیت خود انتخاب نماید . البته برای انتخاب کانون وکلای مطلوب ، معیارها وشاخص های متفاوتی وجود دارد که بیان آنها دراین مجال مقدور نمی باشد لیکن برخی از داوطلبان دراین مرحله ی حساس ، رفتاری احساسی و غیرمنطقی ازخود بروز می دهند که همین امر منجر به ناکامی آنها خواهدشد . لذا توجه داشته باشید صرفنظر از تمام اقدامات و فعالیت های مثبت در مسیر موفقیت ، اشتباه در انتخاب کانون تمام زحمات و تلاش های شما را بی اثر خواهد ساخت .

توجه : هنگام ثبت نام آزمون ، در یادداشت جداگانه ای مفصل در این خصوص خواهیم گفت .

دهم ) کمبود ساعات مطالعه

برای قبولی در آزمون وکالت ، حداقل ۱۲۰۰ ساعت مطالعه ی مفید و موثر لازم است . بسیاری از داوطلبان در زمان بندی ساعات مطالعه ی خود دچار مشکل هستند ودرنتیجه در روزهای پایانی این کمبود وقت را به خوبی لمس می کنند و آرزو دارند که زمان آزمون تغییر نماید . از آنجاییکه موضوع کمبود ساعات ، امری حتمی و مسلم الحصول است ، از همین امروز پیشنهاد می گردد قدر فرصت ها و زمان های مطالعاتی خود را بدانید و تحت هیچ شرایطی ساعات و زمان های مطالعه خودرا صرف کارها واقدامات غیرضروری ننمایید . مطمئن باشید در هفته های پایانی منتهی به آزمون وکالت ، آرامش فکری و روانی شما عامل مهمی در موفقیت شما خواهد داشت و این آرامش محقق نخواهد شد مگر با کفایت ساعات مطالعه و اطمینان شما از به پایان رساندن مطلوب مطالعه منابع موردنظر .

خاتمه :

در این یادداشت عوامل مهم در عدم موفقیت داوطلبان در آزمون وکالت ۹۲ را مورد بررسی قرار دادیم . مطمئن باشید این عوامل بیش از ۸۵ درصد دلایل ناکامی و شکست را تشکیل می دهند . بنابراین عقل سلیم حکم می کند در فاصله حدود ۶ ماه تا زمان برگزاری آزمون وکالت ، نهایت تلاش خودرا صرف برطرف ساختن این موانع و عوامل مخرب باشیم . در پایان ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد :

۱- با اعتقاد و اعتمادبه نفس بالا با هدف قبولی و کسب رتبه ی مطلوب مطالعه کنید .

۲- برنامه مطالعاتی خود را براساس توانایی های شخصی و علمی خود منطبق و هماهنگ سازید .

۳- به ازای هر ۶۰ دقیقه مطالعه ، حتما ۱۵ دقیقه استراحت نمایید .

۴- از مطالعه در ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح جدا خودداری کنید .

۵- مطالب مهم یا کلیدی هر درس یا قانون مربوطه را علامتگذاری یا حاشیه نویسی یا یادداشت برداری نمایید .

۶- با دوستان موفق و باسواد خود ، بیشتر مراوده داشته باشید .

۷- در طول روزهای مطالعه ، خاطرات و رویاهای زیبای زندگی خود را مرور نمایید .

۸- از افراد مایوس ، ناامید ، سهل انگار و مسوولیت ناپذیر فاصله بگیرید .

۹- برای عملکرد خوب و مثبت خود پاداش درنظر بگیرید و بالعکس برای غفلت و سهل انگاری های خود جریمه سخت معین کنید.

۱۰- با خانواده خود بیشتر معاشرت نمایید و آنها را در جریان فعالیت ها و اقدامات خود قرار دهید .

۱۱- هرگاه خسته ، مایوس ویا ناامید شدید ، اتفاقات و خاطرات خوب زندگی خودرا به یاد آورید و مطمئن باشید هیچ غیرممکنی وجود ندارد .

۱۲- بدانید موفقیت و قبولی شما در آزمون وکالت دارای آثار فردی ، خانوادگی ، اجتماعی ، شغلی و اقتصادی است . پس تمام توان و انرژی خودرا معطوف تحقق این امرمهم نمایید .    

۱۳ - عملکرد مثبت شما در ماههای آینده به نوعی بیانگر توانایی های فردی و شخصی شما خواهد بود . سعی کنید چهره قوی و ماندگاری را از خود به جای بگذارید .

۱۴- در مسیر موفقیت خیلی از دیگران متوقع نباشید و تلاش کنید ، بار مسوولیت را به تنهایی حمل نمایید .

۱۵- خودرا از پیش باخته و شکست خورده ندانید . اعمال و رفتارهای شما تا روز آزمون وکالت می تواند احتمال موفقیت شما را به تدریج افزایش دهد . پس آنچه در توان دارید ، برای موفقیت خود بگذارید و مطمئن باشید زحمات و تلاش های شما بی نتیجه نخواهد ماند .

توجه : ۱- درخصوص قانون آیین دادرسی کیفری جدید و منبع طرح سوالات آزمون وکالت ۹۳ قرار است خرداد ماه در کمیسیون ویژه برگزاری آزمون تصمیم گیری شود . بنابراین پیشنهاد می شود :

الف . داوطلبانی که طبق قانون قدیم مطالعه داشته اند تا اظهار نظر رسمی قانون قبلی را با موفقیت به اتمام برسانند . لازمه ی فهم و استنباط قانون جدید تسلط نسبی بر قانون قدیم می باشد . پس این گروه متضرر نخواهند شد .

ب . داوطلبانی که هنوز مطالعه ی خود را آغاز نکرده اند پیشنهاد می شود فعلاً سایر دروس آزمون را با دقت مطالعه کنند و پس از اظهار نظر رسمی اتحادیه کانون های وکلای دادگستری منبع درس آیین دادرسی کیفری را انتخاب و مطالعه ی آن را آغاز نمایند .

۲- مؤسسه طرح نوین اندیشه اقدامات و فعالیت های آموزشی و انتشاراتی ویژه ای را تدارک دیده است . به محض تعیین تکلیف به نحو مناسب اطلاع رسانی خواهد نمود . بنابراین داوطلبان محترم نگران نباشند .

۳- یادداشت هفته ی آینده با عنوان " استرس و روشهای مقابله و غلبه با آن " در تاریخ ۹۳/۰۲/۱۴ تقدیم خواهد شد .

موفق باشید


 محمد فرجی


 مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


 ۹۳/۰۲/۰۷


        

مطالب مرتبط :

 

۱- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته اول : استراتژی موفقیت

۲- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته دوم : برنامه ریزی مطالعاتی

۳- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته سوم : منابع مطالعاتی

۴- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته چهارم : روش های مطالعاتی                        

۵- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته پنجم : سنجش و ارزیابی

۶- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته ششم : مشاوره ی عمومی

۷- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته هفتم : پرسش و پاسخ (۱)

۸- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته هشتم : چگونه هم درس بخوانیم و هم از زندکی خود، لذت ببریم ؟

۹ - سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته نهم :تعطیلات عید نوروز ، فرصت یا تهدید

۱۰-سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته دهم : افراد موفق چه مسیری را طی کرده اند

۱۱- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته یازدهم : مدیریت مطالعه در آزمون های حقوقی                                                                 

۱۲- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته دوازدهم :چگونه کیفیت مطالعاتی خود را افزایش دهیم ؟

۱۳- سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳           هفته سیزدهم : پرسش و پاسخ ( ۲ )