به نام خدا
پس از سالها وقفه، بالاخره سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تصمیم به برگزاری آزمون سردفتری اسناد رسمی نموده است. این رویداد پس از سالها انتظار برای متقاضیان و علاقمندان به این شغل و حرفه ی مقدس به دلایل ذیل می تواند بسیار ارزشمند و گرانبها باشد:
۱- مبنای برگزاری آزمون سردفتری، ظرفیت و نیاز های شهری و منطقه ای است. بنابراین چه بسا پس از اعلام نیاز ادارات ثبت اسناد و املاک هر استان، ظرفیت جذب و پذیرش برای سال های بعد، منتفی گردد یا حداقل چند سال به طول انجامد.
۲- صرفنظر از برگزاری آزمون، روش دیگر برای ورود به حرفه ی سردفتری ماده ۶۹ است که طبق آن متقاضیان می توانند "امتیاز دفترخانه" را از "سردفتر بازنشسته" یا "ورثه ی سردفتر متوفی" خریداری نمایند. البته این مسیر به دلایلی چون "ظرفیت محدود فروش" یا "قیمت بالای پیشنهادی" برای بیش از ۹۸ درصد از متقاضیان و علاقمندان محال یا غیر ممکن است.
۳- شرایط و ویژگی های خاص حرفه ی سردفتری برای گروهی از علاقمندان بسیار جذاب و مطلوب است و در مقایسه با مشاغل وکالت و قضاوت، گرایش آنها به سوی این شغل است.
۴- با توجه به جمعیت زیاد وکلا، مشاوران و کارشناسان حقوقی و عدم وجود الزامات قانونی در مراجعه به وکیل و مشاور حقوقی به نوعی آینده ی حرفه ای این مشاغل برای برخی از صاحبان یا متقاضیان آنها نگران کننده است (حدود یکصد هزار نفر در ایران به حرفه ی وکالت و مشاوره اشتغال دارند) و در مقایسه حداکثر هفت هزار دفترخانه در سراسر کشور فعال است و همین وضعیت، آینده را برای سردفتران اسناد رسمی یا متقاضیان آن روشن تر و امیدوارانه تر می نماید.
توجه مهم: داوطلبان آزمون وکالت ۱۳۹۴، در صورتیکه حداکثر یک ساعت در روز به ساعات مطالعه ی خود اضافه نمایند می توانند طبق برنامه ی آزمون های آزمایشی سردفتری۱۳۹۴(مندرج در سایت طرح نوین) ضمن حفظ شانس قبولی خود در آزمون وکالت، یک فرصت و شانس دیگری برای قبولی در آزمون سردفتری نیز برای خود فراهم نمایند. بنابراین به جای نگرانی، پریشانی یا سردرگمی و ده ها ایراد یا بهانه دیگر فقط کافی است روزی ۱ ساعت بیشتر مطالعه نمایند.
موفق باشید
محمد فرجی
مدیر موسسه طرح نوین اندیشه
۱۳ / ۱۲/ ۹۳