سلسله یادداشتهای موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد حقوق ۹۵ نوبت اول: آشنایی با آزمون کارشناسی ارشد حقوق (۱ )

به نام خدا 


                                  


pdf


آزمون کارشناسی ارشد حقوق دانشگاه های سراسری ۱۳۹۵ ، امسال نیز همانند سال های گذشته ، توسط سازمان سنجش و آموزش عالی کشور در اردیبهشت ۹۵ برگزار خواهد شد. مجموعه ی حقوق با کد ۱۱۲۶ ، همواره با استقبال چشمگیر داوطلبان قرار گرفته است.

جهت آگاهی بیشتر علاقمندان به صورت مستمر یادداشت هایی را تقدیم خواهیم نمود .

بخش اول : کلیات

۱- آزمون کارشناسی ارشد حقوق

علاقمندان به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری ( زیر مجموعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ) باید از طریق آزمون مورد پذیرش قرار بگیرند . آزمون کارشناسی ارشد به صورت تستی ، یک مرحله ای و همزمان در سراسر کشور برگزار می گردد . سوالات در یک دفترچه تهیه و تنظیم شده و داوطلبان می توانند براساس گرایش مورد نظر به سوالات مندرج در دفترچه پاسخ بدهند . به عنوان مثال داوطلبان گرایش حقوق خصوصی فقط باید به سوالات دروس حقوق مدنی ، حقوق تجارت ، آیین دادرسی مدنی ، متون حقوقی و متون فقه پاسخ بدهند و نیازی به پاسخگویی سایر دروس مندرج در دفترچه ندارند .

۲- شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان

جهت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری داوطلبان باید شرایط ذیل را دارا باشند :

۱- اعتقاد به اسلام یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

۲- ملزم بودن به احکام عملی اسلام

۳- عدم احراز عناد ( نه اعتراض ) نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران

۴- نداشتن سابقه عضویت در ساواک و فراماسونری

۵- عدم احراز فساد اخلاقی

۶- عدم اشتهار به ارتکاب اعمال خلاف شؤون شغلی و تحصیلی در طول تحصیل یا زمان اشتغال

۷- برخورداری از توانایی جسمی به تناسب رشته انتخابی و عدم اعتیاد به مواد مخدر

۸- داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا اشتغال به تحصیل در سال آخر مقطع کارشناسی مورد تایید مراجع صالح

۹- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت کفالت یا پزشکی دائم یا به هر نحوی که از لحاظ مقررات وظیفه عمومی منعی برای شرکت در آزمون نداشته باشد.

۳- ثبت نام آزمون

ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد حقوق سراسری۹۴، به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش درتاریخ ۲۲ – ۱۶ آذر به عمل خواهد آمد.

۴- تاریخ برگزاری آزمون

آزمون کارشناسی ارشد سراسری، ۱۷ - ۱۶ اردیبهشت ۹۵ برگزار خواهدشد. روز ،  ساعت دقیق و محل برگزاری آزمون درکارت ورود به جلسه ذکر خواهدشد.

۵- توزیع کارت ورود به جلسه

کارت ورود به جلسه آزمون چند روز قبل از آزمون درسایت سازمان سنجش قابل دریافت خواهدبود.

۶- اعلام نتایج اولیه

نتایج اولیه آزمون در سایت سازمان سنجش اعلام می گردد . بر اساس کارنامه ، رتبه ی هر داوطلب در گرایش های مختلف به تفکیک مشخص می شود .

۷- انتخاب رشته تحصیلی

هر داوطلب می تواند بر اساس رتبه ی اکتسابی در گرایش های مختلف در صورت مجاز بودن ، اقدام به انتخاب رشته نماید .

۸- اعلام نتایج نهایی

دهه ی اول شهریور سال ۱۳۹۵، نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام می گردد و پذیرفته شدگان باید در تاریخ هایی که از سوی دانشگاهها تعیین می گردد ، با همراه داشتن مدارک لازم برای ثبت نام به دانشگاه محل پذیرش خود مراجعه نمایند .

بخش دوم : آشنایی با دانشگاههای سراسری

۱- دانشگاه های روزانه

در گرایش های مختلف حقوق ، دانشگاه های تهران و شهرستان ها اقدام به پذیرش دانشجو می نمایند . تحصیل در دانشگاههای روزانه رایگان است لیکن دانشجویان باید طبق مقررات ، تعهد به خدمت بسپارند .

۲- دانشگاههای شبانه (نوبت دوم)

در برخی از دانشگاههای روزانه ، جذب دانشجو در نوبت "شبانه" نیز صورت می گیرد . در این روش ، دانشجو باید برای هر ترم تحصیلی مبلغی را به عنوان شهریه بپردازد .تعیین شهریه هر سال به صورت جداگانه صورت می گیرد .

 ۳- دانشگاههای پیام نور

دانشگاه پیام نور ، از لحاظ ساختار متفاوت از دانشگاه های روزانه و شبانه است . در واقع دانشگاه پیام نور ، از لحاظ ساختار ، مدیریت و روش آموزش متفاوت است ودر این دانشگاهها ، دانشجویان می بایست مبلغی را به عنوان شهریه بپردازند .

۴- دانشگاههای غیر انتفاعی

در برخی از شهرها از جمله تهران، اصفهان، قم، آمل،  نور، قزوین و... دانشگاه های غیر انتفاعی در گرایش های مختلف حقوقی تاسیس  شده اند . در این نوع دانشگاهها دانشجویان باید شهریه بپردازند .

۵-  دانشگاه های مجازی

پذیرش دانشجو به صورت غیر حضوری است . در واقع در دانشگاه مجازی ، عمده ی آموزش از طریق الکترونیکی و غیرحضوری صورت می گیرد . تحصیل در دانشگاههای مجازی نیز با پرداخت شهریه امکانپذیراست .

۶- دانشگاههای خودگردان ( بین الملل )

برخی از دانشگاهها در جهت توسعه ی فضای آموزشی خود ، اقدام به تاسیس پردیس های خودگردان نموده اند . در اینصورت دانشجویان باید مبلغی را به عنوان شهریه پرداخت نمایند که در مقایسه با شهریه دانشگاههای شبانه ، مجازی ، پیام نور و غیر انتفاعی تقریباً دو تا سه برابر است . نمونه پردیس های خودگردان می توان به پردیس کیش ، ارس و البرز ( دانشگاه تهران ) ، شهید بهشتی ، انزلی ، رشت وغیره اشاره نمود .

خاتمه :

در این یادداشت توضیحات کلی راجع به  ثبت نام و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد حقوق و نیز معرفی دانشگاههای مختلف تقدیم گردید. در ادامه به بررسی گرایش های مختلف حقوقی خواهیم پرداخت .

 

                                                                                    موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۱۹/ ۹/ ۹۴