موفقیت در آزمون وکالت ۹۵ نوبت(۶): چگونه احتمال موفقیت خود را در آزمون وکالت افزایش دهیم؟

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۵


نوبت ششم : چگونه احتمال موفقیت خود را در آزمون وکالت افزایش دهیم؟


 

pdf


آزمون وکالت در سال ۹۵ برگزار خواهد شد و داوطلبان برای کسب سهمیه قبولی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. هر چند کیفیت و توانایی علمی داوطلبان با یکدیگر متفاوت است لیکن بیشتر آنها با رویای قبولی در جلسه ی آزمون حاضر خواهند شد. صرفنظر از برنامه های مطالعاتی هدفمند و منسجمی که داوطلبان فراخور حال خود داشته اند، تقویت قوای روحی و روانی نیز در این مرحله بسیار مهم و موثر خواهد بود. در این یادداشت عواملی را که در تقویت توان علمی داوطلبان و افزایش احتمال موفقیت ایشان در آزمون تاثیر گذار است، بررسی می نماییم.

 

اول ) هدف گذاری صحیح

باتوجه به کیفیت علمی بالای شرکت کنندگان در آزمون وکالت، هدف گذاری باید براساس توانایی ها ، پتانسیل و ظرفیت هر فرد جداگانه تعریف گردد . بنابراین ، هر داوطلب باید براساس شاخص های مذکور ، هدف خودرا به درستی تعریف نماید .

 

دوم ) برنامه ریزی منطقی

به دلایل مختلف ، کیفیت و نحوه ی زندگی و اشتغال داوطلبان متفاوت است . بنابراین هر فرد باید بر اساس شرایط شخصی ، شغلی ، خانوادگی و علمی و متناسب با نیازهای خود برنامه ریزی منطقی داشته باشد . فقط توجه شود حداقل ساعت مطالعه مورد نیاز برای قبولی در آزمون وکالت ۱۲۰۰ ساعت می باشد که نحوه ی تقسیم بندی و اجرای آن با خود داوطلب است .

 

سوم ) امکانات آموزشی

از آنجاییکه رقابت شدیدی در این آزمون ها حاکم است و حداکثر ۳- ۴ درصد داوطلبان شانس قبولی دارند ، بنابراین هرچقدر دامنه و گستره ی امکانات آموزشی بیشتر باشد در نتیجه توانایی داوطلب افزایش یافته و شانس موفقیت او نیز بیشتر خواهد شد . استفاده از دوره های آمادگی ( حضوری – مجازی ) ، آزمون های آزمایشی (حضوری – مجازی) ، بسته های آموزشی ، مجموعه کتب تست و ... هر یک نقش مؤثری برای قبولی داوطلبان خواهد داشت که داوطلبان حسب نیاز و توانایی های خود از آنها استفاده می کنند.

 

چهارم ) منابع مطالعاتی

براساس ظرفیت علمی داوطلب و هدف گذاری او منابع مورد نیاز وی نیز متفاوت خواهد بود.بنابراین داوطلبی که با هدف کسب رتبه ی برتر در آزمون شرکت می کند باید منابع و کتب اصلی را بخواند اما اگر هدف او فقط کسب نتیجه ی قبولی است صرف مطالعه ی قوانین و جزوات و کتب کمک آموزشی کفایت می نماید .

پنجم ) روش های مطالعاتی

برای افزایش کیفیت و سرعت در یادگیری ، انتخاب روش های صحیح مطالعاتی الزامی است . در غیر اینصورت ، دستیابی به سطح استاندارد و مطلوب علمی غیرممکن خواهد بود .

 

ششم ) سنجش و ارزیابی

در کنار مطالعه ی هدفمند و منسجم منابع مطالعاتی ، سنجش و ارزیابی منظم از عملکرد و بررسی توانایی مطالعاتی داوطلب بسیار حائز اهمیت می باشد . این رویه باعث شناسایی نقاط ضعف و تلاش برای جبران آن خواهد شد .

 

هفتم ) اعتماد به نفس

اعتماد به نفس آن قدرت و توان روحی است که در درون یک فرد وجود دارد و باعث افزایش قدرت و نیروی درونی او خواهد شد. بنابراین وجود اعتماد به نفس باعث می گردد که هر داوطلب علاوه بر قدرت و توان واقعی خود به قدرتی ماوراء آن نیز مسلح و مجهز گردد.

 

هشتم ) آرامش و تمرکز

منظور از آرامش و تمرکز یعنی آن قدرت و نیروی عالیه ای که تمام حواس و قوای فرد را در جهت نیل به یک هدف مشخص و معین، هدایت و راهنمایی می نماید.

در روز آزمون، داوطلب آماده، فقط با یک هدف از محل اقامت خود خارج می گردد و آن عبارتست از : موفقیت در آزمون وکالت. حال اگر داوطلب از نظر علمی، از کیفیت قابل قبولی برخوردار نباشد باز هم باید هدف داشته باشد و آن حضور آبرومند در آزمون است. پس اگر داوطلب احتمال موفقیت در آزمون را برای خود متصور نیست، حداقل باید حضور آبرومندی در آزمون داشته باشد و حضور بی هدف شکست به معنای واقعی است.

بنابراین، داوطلب آزمون باید قبلاً هدف شرکت در آزمون را برای خود تصور و ترسیم نماید و توان انرژی و توان خود را برای رسیدن به همان هدف متمرکز نماید.

توجه: آرامش و تمرکز فکری، لازمه ی بهره وری حداکثری از توان علمی هر داوطلبی است.

 

نهم ) مدیریت و تدبیر

به طور خلاصه تاکید و یادآوری می گردد  مدیریت و تدبیر تا روز آزمون نه تنها باعث افزایش بهره وری از حداکثر توانایی های داوطلب می گردد بلکه ، نقاط ضعف و کمبودهای علمی او را نیز به تدریج برطرف خواهد نمود .

 

دهم ) میل به موفقیت

از آنجاییکه انسان موجودی کمال گرا است، میل به موفقیت و پیروزی همواره در نهاد او وجود دارد لیکن در زمان مقتضی باید این میل و عطش خود را به منصه ی ظهور برساند. به همین دلیل داوطلب کمال گرا به دور از هر گونه ترس و اضطراب، با اعتقاد و ایمان به سوی موفقیت گام بر می دارد.

یازدهم ) توکل به خدا

صرفنظر از کیفیت علمی داوطلبان، بزرگترین عامل در افزایش احتمال موفقیت، توکل به خداوند متعال است. اینکه داوطلب کوشا و ساعی به این باور و ایمان برسد که :

یک. تمام توان و قدرت خود را در مسیر موفقیت به کار گرفته است.

دو. از برنامه ها، ابزار و امکانات لازم برای موفقیت به نحو مطلوب استفاده نموده است.

سه. کلید قواعد و اصول حرفه ای موفقیت در آزمون را رعایت کرده است.

چهار. در این مسیر، به لطف و عنایت ویژه پروردگار خود نیز امیدوار است.

با این اعتقاد با آرامش کامل در آزمون حضور یافته و تمام نیروی خود را به کار می گیرد و دل به گروی خواست او می سپارد و هر آنچه که برای وی رقم بخورد را متواضعانه می پذیرد و همواره شکرگزار خالق بی همتاست.

 

خاتمه :

با توجه به مدت باقیمانده تا روز برگزاری آزمون وکالت، به داوطلبان گرامی پیشنهاد می گردد :

۱- حداقل ۶ ساعت مطالعه مفید و منسجم را در فعالیت های روزانه ی خود تثبیت نمایند .

۲- از تعویض مکرر منابع مطالعاتی خود اجتناب نمایند .

۳- به برنامه مطالعاتی خود وفادار باشند .

۴- نگران فراموشی مطالب مطالعه شده ی قبلی نباشند . این مطالب در حافظه ی آنها  ضبط و ماندگار شده است .

۵- از مقایسه ی خود با سایر رقبا جدا خودداری کنند .

۶- دلشوره و نگرانی بی دلیل را از خود دور نموده ودر مقابل امید و ایمان به موفقیت را جایگزین کنند .

۷- حتما در طول مطالعه منابع ، نکات مهم و کلیدی را علامتگذاری یا یادداشت برداری نمایند .

۸- تلاش کنند به گونه ای برنامه خود را پیش ببرند که حتما تا مهر ۹۵، مطالب را به صورت کلی به پایان رسانده و ماه آخر را به جمع بندی و مرور نهایی مطالب اختصاص دهند .

 

 موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۲۲/ ۱/ ۹۵