———————————————


برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید


———————————————


به نام خدا


نتایج آزمون وکالت ۹۳ به زودی اعلام و تکلیف ظرفیت قبولی ۲۵۷۰نفر از متقاضیان مشخص خواهد شد.به طور قطع پس از اعلام نتایج، حالات و وضعیت داوطلبان به  سبب نتیجه ی حاصله متفاوت خواهد بود. دراین یادداشت گزینه های احتمالی مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم.

اول)قبولی درآزمون

همانطور که گفتیم احتمال قبولی حد اکثر۲۵۷۰ نفر(کمتر از ۵درصد) ازداوطلبان وجود داردکه حسب رتبه بندی حاصله در یکی از وضیعت های ذیل قرار خواهند گرفت:

یک.قبولی با کسب نمره ی عالی و خیلی خوب

این بهترین وضعیت برای داوطلبان پذیرفته شده است که مزد زحمات و تلاش های خود را با کسب یک رتبه ی عالی خواهند گرفت .

دو.قبولی با کسب رتبه ی خوب ومتوسط

وضعیتی که برای عموم پذیرفته شدگان قابل پذیرش  است لیکن برخی از آنها را ناراحت خواهد نمودزیرا آنها انتظار کسب رتبه ی بهتری را داشته اند.

سه.قبولی با کسب رتبه ی ضعیف

این گروه از داوطلبان در دو وضعیت متفاوت قرار می گیرند:

۱-وضعیت "راضی" که صرف قبولی درآزمون آنها را خوشحال خواهد نمود.

۲- وضعیت "ناراضی" که علیرغم قبولی به دلیل کسب رتبه ی دور از انتظار در حکم داوطلبان بازمانده از قبولی هستند.

دوم) عدم قبولی درآزمون

بیش از ۹۵درصد داوطلبان در این وضعیت قرار خواهند گرفت. البته بر اساس وضعیت علمی و سعی و تلاش انجام شده، آنها یکی  از حالات ذیل را خواهند داشت:

یک. شاکی و ناراضی از عدم قبولی

حدود ۱۰درصد از داوطلبان در این وضعیت قرار خواهند گرفت. در واقع آنها شانس بالایی برای قبولی در آزمون داشته اند لیکن در کمال تعجب و شگفتی نامشان در فهرست پذیرفته شدگان قرار نگرفته است.

 

 

دو.منطقی و آگاه از عدم قبولی

حدود ۲۰ درصد از داوطلبان در این وضعیت قرار خواهند گرفت.البته آنها از قبل می دانستند که در مقایسه با سایر رقبا شانس کمتری برای قبولی در آزمون دارند لیکن در حد توان خودزحمت کشیدند و با عدم قبولی خود در آزمون به صورت منطقی برخورد خواهند نمود.بیشتر داوطلبان این گروه با کسب تجربه از آزمون امسال، خود را برای آزمون سال آینده آماده خواهند نمود.

توجه.گروه های یک و دو به صورت بالقوه  شانس قبولی در آزمون را داشته اندلیکن به دلایل مختلف این فرصت را از دست دادند.

سه.بی تفاوت و مطمئن از عدم قبولی

کیفیت ووضعیت علمی این گروه از داوطلبان بسیار متفاوت است لیکن از آنجاییکه به هر دلیلی نتوانسته اند آزمون خوبی بدهنداز همان روز مطمئن به عدم قبولی خود بودند و بنابراین اعلام نتیجه ی آزمون  برای آنها حساسیتی نخواهد داشت.لازم به ذکر است حدود ۶۵ درصداز داوطلبان در این گروه هستند ولی بر اساس توان علمی و شرایط شخصی، خانوادگی و شغلی در یکی از دسته های ذیل قرار خواهند گرفت :

۱-امیدوار به فردا

گروهی که بنا به دلایل مختلف از همان ابتدا با هدف کسب تجربه در آزمون امسال  شرکت نمودند و تمام وقت و توان خود را برای سال آینده گذاشته اند.این گروه شانس زیادی برای قبولی در آزمون وکالت۹۴ خواهند داشت.

۲- ناامید از فردا

گروهی که علیرغم زحمات و تلاش های محدودو پراکنده ی خود، موفق به قبولی نشده و هیچ طرح و برنامه ی جامع ومدونی برای آینده ی خود ندارندو اگر اوضاع بر همین منوال باشد احتمال قبولی آنها درآینده نیز بسیار بعید و دور از ذهن خواهد بود.

خاتمه  :

پس از اعلام نتایج، افراد پذیرفته شده وارد مسیر جدیدی از زندگی خود شده و مسئولیت ها و وظایف متفاوتی نسبت به گذشته خواهند داشت و سایر داوطلبان که به هر دلیلی موفق به قبولی نشده اند  باید با خود خلوت نموده  و دلایل عدم موفقیت خویش را با دقت بررسی نمایندو اگر ضعف و کاستی در عملکرد خود یافتند درصدد جبران برآیند.ضمناً متهم کردن یا محکوم نمودن دیگران نیز مرهم موقتی است که زود اثر خود را از دست خواهد داد.

 

 

                                                                                                            موفق باشید


                                                                                                           محمد فرجی


                                                                                                         مدیر موسسه طرح نوین اندیشه


                                                                                                         ۹۳/۱۰/۰۷