موفقیت در آزمون های حقوقی ۹۵ نوبت (۱۳):شادابی، مطالعه و موفقیت

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون های حقوقی ۹۵


نوبت (۱۳):شادابی، مطالعه و موفقیت


 pdf


بسیاری از داوطلبان آزمون های حقوقی بر اساس هدف گذاری و برنامه ریزی دقیق، مطالعه ی خود را آغاز می نمایند لیکن پس از گذشت مدتی، بخش قابل تو جهی از آنها دچار روز مرگی شده و از انگیزه و هیجان گذشته به تدریج دور می شوند. در این یادداشت به بررسی نقش «شادابی» در مطالعه و اثر گذاری آن می پردازیم.

 

اول) تعریف شادابی

یک حالت و احساس رضایت است که هر فرد از خود داردو نقطه ی مقابل «استرس» و «اضطراب» است. به طور طبیعی افرادی که در کوران یک رقابت یا مسابقه قرار می گیرند، بیشتر از آنکه در «شادابی» و «نشاط» باشند، معمولا درگیر« نگرانی» و «دلهره» هستند.

 

دوم) نقش شادابی

هرچقدر داوطلب ، از نظر روحی در وضعیت بهتری باشد، نتیجه ی کار او به موفقیت نزدیک تر خواهد بود. در میان ورزشکاران، معمولا کسانی موفق تر یا بیشتر مورد اعتمادند که از نظر شادابی و نشاط از دیگران سرتر هستند. همین وضعیت در مورد داوطلبان آزمون ها نیز صادق است. به عبارت دیگر، در میان یک گروه چند نفره از همکلاسی ها، آن داشجو یا داوطلبی از بقیه برتر است که از لحاظ ر وحی و روانی وضعیت بهتری دارد.

پس یادمان باشد، همان مقدار که عوامل دیگر در موفقیت داوطلبان موثر است، نباید از انگیزه، نشاط و شادابی غفلت نمود.

شادابی و نشاط داوطلب:

۱- در افزایش ساعات مطالعاتی موثر است.

۲- به توان و قدرت یادگیری او می افزاید.

۳- موانع یا تهدیدهای مطالعاتی را برطرف می کند.

۴- امید به موفقیت را بیشتر می کند.

سوم) ماندگاری شادابی

برای داوطلبانی که قرار است در یک دوره ی نسبتاً طولانی مطالعه نمایند، ماندگاری و بقای شادابی بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل، چاره ای نیست که حداقل در یک پروسه ی مثلاً هشت تا ده ماهه، بتوان این حالت و وضعیت روحی و روانی را حفظ نمود. برای نیل به این مقصود، چند راهکار پیشنهاد می گردد:

۱- کاری انجام ندهید.

هر زمان که احساس خستگی یا بی حوصلگی کردید از مطالعه دست بکشید. مثلاً در چنین وضعیتی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه فقط استراحت کنید. این حالت، استرس و فشار را کاهش می دهد.

۲- موسیقی گوش دهید.

در صورت خستگی یا تکراری بودن اوقات خود، از موسیقی دلخواه خود استفاده کنید. این تغییر فضا، به نوعی باعث احیای روحی شما شده و مجدداً به وضعیت عادی خود بر می گردید.

۳- مثبت فکر کنید.

این وضعیت به تدریج آرامش را بر شما حاکم خواهد نمود. آرامش، نه تنها استرس را دور می کند بلکه به توان و قدرت یادگیری شما می افزاید.

۴- قدم بزنید.

برای حفظ آرامش و شادابی پس از هر چند ساعت مطالعه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قدم بزنید.

۵- نفس عمیق بکشید.

هر ۵ ثانیه یک بار، نفس عمیق بکشید. همین دم و بازدم، اکسیژن زیادی تولید می کند و در نتیجه علاوه بر افزایش توان یادگیری، آرامش بیشتری بر شما حاکم خواهد نمود.

خاتمه: شادابی، نشاط و طراوت داوطلبان در دوران کنکور، قدرت پنهان آنهاست. صرفنظر از حضور در کلاس یا آزمون آزمایشی یا داشتن منابع مطالعاتی ارزشمند فراموش نکنید که از ابزارهای معنوی نیز استفاده نمایید. این موارد کوچک و غیر قابل توجه را خیلی جدی بگیرید زیرا ضامن موفقیت شما هستند.

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


۱۰/ ۳/ ۹۵