موفقیت در آزمون وکالت ۹۵ نوبت چهارم : تعطیلات عید نوروز ، فرصت یا تهدید

به نام خدا


مجموعه یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۵


نوبت چهارم : تعطیلات عید نوروز ، فرصت یا تهدید


pdf


تا چند روز دیگر، سال ۱۳۹۵ فرا می رسد و تعطیلات عید ، شور و شوقی را برای عموم مردم ایران و فارسی زبانان در سراسر دنیا رقم خواهد زد . سال جدید و برکات و شگون آن ، در حوصله ی این یادداشت نمی گنجد و در نظر داریم ، فقط نحوه ی برخورد داوطلبان آزمون وکالت ۹۵ را با تعطیلات دو هفته ای عید مورد بررسی قرار دهیم .

اول ) پیام عید

عید سعید نوروز ، همواره برای ما ایرانی ها ، پیام آور شادی ، تغییر و پیشرفت بوده است . بنابراین ، نفس ظهور عید می تواند احوال همگان را دگرگون سازد . پس همین دگرگونی می تواند آثار مثبت و نیکویی را برای عموم داوطلبان به جای بگذارد . عشق ، محبت ، دوستی ، رفاقت ، مهربانی ، بخشش ، گذشت و ... می تواند روح هر انسانی را صیقل دهد .

دوم ) فرصت عید

تقریباً می توان گفت عموم مردم ، عید را به عنوان یک فرصت و آغازی جدید در زندگی خود نگاه می کنند . عید نوروز می تواند فرصتی جدید برای نگاهی نو باشد . فرصتی برای دگرگونی و تغییر . فرصتی برای پیمان و عهدی بزرگ . فرصتی برای موفقیت و دستیابی به آرزوهای بزرگ . عید ، یک مبداء است برای رسیدن به تمام مقصدها . زمانی که ساعت برای یک لحظه ی بسیار کوتاه از نفس می افتد و با یک فریاد ، حضور خوش خودرا دوباره اعلام می دارد . عید یعنی آغاز جدید زندگی و زندگی یعنی بهانه ای نو برای بودن و نفس کشیدن . بوییدن و به راه افتادن . حرکتی نو با عهد و پیمانی جدید . تصور کنید بیش از ۸۰ میلیون ایرانی ، در یک لحظه ، تمام آرزوهای خود را برای یکسال جمع می کنند . این زمان و این اتفاق ، هیچ گاه دیگر تکرار نمی شود تا سال بعد و عیدی دیگر . پس فرصت عید را غنیمت بشماریم و این لحظه ی باشکوه را از دست ندهیم .

سوم ) فرصت تعطیلات

تعطیلات عید ، برحسب وضعیت شغلی ، شخصی و خانوادگی افراد متفاوت است لیکن برای بیشتر ایرانی ها یعنی حداقل ۱۳ روز تعطیلی ، استراحت ، تفریح ، سفر و آرامش .

برای داوطلبان آزمون وکالت ۹۵ باید از منظر دیگری تعطیلات را ببینیم . عید ۹۵ و تعطیلات آن یک فرصت خاص و استثنایی برای این عزیزان است . پس باید قدر آن را به درستی بدانیم .

۱- فرصتی برای پیشی گرفتن

افراد موفق و ممتاز،تعطیلات عیدرا زمان مناسبی برای سبقت گرفتن از رقبای خود می دانند.به عبارت دیگر،آنها براین باورندکه برای موفقیت دریک رقابت و مسابقه باید ازکوچکترین فرصت ها استفاده نمود و چه فرصتی بهتر از تعطیلات عید.زمانی که همه در لذت و شادی و تفریح هستندو به نوعی وظایف و تکالیف خودرا فراموش کرده اند. برای آنها تعطیلات عید یعنی حداقل ۱۵۰ ساعت مطالعه و این یعنی حداقل ۱۵ درصد پیشرفت مطالعاتی نسبت به سایر رقبا.در روزهای پایانی آزمون که رقبا در استرس و اضطراب آزمون هستند ، این داوطلبان باهوش و زیرک در محیطی امن و آرام فقط در حال مرور مطالب مهم و کلیدی آزمون هستند و این آرامش را در نتیجه ی مطالعاتی خود در نوروز ۹۵ می دانند .

 

۲- فرصتی برای جبران

برخی دیگر از داوطلبان ، تعطیلات عید را فرصت و زمان مناسبی برای جبران عقب ماندگی های مطالعاتی خود می دانند . به عبارت دیگر کسانی که نسبت به رقبای ممتاز خود دیرتر شروع کرده اند یا شروع خوبی نداشته اند ، می توانند با حداقل ۱۲۰ ساعت مطالعه ، معادل ۱۰ روز عقب ماندگی مطالعاتی خود را جبران نمایند . پس تعطیلات نوروز ، فرصت ارزشمندی برای برطرف نمودن دغدغه ها و نگرانی های گذشته است .بنابراین آن دسته از داوطلبانی که در پیام های خود ، نگران جبران عقب ماندگی مطالعاتی خود بودند ، می توانند از فرصت پیش روی نهایت استفاده را ببرند.

۳- فرصتی برای ذخیره کردن

گروهی دیگر از داوطلبان ، دانشجویان مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و یا دکتری هستند که در تیر یا مرداد ماه، درگیر امتحانات پایان ترم خود هستند. تعارض و تداخل برنامه ی مطالعاتی آزمون و امتحانات دانشگاهی یعنی حداقل ۱۵روز، عقب ماندگی مطالعاتی نسبت به سایر رقبای ممتاز و فرصت طلب. بنابراین، این گروه باید فرصت تعطیلات عید را برای ذخیره کردن ساعات مطالعاتی خود جبران نمایند .به عبارت دیگر ۱۲۰ ساعت مطالعه معادل ۱۵روز، درگیری با امتحانات یا تکالیف دانشگاهی خواهد بود .

۴- فرصتی برای اجرای برنامه ها

هرچند که از تاریخ ۲۹/۱۲/۹۴ لغایت ۱۳/۰۱/۹۵ ، فصل تعطیلات ، استراحت  ، تفریح و سرگرمی است اما یادمان نرود که در پاییز ۹۵ آزمون وکالت با شرکت حداقل ۶۵هزار نفر برگزار خواهد شد . پس برای داوطلبانی که با هدف موفقیت و قرار گرفتن دربین ۴ درصد نهایی شرکت کنندگان مطالعه می کنند، تعطیلات عید تفاوتی با روزهای دیگر ندارد. بنابراین آنها به گونه ای عمل می کنند که حداقل روزی ۶ساعت مطالعه ی مفید و منسجم داشته باشند . تاکید می گردد به گونه ای برنامه ریزی نمایید که پس از ۱۴ روز تعطیلات حداقل ۸۰ ساعت مطالعه ی مفید داشته باشید . درغیراینصورت تردید نکنید که شانس و فرصت بسیار ارزشمندی را از دست خواهید داد .

۵- فرصتی برای تجدید قوا

گروهی دیگر از داوطلبان ، کسانی هستند که در ماههای گذشته به تمام تکالیف و وظایف خود به درستی عمل کرده و طبق     برنامه ریزی مطالعاتی خود پیش رفته اند.این گروه، ممکن است بخشی ازتعطیلات عیدرا برای استراحت و تجدید قوای خود انتخاب نمایند. سفر، دید و بازدید، مهمانی و مراسم های خانوادگی می تواند به نحو چشمگیری در افزایش توان و انرژی آنها مؤثر باشد .    فقط فراموش نشود که حداقل ۸۰ ساعت مطالعه دراین تعطیلات الزامی است .

چهارم ) تهدیدهای موجود

هرچند تعبیر و برداشت ما از عید اصولاً مثبت و عاری از هرگونه نقص و کاستی است اما باید داوطلبان آزمون وکالت به طور خاص و ویژه ، نوروز ۹۵ را به نحو درستی مدیریت نمایند . به همین دلیل موارد ذیل باید با هوشمندی رعایت شود تا آسیب کمتری به داوطلبان وارد آید :

۱- فوت زمان

همانطور که گفتیم تعطیلات عید معمولاً ۱۳ روز است که اگر خوب مدیریت شود تا ۱۲۰ ساعت مطالعه ی مفید را در پی خواهد داشت . حال داوطلبان باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که حداقل ۸۰ ساعت مطالعه ی مفید داشته باشند . درغیراینصورت زمان ارزشمندی را از دست داده اند و شاید در روزهای پایانی ، حسرت آن را بخورند .

۲-کاهش انگیزه

انگیزه نقش بسیار مهمی در موفقیت داوطلبان آزمون های حقوقی دارد . فرارسیدن نوروز و تعطیلات می تواند به نوعی آزمون وکالت و موفقیت در آن را به طور موقت به فراموشی بسپارد . همین امر موجب خواهد شد داوطلب بخشی از انگیزه ی خود را دست بدهد .

۳- زوال انسجام و انضباط مطالعاتی

داوطلبان آزمون تا قبل از فرارسیدن نوروز، طبق یک برنامه ی هدفمند و منسجم حداقل روزی ۶ ساعت مطالعه ی مفید داشته اند. فرارسیدن تعطیلات و ... می تواند به نوعی نظم و انسجام مطالعاتی آنها را برهم زند. مراقب باشید و به صورت مستمر  مطالعه کنید.

۴- از دست دادن تمرکز

داوطلبانی که ازدو ماه قبل برنامه ی مطالعاتی خودرا آغاز کرده اند به تدریج تمام توان و انرژی خودرا روی آزمون متمرکز کرده اند. تعطیلات باعث می شود تا حدودی تمرکز آنها به سمت و سوی مواردی دیگر چون سفر، مهمانی، دوستان ، تفریحات جدید و ... سوق نماید. مراقب باشید، اگر تمرکز خودرا ازدست بدهید،درواقع بخشی از فرصت های مطالعاتی خودرا در آینده ازدست می دهید.

۵- کاهش اعتماد به نفس و افزایش استرس

داوطلبی که فرصت های مطالعاتی خودرا در تعطیلات نوروز به راحتی از دست می دهد ، پس از اتمام تعطیلات دچار نوعی عذاب وجدان و نگرانی می شود و همین امر منجر به کاهش اعتماد به نفس و افزایش نگرانی و استرس در وجود او خواهد شد . بدیهی است ، این وضعیت به شدت موفقیت و قبولی در آزمون را تهدید می کند .

خاتمه : همانطور که ذکر شد ، تعطیلات عید نوروز ، علیرغم همه ی خوبی ها ، زیبایی ها و فرصت هایی که به همراه دارد می تواند تهدیدی جدی برای داوطلبان آزمون های حقوقی ۹۵ باشد . بنابراین داوطلبان باهوش و آینده نگر با مدیریت و برنامه ریزی خوب خود ، از تمام فرصت ها و امتیازات عید و تعطیلات آن در مسیر پیشرفت و موفقیت خود استفاده می نمایند . به خاطر بسپارید آنچه در روز آزمون موجب پیشی گرفتن شما از سایر رقبا خواهد شد ، تدبیر و دوراندیشی این روزهایتان خواهد بود . پس با آگاهی و توانمندی ، باصلابت و استوار در مسیر پیشرفت و موفقیت گام بردارید .

در پایان از طرف خودم ، اساتید و همکاران مؤسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه ، سال نو را به شما و خانواده محترمتان صمیمانه تبریک عرض نموده و امیدواریم سال جدید ، سالی سرشار از موفقیت ، پیشرفت و سربلندی برای شما و ملت بزرگ ایران باشد .

 

موفق باشید


محمد فرجی


مدیر موسسه طرح نوین اندیشه


۲۲ /۱۲ /۹۴