سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳ – هفته دوازدهم : چگونه کیفیت مطالعاتی خود را افزایش دهیم ؟

 

برای دریافت اینجا کلیک کنید


 

 

---------------------------------------------------

[poll id="13"]

-------------------------------------------------

 

 

 

به نام خدا


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳  


هفته دوازدهم :چگونه کیفیت مطالعاتی خود را افزایش دهیم ؟


در ادامه یادداشت های ویژه موفقیت در آزمون وکالت ۹۳، مبحثی را انتخاب نموده ایم که دغدغه ی بسیاری از داوطلبان گرامی است. بسیاری از داوطلبان با هدف موفقیت و قبولی در آزمون وکالت ۹۳، برنامه ریزی نموده و منابع مطالعاتی ارزشمندی را نیز تهیه کرده و بیشترین ساعات روزانه خودرا  نیز به این امر مهم اختصاص می دهند . حال سوالی که مطرح است این است که چگونه می توان از امکانات موجود ، نهایت استفاده را نمود و در نتیجه کیفیت مطالعاتی خودرا افزایش داد . در پاسخ به این سوال مهم و اساسی ، استراتژی مطالعاتی مناسبی را معرفی می نماییم که هر داوطلب  به ساده ترین روش ممکن ، بتواند بالاترین بازدهی مطالعاتی را داشته باشد :


۱- با نام ویاد خداوند متعال ، هرروز مطالعه خودرا آغاز نمایید .


۲- طبق برنامه تعریف شده ، درس هرروز را در همان روز مطالعه کنید و از انباشت تکالیف برای روزهای بعد خودداری کنید .


۳- مطالب درسی را با دقت مطالعه کنید . از مواردی که می دانید عبور کنید لیکن مواردی را که مهم و کلیدی می دانید یادداشت نمایید ودر پایان همان روز مجدداً مرور کنید .


۴- برای اجرای بهتر از روش های  نکته برداری ، خلاصه نویسی ، خط کشی یا علامت گذاری استفاده نمایید  .


۵- بهتر است قبل از آغاز مطالعه جدید هر درس ، مباحث مهم جلسه قبل را به صورت فشرده و سریع مرور کنید .


۶- برای جرای دقیق و منظم برنامه ی مطالعاتی برای خود روش تشویق یا تنبیه را در نظر  بگیرید . به عبارت دیگر اگر در پایان روز ، تعهد وتکلیف خود را به صورت کامل انجام دادید ، برای خود جایزه ا ی در نظر بگیرید مثل رفتن به رستوران یا گوش کردن به موسیقی دلخواه یا قدم زدن و.... . بالعکس اگر نتوانستید تکلیف و تعهد روزانه خودرابه صورت کامل به اجرا رسانید ، برای خود تنبیهی در نظر بگیرید مثل ممنوعیت یا محرومیت از رفتن به مهمانی ، قدم زدن  ، رستوران و .... .


۷- سعی کنید از همان ابتدا خودرا ملزم به اجرای دقیق و کامل برنامه مطالعاتی نمایید . این امر مسوولیت پذیری شما را بیشتر می کند و به تدریج اعتماد به نفس شما را افزایش خواهد داد .


۸- موفقیت ها و پیشرفت های خود را هرچند اندک در برگه یا دفترچه ای یادداشت کنید تا در مواقع ناامیدی یا خستگی آنها را مرور کنید تا به آینده بیشتر امیدوار باشید .


۹- مطالبی را که یاد گرفته اید ، برای تثبیت در ذهن مجددا برای خود یادآوری نمایید . تکرار لازمه موفقیت در هر کاری است .


۱۰- همواره خودرا به درس خواندن و آن چیزی که یاد می گیرید تشویق کنید . برای آنها ارزش قایل شوید و در حفظ آنها نیز کوشا باشید .


۱۱- هرموقع که خسته شدید و ناامید از ادامه کار شدید ، قرآن و یا نماز بخوانید . ارتباط با خدا بهترین ملجاء و پناهگاه است .


۱۲- فرصت ها و ساعاتی که برای مطالعه روزانه در نظر گرفته اید ، به راحتی از دست ندهید . درصورت امکان ساعات مطالعه ی خود را در میان مدت ، اضافه نمایید .


۱۳- هرنکته یا سوالی را که هنگام مطالعه ی هر بحث با آن مواجه می شوید ، یادداشت کنید تا در زمان مناسب از فرد آگاه و مطلعی بپرسید .


۱۴- برای تثبیت دائمی مطالب در ذهن ، حسب مورد از یکی از روش های ذیل استفاده کنید :


الف ) مطالب مهم و کلیدی را که در درک آنها مشکل دارید ، ضبط و در زمان مناسب آنهارا گوش کنید . با این روش هم نقاط ضعف احتمالی خودرا شناسایی کرده اید و هم مطالب را بهتر یاد می گیرید .


ب ) نکات مهم و کلیدی را روی برگه نوشته و بعد چند دقیقه خوب به آنها نگاه کنید . سپس از طریق ذهنی آنها را یادداشت کنید. در این روش ، مطالب به حافظه ی بلند مدت شما مستقیما وارد شده و احتمال فراموشی آن بسیار کم است . اگر پس از مدتی دچار فراموشی شدید ، همان روش را باز تکرار نمایید .


ج ) مطالب فیش برداری شده خودرا روزانه به دیوار اتاق خود زده و به صورت مرتب آنهارا به ذهن خود بسپارید . با این روش امکان فراموشی نکات و خلاصه یادداشت ها به حداقل ممکن خواهد رسید .


۱۵- از حداقل لحظات و دقایق پیش رو استفاده کنید . خلاصه یادداشت ها و نکات مهم و کلیدی خودرا به همراه داشته باشید تا در اوقات خاص حتی سرکار یا مسافرت یا در وسایل نقلیه بتوانید از آنها استفاده کنید .


۱۶- به توانایی های خود باور و ایمان داشته باشید و مطمئن باشید از دیگران چیزی کم ندارید .


۱۷- پس از تثبیت نسبی مطالب ، به تدریج نمونه سوالات سنوات گذشته را مطالعه نمایید . تاکید می شود " تست خوانی " کنید نه " تست زنی " . تست خوانی اثر آموزشی دارد لیکن تست زنی برای ارزیابی و سنجش استفاده می شود .


۱۸- در مسیر مطالعاتی خود ، دوستان و همراهان خوبی را انتخاب کنید .  آنها سرمایه معنوی ارزشمندی برای شما خواهند بود .


۱۹- کتاب بهترین دوست شما باشد و هرجا که می روید اورا نیز به همراه خود ببرید . به جای اتلاف وقت با دیگران ، با کتاب صحبت کنید . خلاصه یادداشت های شما می تواند همراه خوبی برای شما باشد .


۲۰- همواره از کسی که از او علم می آموزید ، تشکر کنید و قدرشناس او باشید تا او نیز بتواند از آنچه که می داند ، بهترینش را در اختیارتان بگذارد .


                                                                                                                                                                                                                                     


خاتمه :              


اجرای توصیه های فوق ، رمز متفاوت شدن و افزایش بهره وری و کیفیت مطالعاتی شما خواهد بود . بنابراین برای متفاوت شدن ، خیلی نیاز  به  انجام کارهای بزرگ و فوق العاده نیست بلکه فقط کافیست با تمرکز کامل ، وظایف و تکالیف خود را به نحو مطلوب به انجام رسانید .


همین روش برای موفقیت و پیروزی شما کفایت می کند . به خاطر داشته باشید آدم های ناموفق  ، کم تراز دیگران با هوش یا مستعد نیستند بلکه ویژگی بارز آنها " نخواستن موفقیت " است . این عبارت را با خط خوش بنویسید و همواره مقابل  چشمان خود قرار دهید : " دانایی ، توانایی است و خواستن ، توانستن . پس بخوان تا بتوانی ".


توجه : ۱- یادداشت هفته آینده با عنوان " پرسش و پاسخ (۲) " در تاریخ ۹۳/۱/۳۱ تقدیم خواهد شد .


۲- در جامعه ی حقوقدانان ایران و باشگاه وکالت ۹۳ حتماً ثبت نام کنید .


۳- خبرگزاری تخصصی حقوق نیز بزودی در سایت طرح نوین افتتاح خواهد شد .


موفق باشید


محمد فرجی


مدیر موسسه فرهنگی طرح نوین اندیشه


 ۱۳۹۳/۱/۲۴




 




 


مطالب مرتبط :


سلسله یادداشت های موفقیت در آزمون وکالت ۹۳


۱-هفته اول : استراتژی موفقیت


۲- هفته دوم : برنامه ریزی مطالعاتی


۳- هفته سوم : منابع مطالعاتی


۴- هفته چهارم : روش های مطالعاتی                         


۵- هفته پنجم : سنجش و ارزیابی


۶- هفته ششم : مشاوره ی عمومی


۷- هفته هفتم : پرسش و پاسخ (۱)


۸- هفته هشتم : چگونه هم درس بخوانیم و هم از زندکی خود، لذت ببریم ؟


۹ - هفته نهم : تعطیلات عید نوروز ، فرصت یا تهدید


۱۰-هفته دهم : افراد موفق چه مسیری را طی کرده اند


۱۱- هفته یازدهم : مدیریت مطالعه در آزمون های حقوقی