گفتوگو با هخامنش کیان زاده رتبه 6 آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال 1404
لطفاً ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.
هخامنش کیان زاده هستم، ورودی 1400 دانشگاه اصفهان. بنده در آزمون کارشناسی ارشد 1404 توانستم رتبه 6 را در گرایش حقوق عمومی کسب کنم.
به خاطر علاقه ای که در هنگام دوران دانشجویی به مباحث جامعه شناسی حقوقی داشتم، برای انتخاب گرایش آزمونی، به سمت حقوق عمومی متمایل شدم.
همچنین بهدلیل ماهیت بنیادین برسی مباحث در حقوق عمومی و نیز به واسطه رویکرد دغدغهمند این رشته نسبت به مسائل جمعی، گرایش به این فضای مطالعاتی برایم امری دور از ذهن نبود.
در دوران تحصیل هم تجربه کار در زمینه مرتبط با این فضا را نداشتم.
از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟ فرصت مطالعه تماموقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟
شروع مطالعات من از اواسط تابستان بود، ولی این مدت تا اوایل مهر ماه صرف موضوعاتی از قبیل پیدا کردن منابع مناسب، اولویت بندی درس ها، ساعات بازدهی مطالعه و امور این چنینی شد.
بیشتر تمرکزم در این دوران، حفظ استمرار در مسیر مطالعاتم بود و با اینکه به طور مداوم ساعات مطالعات کم و زیاد می شد ولی همچنان از روتین ساخته شده خودم عقب نماندم.
شیوه به خصوص مطالعه ام تقسیم مطالب درس های دشوار تر، به بازه های کوچک اما با تعداد زیاد بود و در این دوران با اینکه ترم شلوغی داشتم اما صرفا مشغول مطالعه بودم و مشغله ی غیر درسی ای نداشتم.
درباره برنامه مطالعاتیتان کمی توضیح بدهید.
برنامه مطالعاتی خاصی نداشتم؛ در تابستان که دانشگاه نبودم تایم مطالعه و بازدهی بیشتری داشتم بنابراین دوره بسیار مهمی برای آشنایی با فضای کنکور ارشد و فضای حقوق عمومی برایم مهیا شد. که در این دوره من متوجه شدم که با چه مسیری رو به رو هستم.
ترم هفت دانشگاه که شروع شد ورق برگشت و به دلیل اینکه خوابگاهی بودم و ترم تقریبا سنگینی به لحاظ واحد های موجود برایم بود، دیگر فرصت زیادی برای مطالعه نداشتم و تایم مطالعاتی ام را قبل و بعد از کلاس هایم برنامه ریزی می کردم.
ولی با این حال میانگین ساعت مطالعه ام در این دوران همان روزی 4 ساعت می شد. البته بعضی روز ها بیشتر بعضی روز ها کمتر.
از ویژگی های بارز برنامه ناقصی که داشتم هم این بود که:
1: هر روز متون فقه را مطالعه می کردم (صرفا به این خاطر که کتاب را تمام کنم که البته تا روز قبل کنکور هم تمام نشد).
2:همچنین سعی می کردم قوانین خاص حقوق اداری را خلاصه نویسی کنم که این کار بسیار به من کمک کرد مخصوصا در روز های منتهی به آزمون.
3:تقریبا هر ماه اصول قانون اساسی را مرور می کردم.
پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته ای در شیوه طراحی پرسش ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟
در خصوص سوالات، سطح سوالات متون حقوقی نه تنها برای من بلکه برای کسانی که سطح زبان بهتری هم داشتند کمی بالاتر بود.
مورد سوال قرار گرفتن موضوعاتی مثل لحن نویسنده و افزایش سوالات مفهومی از ویژگی های سوالات امسال بود.
در درس متون فقه جز یک یا دو سال حفظی، سطح سوالات مثل سال های پیش بود
در درس حقوق بین الملل برخی سوالات سنوات گذشته عینا تکرار شده بودند. همچنین با صحبت هایی که با دوستان کردم متوجه این شدم که بیشتر سوالات از دو جلدی دکتر بیگ زاده مطرح شده بود.
در حقوق اداری ما امسال شاهد طرح سوالات تقریبا مساوی بین سوالات مبانی و قوانین خاص بودیم. در حالی که سال های گذشته بیشتر سوالات در خصوص قوانین خاص بودند.
امسال سوالات قوانین خاص معطوف به سه یا چهار قانون اصلی مثل دیوان عدالت، مدیریت خدمات کشوری، شوراها و رسیدگی به تخلفات بودند. همچنین سوالات تاریخچه ای حقوق اداری امسال مطرح شد که در سال های پیش خبری از آنها نبود.
در حقوق اساسی سوالات تقریبا به طور مساوی تفکیک شده بودند. بایسته های حقوق اساسی، اصول قانون اساسی، اساسی دو و نظریات مشورتی.
در حالی که در سال های گذشته معمولا تعداد سوالات مطرح شده از اصول قانون اساسی بیشتر از سایر مطالب بود.
به طور کلی جز در درس متون حقوقی و تا میزان کمی حقوق بین الملل، نوع و سطح سوالات تقریبا قابل پیش بینی و مانند سال های پیش بود.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟
با مشورت اساتید و دوستانم، انتخاب نهایی ام بین دانشگاه بهشتی و علامه طباطبایی خواهد بود.
هر کدام از این دانشگاه ها مزیت خاص خودشان را دارند و همین موضوع، تصمیم گیری نهایی را دشوار می کند.
چه توصیه ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟
استمرار داشتن حتی در قالب یک برنامه ریزی نامناسب، به شما کمک می کند که به هدف خود برسید. چون در استمرار داشتن عیب یابی آغاز می شود و رفته رفته آن برنامه ریزی غلط هم با برنامه ای که برایتان شخصی سازی شده است، جایگزین می شود.
پس صرفا خودتان را در مسیر نگه دارید، خسته شدن در مسیر و به تبع آن استراحت برای بازیابی قوا، امری طبیعی و ضروری است. پس نگران این توقف خود در مسیر نباشید و به موقع به آن برگردید.
در آخر میخواهم از خانواده عزیزم تشکر کنم که اگر امروز موفقیتی هر چند کوچک نصیبم شده است نتیجه مدارا و همراهی آنهاست و در نهایت همه ی تلاش ها در جهت خوشحالی آن هاست.
همچنین از دوست گرامی ام آقای علی اکبر اذری رتبه 6 حقوق عمومی سال 1403، که از ابتدای مسیر با من همراه بودند و بی منت تجربیات خودشان را با من به اشتراک گذاشتند.
و از هم اتاقی های عزیزم که در این دوران صبورانه با من همراهی کردند و مثل همیشه یاوران همیشه مومنم بودند کمال تشکر را دارم.