محمد بانیانی متولد 1376 و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه تهران است که موفق به کسب رتبه 3 دکتری گرایش حقوق عمومی سال 1404 شده است.

گفت‌وگوی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری 1404 را در ادامه می‌خوانید.

لطفاً خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید.

به نام خدا، محمد بانیانی هستم. مقطع کارشناسی حقوق را در دانشگاه مفید گذراندم و با کسب رتبه 3 آزمون کارشناسی ارشد سال 1402 در حال حاضر در دانشگاه تهران و گرایش حقوق عمومی مشغول به تحصیل هستم که انشاءالله مراحل دفاع از پایان‌نامه ارشد در آینده‌ای زود به پایان خواهد رسید.

انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟

در مقطع دکتری بیشتر به دنبال کسب دانش تخصصی هستم. با توجه به این که رشته حقوق عمومی در ایران به خلاف برخی گرایش‌های دیگر حقوقی، از قدمت چندانی برخوردار نیست، هنوز عرصه‌های خالی فراوانی برای پژوهش و تولید علم وجود دارد که این امر به دست متخصصین این رشته رقم خواهد خورد.

به طور کلی معروف است که تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پلی است برای رسیدن به مقطع دکتری و مراحل بعدی حیات علمی فرد. بنده نیز با توجه به هدف‌گذاری شخصی خود از ابتدای اشتغال به تحصیل در مقطع ارشد، با نگاهی به آینده به دنبال موفقیت در مقطع دکتری نیز بوده‌ام.

از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟

 با توجه به این که آزمون دکتری در اوایل اسفندماه برگزار می‌شد، بنده از حدود دو ماه مانده به آزمون، برنامه‌ریزی اولیه برای مطالعات آزمونی را شروع کردم اما به دلیل مصادف شدن ایام مطالعه با امتحانات و تکالیف پایان ترم، مطالعه را به صورت جدی در یک ماه پایانی منتهی به آزمون به انجام رساندم.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

 بنده در دروس حقوق کار و متون فقه آمادگی کافی از قبل داشتم و بیشترین چالش را نسبت به دو درس حقوق اساسی و خصوصاً حقوق اداری داشتم. درس حقوق اداری با توجه به پویایی خاصی که دارد، نیازمند مطالعات گسترده و به روز است و اکثر حجم مطالعاتی را به خود تخصیص می‌دهد و بنده نیز عمده وقت خود را برای مطالعه این درس قرار دادم.

برنامه مطالعه‌تان به چه ترتیبی بود؟

 در ابتدا به صورت سریع و مفید، دروس حقوق کار و متون فقه را جمع بندی کردم و سپس به مطالعه درس حقوق اساسی پرداختم. در نهایت به سراغ درس حقوق اداری رفتم. در روزی‌های آخر، صرفاً به جمع بندی و مرور دروس پرداختم. پس از مطالعه هر درس، نگاهی به تست‌های سال‌های گذشته نیز داشتم.

سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 سطح سوالات امسال مطابق رویه سال‌های اخیر بود و می‌توان گفت که نکته غافلگیر کننده ای نداشت. به طور کلی سوالات ترکیبی از سوالات آسان، متوسط و سخت بود و استاندارد محسوب می‌شد.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟

 در صورت پذیرش در مراحل آتی ان شاءالله قصد ادامه تحصیل در دانشگاه تهران را دارم.

رزومه‌تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

 رزومه آموزشی و پژوهشی مناسبی دارم که در کنار رتبه کسب شده، امید موفقیت در مصاحبه را بالا می‌برد. مشغول نگارش دو مقاله دیگر نیز هستم. در طرح شهید بابایی بنیاد ملی نخبگان نیز با جمعی از دوستان به صورت تیمی حائز مقام برتر بوده ایم.

توصیه‌تان به داوطلبان آزمون‌های حقوقی چیست؟

 مطالعات علمی اگر در طول ایام سال صورت گیرند و با خلاصه نویسی و مباحثه همراه شوند، شانس موفقیت را در آزمون بالاتر می‌برند. توصیه می‌کنم مطالعه برای آزمون را فقط به ماه‌های پایانی موکول نکنند بلکه به صورت روزمره با کتب و مقالات علمی سر و کار داشته باشند. همچنین معاشرت داشتن با افرادی که در مسیر علمی، همراه و همدل شما باشند بسیار مهم است. علاوه بر این، مهارت‌هایی چون تفکر نقادانه، تست زنی، مدیریت وقت و… نیز در آزمون مفید هستند.

 و حرف آخر؟

 از پدر و مادر عزیز و دلسوزم، اساتید بزرگواری که حق به گردن بنده دارند و همه دوستان و عزیزانی که در این موفقیت نقش داشتند تشکر ویژه دارم. ان شاءالله بتوانم در مسیر خدمت به مردم شریف وطنم موفق باشم.