اسماعیل امانی متولد 1378، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه فردوسی مشهد است که موفق به کسب رتبه 13 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 شده است.
در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با اسماعیل امانی در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
با سلام و احترام، اینجانب فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه یزد هستم و پس از مقطع کارشناسی، در آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی شرکت کرده و با کسب رتبه 71 موفق به قبولی در این آزمون شدم. در حال حاضر، در مقطع کارشناسی ارشد و در گرایش حقوق خصوصی، در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل میباشم.
دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت میکردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟
تاکنون دو مرتبه در آزمون وکالت شرکت کردهام، اما به دلایلی ، امکان آمادگی کامل برای این آزمونها را نداشتم و متاسفانه نتیجه دلخواه را کسب نکردم. امسال، با فراهم شدن شرایط لازم، مجدداً در آزمون شرکت کردم و خوشبختانه تلاش بنده در این مسیر موفقیت آمیز بود.
شرایط شغلیتان در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟
بله بنده در آزمون کانون وکلای دادگستری سال 1403 نیز شرکت کرده و موفق به کسب رتبه 192 کشوری و رتبه 8 استان خراسان رضوی شدم.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
با توجه به آنکه همزمان با آمادگی برای آزمون، در مقطع کارشناسی ارشد نیز مشغول به تحصیل بودم و تنها حدود پنج ماه تا زمان برگزاری آزمون فرصت داشتم، با تنظیم یک برنامه منظم روزانه و صرف 8 تا 12 ساعت مطالعه، توانستم آمادگی لازم را کسب کنم. همچنین، حمایت خانواده و همراهی دوستانم در ایجاد انگیزه و دستیابی به این موفقیت، نقش بسزایی داشت.
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
با توجه به محدودیت زمانی، در طول روز برای تمامی دروس (بهجز متون فقه و قانون اساسی) زمان مشخصی در نظر گرفتم و پس از اتمام مطالعه با تعدادی تست خود را می آزمودم. هدف اصلی برنامه مطالعاتی بنده، مرور هرچه بیشتر مطالب و تثبیت نکات از طریق تستزنی بود.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟
در روند مطالعه، چالش خاصی بهجز کمبود زمان جهت پوشش کامل مباحث نداشتم. همچنین، با مدیریت زمان، موفق شدم در جلسه آزمون، علاوه بر پاسخگویی به سؤالات، در دقایق پایانی برخی از سؤالات چالشبرانگیز را نیز مرور کنم.
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
به نظر بنده، سطح سؤالات در آزمون متعادل بود و تناسب نسبی میان سختی و آسانی آنها وجود داشت، بهجز درس حقوق ثبت که به دلیل افزوده شدن منابع جدید، سختتر از حد انتظار بود. با این حال، در مقایسه با آزمونهای سالهای گذشته، به نظر بنده آزمون آسان تری را پشت سر گذاشتیم .
انتظار این نمره را داشتید؟
با توجه به تلاشی که در این مدت داشتم، انتظار کسب نتیجه مطلوب را داشتم و خداوند را شاکرم که این تلاش به موفقیت منجر شد.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
توصیه بنده در مقام یک دوست به داوطلبان این است که به نظرات منفی پیرامون آزمون و آینده حرفه وکالت توجه نکنند و بدانند که تفاوت میان موفقیت و عدم موفقیت، میزان تلاشی است که در این مسیر صرف میشود. مهمترین اصل در دستیابی به اهداف و رؤیایی که داریم ، «آغاز کردن» و سپس «تداوم و استمرار» در مسیر پیشرفت است. با آرزوی موفقیت برای تمامی داوطلبان گرامی.