هاتف شفیعیان متولد 1378، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی است که موفق به کسب رتبه 24 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با هاتف شفیعیان در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

من هاتف شفیعیان، متولد سال 1378 و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی هستم. این اولین بار بود که در آزمون وکالت شرکت می‌کردم و خوشبختانه توانستم رتبه‌ی 24 را کسب کنم.

دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟

دفعه اولی بود که در این آزمون شرکت میکردم و در آزمون کانون وکلای دادگستری مرکز هم رتبه 40 را کسب کردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟

در دوران مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد که با رتبه‌ی 15 قبول شدم و همچنین در طول آماده‌سازی برای آزمون وکالت، مشغول خدمت سربازی بودم. برای آزمون وکالت، تقریباً 5 ماه فرصت مطالعه داشتم که با دوران سربازی من همزمان بود. روزانه بین 4 تا 5 ساعت برای مطالعه وقت می‌گذاشتم و پس از پایان خدمت سربازی، به دلیل همزمانی با شروع کلاس‌های دانشگاه، زمان بیشتری برای مطالعه نداشتم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟

با وجود آمادگی نسبی در تمام دروس، نتیجه‌ی درس آیین دادرسی مدنی کمی دور از انتظارم بود و انتظار نمره‌ی بهتری را داشتم. اما در سایر دروس، عملکردم متعادل و استاندارد بود.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات متناسب و استاندارد بود. البته به جز تعدادی از سوالان که جنبه سلیقه‌ای و اختلافی داشت و انتظار این هست که از طرح چنین سوالاتی در آزمون‌های وکالت اجتناب شود.

انتظار این نمره را داشتید؟

راستش را بخواهید، انتظار بیشتری از خودم داشتم، اما همچنان خدا را شکرگزارم و از نتیجه‌ی به‌دست‌آمده راضی هستم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

به نظر من، مهم‌ترین عامل برای موفقیت در آزمون‌های حقوقی، استمرار است. اگر این اصل رعایت شود، قطعاً نتیجه‌ی مطلوب حاصل خواهد شد.