براساس گزارش رسیده به نقل از مهر، شهرام یزدانی مشاور آموزشی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد بازنگری سهمیه‌های کنکور گفت: در ابتدا باید به این سوال جواب داد که آیا سهمیه چیز مذمومی است؟ خیر؛ کشوری نداریم که سهمیه نداشته باشد. سهمیه در کشورهای مختلف با سه هدف انجام می‌شود، عدالت، تنوع و احترام اجتماعی است.

وی در مورد هدف عدالت اضافه کرد: همه افراد باید از تحصیلات عالی برخوردار باشند ولی برخی موارد خارج از انتخاب فرد است. دو نفر با توان فکری یکسان داریم. اما این دو فرد شانس یکسان ندارند. اصطلاحی به نام قرعه‌کشی اجتماعی وجود دارد و شانس افراد با یکدیگر برابر نیست. باید تأثیر این قرعه کشی اجتماعی را حذف کنیم. باید برای رسیدن به عدالت آموزشی تلاش‌های متفاوت را بسنجیم ولی تفاوت‌های افراد باید دیده شود.

مشاور آموزشی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سهمیه‌ها در همه دنیا وجود دارد، گفت: در کشور ما کمی کج‌سلیقگی انجام شده است. سهمیه مناطق سه گانه و مناطق محروم درست کار شده است. ذات سهمیه ایثارگران و رزمندگان و جانبازان درست است ولی هرچقدر از جنگ تحمیلی دور شدیم، کج سلیقگی انجام شده است.

وی در مورد روند فعلی بازنگری سهمیه‌ها گفت: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادات ارائه شده است. در حال حاضر تصمیم خاصی گرفته نشده، ولی رئیس جمهور دستور داده که کمیته شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند.

یزدانی گفت: 30 درصد دانشجویان رشته‌های برتر پزشکی از طریق سهمیه‌ها پذیرش می‌شوند و برای رشته‌های لوکس این عدد بالاتر است.

مشاور رئیس جمهور افزود: در حال حاضر سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازان جداگانه دیده شده‌اند ولی پیشنهاد این است که همه سهمیه‌ها با هم به صورت مجموع دیده شوند.

وی خاطر نشان شد در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نه تنها سهمیه وجود دارد، بلکه فرد دارای سهمیه اگر عملکرد تحصیلی خوبی نداشته باشد، دانشگاه برای او کلاس‌های ویژه می‌گذارد. سهمیه قابل دفاع است ولی گاهی عارضه ایجاد می‌کند، برای مثال ممکن است سبب مهاجرت نخبگان شود.