حسین پسرکلو متولد 1366، دانش‌آموخته کارشناسی فقه و حقوق است که موفق به کسب رتبه 17 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 شده است.

در ادامه مشروح گفت و گو با حسین پسرکلو در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

حسین پسرکلو متولد 1366 هستم. در سال 1385 تحصیلات دانشگاهی را در رشته ریاضی محض در مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی شاهرود آغاز نمودم و پس از آن با کمی وقفه در سال 92 تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه علوم تحقیقات ادامه دادم و در نهایت به دلیل علاقه‌ام، در سال 99 تحصیلات را در رشته فقه و حقوق اسلامی از سرگرفتم و در 31 تیرماه سال جاری موفق به اخذ دانشنامه در این رشته شدم. در دوران تحصیل نیز به عنوان حسابدار و مدیر مالی در شرکت‌های خصوصی فعالیت نمودم.

دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟

از 18 اسفند 1402 که در حال تحصیل در دانشگاه بودم تا کنون در سه آزمون وکالت و یک آزمون سردفتری شرکت نمودم که موفق به اخذ تراز و رتبه به شرح ذیل شدم:

  1. نوبت دوم مرکز وکلای قوه قضاییه(18اسفند) با تراز 10094 و رتبه 245 کشور
  2. کانون وکلای 1403 با تراز10580 و رتبه 94 کشور
  3. مرکز وکلای1403 با تراز 11039 و رتبه 17 کشور
  4. آزمون سردفتری 1403 با تراز 8855 و رتبه 1 استان گلستان

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در سال منتهی به آزمون از مشاغل سابق استعفا دادم و به دلیل تجرد و مساعدت بی‌مثال خانواده به‌ویژه والده عزیز که زحمات زیادی متقبل شدند، زمان زیادی برای مطالعه داشتم و روزانه 8 الی 12 ساعت مطالعه داشتم که با تمرکز برنامه درسی رو اجرا می‌کردم.

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

با توجه به توان و اوقات ممکن برای مطالعه و اهمیت آزمونی هر مبحث، برنامه‌ای شخصا تنظیم کردم که برای مطالعه زمان‌بندی دو هفته‌ای کوتاه مدت با سرفصل‌های مشخص داشتم و برنامه روزانه با توجه به تمایل به هر مبحثی انتخاب می‌شد، ولی در نهایت برنامه به‌گونه‌ای بود که کل مباحث در بازه 4 ماه مطالعه و تست زنی و مرور انجام می‌شد.

هر روز به سه قسمت تقسیم می‌شد که یک بخش آن به مطالعه مباحث جدید، بخش دوم به مرور و تست و بخش سوم به قوانین خاص و آرای وحدت رویه اختصاص می‌یافت و در طول مدت اجرای برنامه، سه مرتبه کل مطالب مرور شدند.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

در درس حقوق جزای عمومی با چالش مواجه بودم که با جدیت بیشتر و استفاده از منابع استاد کامفر به لطف خدا مرتفع شد. متاسفانه در درس تجارت بر خلاف پیش‌بینی احتمالی نتیجه مقصود حاصل نشد.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات آزمون متعارف و معقول بودند و برنامه ریزی و برگزاری آزمون بسیار خوب بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

با توجه به اینکه درس حقوق ثبت جزو منابع مشترک آزمون نبود و بنده در آزمون اخیر مرکز نمره قبولی کسب کرده بودم، از برنامه مطالعاتی حذف کرده بودم که انتظار این نتیجه، دور از انتظار نبود.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

متقاضیان محترم یک منبع را انتخاب کنند و چندین‌بار مطالعه کنند. منابع متعدد موجب سردرگمی خواهد شد و تست زنی حتما در برنامه درسی فراموش نشود. انشاالله با پشتکار و تلاش و کوشش نتیجه مطلوب حاصل بشود و جزو پذیرفته‌شدگان آزمون‌های آتی باشند. آرزوی پیروزی و بهروزی برای همه عزیزان دارم.