ابراهیم امینزاده متولد 1380، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه 8 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 شده است.
در ادامه مشروح گفت و گو با ابراهیم امینزاده در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید:
بنده ابراهیم امینزاده، متولد شهرستان گراش از استان فارس هستم.
سال نود و نه بعد از کنکور سراسری وارد رشته حقوق در دانشگاه شیراز شدم و توفیق شاگردی اساتید دانشکده حقوق دانشگاه شیراز را داشتم.
پس از گذراندن مقطع کارشناسی حقوق، در کنکور کارشناسی ارشد، رتبه 2 حقوق خصوصی، رتبه 2 حقوق مالکیت فکری، رتبه 13 علوم قضایی را کسب کردم، و در آخر رشته حقوق خصوصی دانشگاه تهران را انتخاب کردم، در حال حاضر در رشته حقوق خصوصی در دانشگاه تهران در حال تحصیل هستم.
دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت میکردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟
بله، بنده امسال آزمون کانون وکلا و مرکز وکلا را شرکت کردم و در هر دو آزمون برای وکالت در حوزهی تهران پذیرفته شدهام، در آزمون کانون وکلا که هفده آبان برگزار شد، رتبه بیست کانون تهران را کسب کردم و آزمون مرکز وکلا را که در تاریخ بیست و دو آذر برگزار شد، با کسب رتبه هشت پذیرفته شدم، اما به طور کلی اولین سالی بود که آزمون وکالت را شرکت میکردم.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
خیر، محصل بودم، بنده پس از کنکور کارشناسی ارشد در اواخر سال 1402، شروع به مطالعه برای آزمون وکالت کانون وکلا کردم، از آنجایی که این دو آزمون تفاوت منابع دارند و برای کنکور منابع حقوق خصوصی یعنی پنج درس حقوق مدنی، حقوق تجارت، متون فقه، متون حقوقی و آیین دادرسی مدنی را مطالعه کرده بودم، در آن مدت نیاز بود که بخشی دیگر از منابع آزمون وکالت که با منابع حقوق خصوصی همپوشانی نداشت را هم مطالعه کنم و دروس آیین دادرسی کیفری، اصول فقه، حقوق جزای عمومی و اختصاصی و حقوق اساسی را مطالعه کرده و آن مدت را بیشتر به این دروس اختصاص دادم.
مجدداً پس از آزمون وکالت کانون وکلا، شروع به مطالعه برای آزمون مرکز وکلا کردم که این دو آزمون هم یک تفاوت منبع کمی دارند، آزمون وکالت کانون وکلا درس اصول فقه و متون فقه در ابواب قضا، وکالت و شهادت از کتاب تحریرالوسیله امام خمینی(ره) بود اما در آزمون مرکز وکلا فقط درس متون فقه از ابواب متاجر، نکاح، طلاق، قصاص و قضا از کتاب تحریر الروضه فی شرح اللمعه الدمشقیه بود که نیاز بود در این مدت این ابواب را هم مطالعه کنم اما چون از قبل برای کنکور کارشناسی ارشد، تمامی 36 باب معاملاتِ متون فقه را مطالعه کرده بودم، مطالعهی 5 باب مرکز وکلا جنبهی مرور داشت اما در درس حقوق ثبت که فقط در آزمون مرکز وکلا برگزار میشد مطالعه چندانی نداشتم.