ماده 178) در هرمرحله از دادرسي مدني طرفين ميتوانند دعواي خود را به طريق سازش خاتمه دهند.
ماده 179) در صورتي كه در دادرسي خواهان يا خوانده متعدد باشند، هركدام از آنان ميتواند جدا از سايرين با طرف خود سازش نمايد.
ماده 180) سازش بين طرفين يا در دفتر اسناد رسمي واقع ميشود يا در دادگاه و نيز ممكن است در خارج از دادگاه واقع شده و سازش نامه غيررسمي باشد.
ماده 181) هرگاه سازش در دفتر اسناد رسمي واقع شده باشد، دادگاه ختم موضوع را به موجب سازش نامه در پرونده مربوط قيد مينمايد و اجراي آن تابع مقررات راجع به اجراي مفاد اسناد لازمالاجرا خواهد بود.
ماده 182) هرگاه سازش در دادگاه واقع شود، موضوع سازش و شرايط آن به ترتيبي كه واقع شده در صورت مجلس منعكس و به امضاي دادرس و يا دادرسان و طرفين ميرسد.
تبصره- چنانچه سازش در حين اجراي قرار واقع شود، سازشنامه تنظيمي توسط قاضي مجري قرار در حكم سازش به عمل آمده در دادگاه است.
ماده 183) هرگاه سازش خارج از دادگاه واقع شده و سازشنامه غيررسمي باشد طرفين بايد در دادگاه حاضر شده و به صحت آن اقرار نمايد. اقرار طرفين در صورت مجلس نوشته شده و به امضاي دادرس دادگاه و طرفين ميرسد در صورت عدم حضور طرفين در دادگاه بدون عذر موجه دادگاه بدون توجه به مندرجات سازش نامه دادرسي را ادامه خواهد داد.