ماده 378) افراد زير مي‌توانند با رعايت مواد آتي درخواست رسيدگي فرجامي نمايند:

1- طرفين دعوا، قائم مقام، نمايندگان قانوني و وكلاي آنان

2- دادستان كل كشور.

ماده 379) فرجام خواهي با تقديم دادخواست به دادگاه صادركننده رأي به عمل مي‌آيد. مدير دفتر دادگاه مذكور بايد دادخواست را در دفتر ثبت و رسيدي مشتمل بر نام فرجام خواه و طرف او و تاريخ تقديم دادخواست با شماره ثبت به تقديم كننده تسليم و در روي كليه برگهاي دادخواست تاريخ تقديم را قيد نمايد. تاريخ تقديم دادخواست ابتداي فرجام‌خواهي محسوب مي‌شود.

ماده 380) در دادخواست بايد نكات زير قيد شود:

1- نام و نام خانوادگي و اقامتگاه و ساير مشخصات فرجام خواه و وكيل او در صورتي كه دادخواست را وكيل داده باشد.

2- نام و نام خانوادگي و اقامتگاه و ساير مشخصات فرجام‌ خوانده

3- حكم يا قراري كه از آن درخواست فرجام شده است.

4- دادگاه صادركننده رأي

5- تاريخ ابلاغ رأي

6- دلايل فرجام خواهي.

ماده 384) اگر مشخصات فرجام خواه در دادخواست فرجامي معين نشده و در نتيجه هويت دادخواست دهنده معلوم نباشد، دادخواست بلااثر مي‌ماند و پس از انقضاي مهلت فرجام خواهي به موجب قرار دادگاهي كه دادخواست به آنجا داده شده رد مي‌شود. قرار ياد شده ظرف بيست روز از تاريخ الصاق به ديوار دفتر دادگاه صادركننده، قابل شكايت در ديوان عالي كشور مي‌باشد. رأي ديوان قطعي است.

ماده 385) در صورتي كه دادخواست فرجام خواهي تكميل باشد، مدير دفتر دادگاه يك نسخه از دادخواست و پيوستهاي آن را براي طرف دعوا، ارسال مي‌دارد تا ظرف بيست روز به طور كتبي پاسخ دهد. پس از انقضاي مهلت ياد شده اعم از اين كه پاسخي رسيده يا نرسيده باشد، پرونده را همراه با پرونده مربوط به رأي فرجام خواسته، به ديوان عالي كشور مي‌فرستد.