قرار رد دادخواست بر دو نوع است:

1- قرار رد دادخواستی که دفتر دادگاه صادر می‏کند.

2- قرار رد دادخواستی که دادگاه صادر می‏نماید.

نکته: مواردی که دادگاه می‏تواند قرار رد دادخواست صادر نماید می‏توان به شرح ذیل نام برد:

1- عدم پرداخت تأمین توسط خواهان (ماده 109 قانون‌ آيين‌دادرسي مدني)

2- اگر خواهان دارای تابعيت خارجه بوده و به درخواست خوانده تأمین ندهد مطابق ماده 147 قانون‌ آيين‌دادرسي مدني مورد از موارد صدور قرار رد دادخواست می‏باشد.

3- به استناد همان دلایلی که می‏توان در خصوص اصل دعوی قرار رد دادخواست صادر نمود می‏توان قرار رد دادخواست جلب ثالث را نیز صادر کرد، زیرا این امر در ماده 140 قانون آيين‌دادرسي مدني پیش‏بینی شده است.

4- اگر دادخواست تجدید نظرخواهی در مهلت قانونی ارائه نشود و یا داده شود اما در مهلت قانونی رفع نقص نگردد مورد از موارد صدور قرار رد دادخواست تجدید نظر توسط دادگاه بدوی می‏باشد.

5- تبصره یک ذیل ماده 306 قانون‌ آيين‌دادرسي مدني صدور قرار رد دادخواست واخواهی را نیز پیش‏بینی نموده است.

6- مستنداً به مواد 383 و 384 قانون آيين‌دادرسي مدني اگر دادخواست فرجامی خارج از مهلت داده شود و یا این که در مهلت رفع نقص نگردد مورد از موارد صدور قرار رد دادخواست فرجامی توسط دادگاهی هست که دادخواست به آن جا داده شده است (ممکن است دادگاه بدوی یا تجدید نظر باشد).

نکته: مواردی که قرار رد دادخواست توسط دفتر یعنی توسط مدیر دفتر و در غیاب ایشان توسط جانشین او صادر می‏گردد موردی هست که مشمول مواد 54، 55، 56 و 66 ق. آ. د. م می‏باشد.

نکته: قرار رد دادخواست صادره از طرف مدیر دفتر یا جانشین ایشان ظرف 10 روز قابل اعتراض در خود آن دادگاه است یعنی به اعتراض، قاضی دادگاه رسیدگی می‏کند و رأی صادره قطعی خواهد بود.

نکته: اگر از دادخواست بدوی که تقدیم دادگاه بدوی شده رفع نقص به عمل نیاید مورد از موارد صدور قرار رد دادخواست توسط دفتر دادگاه است اما اگر دادخواست تجدید نظر ناقص بوده و از آن رفع نقص نگردد یا در مهلت قانونی نباشد مورد از موارد صدور قرار رد دادخواست تجدید نظر توسط خود دادگاه بدوی می‏باشد یعنی قاضی دادگاه قرار را صادر می‏کند. ضمناً اگر دادخواست فرجام خواهی ناقص باشد و رفع نقص نشود و یا در مهلت قانونی نباشد خود دادگاه یعنی قاضی دادگاهی که دادخواست فرجامی تسلیم آن جا گردیده قرار رد دادخواست فرجامی را صادر می‏کند.