به موجب ماده 292 ق. تجارت پس از اقامة دعوا محكمه مكلف است به مجرد تقاضاي دارندۀ براتي كه به علت عدم تاديه اعتراض شده است معادل وجه برات از اموال مدعي عليه به عنوان تأمين توقيف نمايد. بنابراين با توجه به بند ج ماده 108 ق.آ.د.مدني، تامين خواسته در صورتي صادر مي‌شود كه برات واخواست شده باشد. در غير اين صورت درخواست صدور قرار مي تواند مشمول ساير بندهاي ماده مزبور شود.

واخواست يا اعتراض (پروتست) عبارت است از اين كه به درخواست دارندة برات، مقام رسمي (رئيس دادگاه) مندرج در ماده 293 قانون تجارت اعلام نمايد كه برات گير از قبول برات يا پرداخت وجه آن در سر رسيد خودداري نموده است. در اين جهت، مأمورين ابلاغ، به دستور دادگاه، واخواست نامه را كه توسط دارندة برات تنظيم و تسليم مي‌شود طبق مقررات ق.آ.د.مدني به مسؤولين پرداخت برات ابلاغ مي‌نمايند.

اگر چه به موجب ماده 293 قانون تجارت واخواست نامه بايد در يك نسخه تنظيم شود در عمل، در سه نسخه تهيه مي‌شود كه يك نسخة آن به مسؤولين پرداخت ابلاغ مي‌شود و دو نسخة ديگر پس از درج گزارش و گواهي مامور ابلاغ، به دفتر دادگاه، برگردانده مي شود تا نسخه‌اي از آن به دارندة برات (واخواست كننده) تحويل و نسخه ديگر در دفتر دادگاه نگهداري شود.

نکته: هزينۀ ابلاغ واخواست نامه به موجب بند 18 قانون وصول برخي از ... مصوب 73 يك هزار ريال است.

نکته: واخواست نامه، پس از تنظيم، به دفتر كل دادگاههاي عمومي تسليم مي‌شود.