به موجب بند ب ماده 107 ق.آ.د.مدني خواهان مي‌توان مادام كه دادرسي تمام نشده دعواي خود را مسترد نمايد. استرداد دعوا مادامي كه دادرسي تمام نشده با رعايت ساير شرايط پذيرفته شود.

بين ختم دادرسي و تمام شدن دادرسي تا اعلام ختم دادرسي دادگاه مي‌تواند تصميماتي اتخاذ و اقداماتي به مفهوم اعم واژه انجام دهد. بنابراين، در صورتي كه، براي مثال در دعواي مطالبة اجرت المثل دادگاه پس از رسيدگي‌هاي لازم و احراز مالكيت خواهان و غاصبانه بودن يد خوانده، قرار كارشناسي به منظور تعيين اجرت المثل ملك صادر كند و نظر كارشناس به دفتر دادگاه برسد و اين امر به طرفين ابلاغ و مهلت اعتراض تمام شود مي‌توان پذيرفت كه دادرسي تمام شده است.

نكته: با توجه به بند ج ماده 107 ق.آ.د.مدني در استرداد دعوا قبل از ختم مذاكرات اصحاب دعوا نيازي به رضايت خوانده نمي‌باشد.

ختم مذاكرات اصحاب دعوا مقطعي است كه ادعاها، ادله و استدلالات اصحاب دعوا متناظراً مطرح و شنيده شده و يا فرصت و امكان طرح آن داده شده و دادگاه در جهت صدور رأي قاطع تشكيل جلسه رسيدگي كه اصحاب دعوا در آن دعوت شده باشند را لازم نمي‌داند.

استرداد دعوا، پس از ختم مذاكرات اصحاب دعوا، به موجب بند ج ماده 107 ق.آ.د.مدني در موردي ممكن است یا كه خوانده راضي باشد و یا اینکه خواهان به طور کلی از دعوای خود صرفنظر نماید.