- اعاده دادرسی از طرق فوق‌العاده و عدولی شکایت از احکام مي‌باشد و فقط نسبت به احكام قطعيت يافته امكان پذير مي‌باشد نه قرارها.

595-  اعاده دادرسی نسبت به احکامی که قطعیت یافته اند امکان پذیر است و اگر راه های عادی اعتراض به رأی مانند تجدیدنظر و واخواهی امکانپذیر باشد نمی توان از طریق اعاده دادرسی به حکم مربوطه اعتراض نمود.

596- اعاده دارسي دارای اثر انتقالي مي‌باشد و در صورت نقض حكم، دادگاه رسيدگي ماهوي مي‌نمايد. 

597-  درخواست اعاده دادرسي به دادگاه صادر كننده حكم قطعی داده مي‌شود.

598- اگر حكم قطعي در مرحله بدوي صادر و قابل تجديد نظر نباشد به دادگاه بدوي فرستاده مي‌شود و اگر حكم در مرحله بدوي صادر و عیناً در مرحله تجديد نظر تأیید شده باشد  به دادگاه تجديد نظر ارسال مي‌شود.

599-  اگر حکم بدوی صادر شده و قابل تجدید نظر نباشد یا قابل تجدیدنظر بوده و در مهلت مقرر تجدیدنظرخواهی نشده باشد به دادگاه بدوی تقدیم می شود. 

600-  اگر پس از صدور حكم و قطعيت آن محكوم له فوت كند درخواست اعاده دادرسي عليه وراث او مجاز مي‌باشد.

601-  جهات اعاده دادرسي در 7 بند احصا شده است و خلاف قانون يا شرع جزء آن نمي‌باشد.

602- چنانچه مجعوليت سند مستند حكم به موجب راي نهايی احراز شود حكم اولی به اختلاف موارد قابل اعاده دادرسي يا تجديد نظر ماهوي مي‌‌باشد .

603- مهلت: نسبت به آراي حضوري قطعي از تاريخ ابلاغ و نسبت به آراي غيابي از تاريخ انقضاي مهلت واخواهي و تجديد نظر ، ظرف 20 روز یا 2 ماه حسب مورد. 

604-  هرگاه جهت اعاده دادرسي وجود اسناد مكتومه باشد، مهلت اعاده دادرسي از تاريخ وصول اسناد و مدارك يا اطلاع از وجود آن‌ها آغاز می شود.

605-  هرگاه جهت اعاده دادرسي جعلي بودن اسناد باشد، ابتدای مهلت اعاده دادرسی از تاريخ ابلاغ حكم نهايي مربوط به جعل آغاز می شود.

606- پس از درخواست اعاده دادرسي طاري بايد دادخواست آن ظرف 3 روز به دفتر دادگاه تقديم شود دادگاهي كه دادخواست اعاده دادرسي طاري را دريافت مي‌كند مكلف است آنرا به دادگاه صادر كننده حكم ارسال نمايد و چنانچه دلايل درخواست را قوی بداند و تشخيص دهد حكمي كه در خصوص اعاده دادرسي صادر مي‌شود مؤثر در دعوا باشد، رسيدگي به دعواي مطروحه را در قسمتي كه حكم راجع به اعاده دادرسي در آن مؤثر است تا صدور حكم نسبت به اعاده دادرسي به تأخير اندازد و در غير اينصورت رسيدگي را ادامه مي‌دهد.

607- چنانچه دعوايي در ديوان مطرح و در خواست اعاده دادرسي نسبت به آن شود درخواست به دادگاه صادر كننده ارجاع و در صورت قبول درخواست ياد شده از طرف دادگاه رسيدگي در ديوان تا صدور حكم متوقف مي‌گردد.

608-  دادگاه صالح بدواً در مورد قبول يا رد درخواست اعاده دادرسي قرار لازم را صادر مي‌كند و در صورت قبول درخواست مبادرت بر رسيدگي ماهوي مي‌كند.

609-  در اعاده دادرسي به جز آنچه كه در دادخواست ذكر شده جهت ديگري مورد رسيدگي قرار نمي‌گيرد.

610-  با درخواست اعاده دادرسی اجرای حکم اصولاً متوقف نمی شود.

611-  تأثیر قرار قبولي اعاده دادرسي بر اجراي حكم :

اگر محكوم به غير مالي باشد  اجراي حكم متوقف خواهد شد.

 اگر محكوم مالي باشد و امكان اخذ تأمين و جبران خسارت احتمالي باشد به تشخيص دادگاه از محكوم له تأمين مناسب اخذ می شود و اجراي حكم ادامه مي‌يابد.

612-  اگر جهت اعاده دادرسي مغايرت 2 حكم باشد دادگاه پس از قبول اعاده دادرسي حكم دوم را نقض و حكم اول به قوت خود باقي مي‌ماند.

613- اگر رأي به علت اعتبار امر مختومه در مرحله فرجام مورد رسيدگي قرار گيرد رأي موخر (دوم) بي اعتبار است و نقض بلاارجاع مي‌شود و به درخواست ذينفع بي اعتباري آن اعلام مي‌شود همچنين رأي اول در صورت مخالفت با قانون نقض مي‌شود اما اگر رأي به علت اعتبار امر مختومه در مرحله اعاده دادرسي مورد رسيدگي باشد دادگاه پس از قبولي اعاده دادرسي حکم دوم را نقض مي‌کند و حکم اول به قوت خود باقي مي‌ماند و دادگاه حق نقض حکم پیشین را ندارد.

614-  در اعاده دادرسي غير از طرفين دعوا شخص ديگري به هيچ عنوان نمي‌تواند داخل دعوا شود .

615-  هزينه اعاده دادرسي معادل هزينه مرحله فرجام خواهی است.

616-  رأيي كه بر اساس اعاده دادرسي صادر مي‌شود تابع قواعد عام قانون آیین دادرسی مدنی بوده و قابل تجدیدنظر و حسب مورد قابل فرجام مي‌باشد. 

617- حكم صادره در اعاده دادرسي نمي‌تواند غيابي باشد.