سهم الارث طبقه سوم: اگر وراث چند عمو یا عمه ابوینی یا ابی یا امی باشد: ترکه بین آنها به تساوی تقسیم می‌شود.

679- اگر وراث چند عمو و عمه ابوینی یا ابی باشد: ترکه به نسبت 2 به 1 بین آنها تقسیم می‌شود.

680- اگر وراث چند عمو یا عمه امی باشند :ترکه بین آنها به تساوی تقسیم می‌شود.

681- اگر وراث چند عمو و عمه ابوینی یا ابی و چند عمو و عمه امی باشد‌: یک سوم سهم امی ها است که ترکه بین آنها به تساوی تقسیم می‌شود و مابقی به عمو و عمه ابوینی یا ابی به نسبت 2 به 1 تقسیم می‌شود.

682- اگر وراث چند عمو و عمه ابوینی یا ابی و یک عمو یا عمه امی باشد: یک ششم سهم امی و مابقی بین عمو و عمه ابوینی- ابی 2 به 1 تقسیم می‌شود. 

683- اگر وراث چند دایی و خاله ابوینی یا ابی یا امی (یا چند دایی و خاله ابوینی یا ابی یا امی باشند) ترکه بین آنها به تساوی تقسیم می شود.

684- در صورتیکه چند دایی و خاله ابوینی یا ابی و چند دایی و خاله امی باشند: یک سوم سهم دایی و خاله امی است که به تساوی بین آنها تقسیم می‌شود و مابقی به نسبت 2 به 1 بین دایی و خاله ابوینی یا ابی تقسیم می‌شود.

685- در صورتیکه چند دایی و خاله ابوینی یا ابی و یک دایی یا خاله امی باشند: یک ششم سهم دایی یا خاله امی است که به تساوی بین آنها تقسیم می‌شود و مابقی به نسبت 2 به 1 بین دایی و خاله ابوینی یا ابی تقسیم می شود.

200- کدام گزینه صحیح نمی باشد؟

الف) حجب نقصانی صوری در موردی است که وارثی که سهمی از ترکه نمی‌برد باعث نزول سهم وارثی دیگر شود.

ب) حجب نقصانی واقعی در موردی است که وارثی که ارث می‌برد سهم وارث دیگری را از ارث از حد اعلی به حد ادنی کاهش می‌دهد.

ج) پدر و مادر حاجب حرمانی ندارند اما حاجب نقصانی دارند الا پدر که حاجب نقصانی ندارد.

د) میان حجب و ارث ملازمه وجود دارد.

گزینه د صحیح است. اخوه میت با وجود شرایط مقرر در ماده 892 قانون مدنی وارث نقصانی مادر می‌باشند بدون آنکه سهمی از ارث ببرند+ پدر حاجب نقصانی ندارد زیرا پدر با وجود اولاد یک ششم می‌برد و بدون وجود اولاد قرابت بر است لذا حجب نقصانی که در خصوص وارثی که حد ادنی و اعلی دارد در خصوص پدر صدق نمی‌کند.