ماده 21-شركت سهامي شركتي است كه براي امور تجارتي تشكيل و سرمايه آن به سهام تقسيم شده و مسئوليت صاحبان سهام محدود به سهام آنها است.

ماده 22- در اسم شركت سهامي نام هيچ يك از شركاء قيد نخواهد شد. در اسم شركت بايد كلمه (سهامي) قيد شود.

ماده 23- سهام ممكن است با اسم يا بي‌اسم باشد.

ماده 24- سهام بي‌اسم بصورت سند در وجه حامل مرتب و دارنده آن مالك شناخته مي‌شود مگر آنكه خلاف آن قانوناً ثابت گردد. نقل و انتقال اين نوع سهام به قبض و اقباض به عمل مي‌آيد.

ماده 25- انتقال سهام با اسم بايد در دفتر شركت به ثبت برسد.

صاحب سهم بايد شخصاً يا به توسط وكيل انتقال را در دفتر شركت تصديق و امضاء نمايد.

ماده 26- سهام ممكن است نقدي باشد يا غيرنقدي- سهام غيرنقدي سهامي است كه در ازاء آن به جاي وجه نقد چيز ديگري از قبيل كارخانه و امتيازنامه و غيره داده شود.

ماده 27- قيمت سهام و همچنين قيمت قطعات سهام (در صورت تجزيه) متساوي خواهد بود.

ماده 28- در صورتي كه سرمايه شركت‌هاي سهامي از دويست هزار ريال تجاوز نكند سهام يا قطعات سهام نبايد كمتر از پنجاه ريال باشد و هرگاه سرمايه زائد بر دويست هزار ريال باشد سهام و قطعات سهام كمتر از يكصد ريال نخواهد بود.

ماده 29- مادام كه شركت سهامي تشكيل نشده سهام يا تصديق موقتي (اعم از بااسم و بي‌اسم) نمي‌توان صادر كرد هر سهم يا تصديق موقتي كه قبل از تشكيل شركت به كسي داده شده باشد باطل و صادركنندگان متضامناً مسئول خساراتي هستند كه به دارندگان اين قبيل اوراق وارد شده است.

تا زماني كه پنجاه درصد قيمت اسمي سهام تأديه نشده نمي‌توان سهام بي‌اسم يا تصديق موقتي بي‌اسم انتشار داد.

ماده 30- كساني كه تعهد ابتياع سهام نموده‌اند تا موقعي كه پنجاه درصد قيمت اسمي سهام خود را نپرداخته اند مسئول تأديه بقيه قيمت آن خواهند بود، اگر چه سهام خود را به ديگري منتقل كرده و منتقل اليه نيز پرداخت بقيه را تعهد كرده باشد.

ماده 31- بعد از تأديه پنجاه درصد نيز كسي كه تعهد ابتياع سهمي را كرده است از تأديه بقيه قيمت آن براي نخواهد بود مگر اينكه اساسنامه شركت آن را تجويز كرده باشد كه در اين صورت منتقل‌اليه مسئول تأديه آن بقيه است.

ماده 32- هركس تعهد ابتياع سهامي را كرده و در موعد مقرر وجه تعهد شده را نپردازد علاوه بر آن وجه به خسارات تأخير تأديه (از قرار صدي دوازده در سال و به نسبت مدت تأخير) محكوم خواهد شد.

ماده 33- اساسنامه شركت مي‌تواند نسبت با اشخاص مذكور در ماده فوق ترتيب ديگري اتخاذ نموده حتي مقرر دارد كه در صورت عدم تأديه بقيه قيمت سهام مقدار تأديه شده از آن بابت بلاعوض تعلق به شركت يافته و تعهدكننده نسبت به سهام تعهدي هيچ حقي نداشته باشد لكن در اين صورت پرداخت وجه تعهدشده بايد لااقل سه مرتبه به وسيله مكتوب با قبض رسيد مطالبه و از تاريخ آخرين مكتوب يك ماه منقضي شده باشد در مورد سهام بي‌اسم به جاي مكتوب اعلان در جرايد به عمل خواهد آمد مفاد اين ماده بايد در موقع تعهد صريحاً در دفتر شركت قيد شده و متعهد ذيل آن را امضاء نمايد.

ماده 34- خواه در سهام بااسم و خواه در سهام بي‌اسم مادام كه قيمت آنها كاملاً تأديه نشده است بايد آن مقدار از قيمت كه پرداخته شده صريحاً روي سهم قيد شود. بعلاوه شركت مكلف است در هرگونه اسناد و صورت حسابها و اعلانات و نشريات وغيره كه به طور خطي يا چاپي صادر يا منتشر مي‌نمايد ميزان سرمايه خود و آن قسمتي را كه تأديه شده است صريحاً قيد كند.

ماده 35- هر شركت سهامي مي‌تواند به موجب رأي مجمع عمومي كه مطابق ماده 74 اين قانون تشكيل شده باشد سهام ممتازه ترتيب دهد كه نسبت به ساير سهام رجحان و مزايايي داشته باشد ولي ايجاد اين نوع سهام مشروط است به اينكه اساسنامه شركت چنين اقدامي را تجويز كرده باشد.