صلاحيت مجمع عمومي عادي

مستنداً به ماده 86 ل.ا.ق.تجارت صلاحيت اين مجمع عام مي‌باشد يعني اينكه اين مجمع صلاحيت اتخاذ تصميم راجع به همة موارد را دارد به جز اينكه در صلاحيت خاص مجمع عمومي مؤسس و يا مجمع عمومي فوق العاده باشد. البته حكم قضيه در باب انتخاب مديران و بازرسان در فوق توضيح داده شد.

نكته: در قريب به اتفاق مواردي كه قانونگذار اصطلاح مجمع عمومي را به كار برده بدون اينكه تصريح به فوق العاده يا عادي يا موسس بنمايد منظور مجمع عمومي عادي مي‌باشد.

نكته: مجمع عمومي عادي خود بر دو نوع است:  

الف. مجمع عمومي عادي سالانه

ب. مجمع عمومي عادي به طور فوق العاده.

منظور از مجمع عمومي عادي سالانه همان مجمع عمومي عادي است كه سالي يك بار در موعد مقرر در اساسنامه جهت تصويب ترازنامه و اتخاذ تصميم راجع به ساير موارد تشكيل مي‌گردد.

منظور از مجمع عمومي عادي به طور فوق‌العاده همان مجمع عمومي عادي است كه در خارج از موعد مقرر در اساسنامه براي اتخاذ تصميم در خصوص مسايلي كه براي شركت حادث گرديده و در صلاحيت مجمع عمومي عادي است تشكيل مي‌شود.

نكته: اكثريت لازم جهت تشكيل و جهت اتخاذ تصميم در مجمع عمومي عادي سالانه و مجمع عمومي عادي به طور فوق‌العاده يكسان است.

نكته: نبايد مجمع عمومي فوق‌العاده را با مجمع عمومي عادي به طور فوق‌العاده اشتباه گرفت. اين دو كاملاً از هم جدا هستند با صلاحيتهاي جداگانه.

نكته: در برخي موارد در روزنامه‌هاي كثير الانتشار مي‌خوانيم: "مجمع عمومي فوق‌العاده و مجمع عمومي عادي به طور فوق‌العاده يك شركت، براي يك روز سهامدارانش را دعوت كرده است"، يا مي‌خوانيم: "يك شركت مي‌خواهد در يك روز مجمع عمومي فوق‌العاده و مجمع عمومي عادي سالانه را تشكيل دهد." در اين قبيل موارد هدف آن است كه مي‌خواهند مسايلي را مطرح نمايند كه پاره اي از آنها در صلاحيت مجمع عمومي عادي است و پاره‌اي ديگر در صلاحيت مجمع عمومي فوق العاده.

نكته: عملي براي اينكه مرجع ثبت شركت‌ها در اين قبيل موارد ايراد نگيرد دو نكته را بايد بخاطر سپرد:

اول اينكه در آگهي منتشره ساعت تشكيل دو جلسه جدا از هم تعيين گردد.

دوم اينكه براي هر يك از اين دو مجمع، صورت جلسةجداگانه تنظيم گردد.