رییس اسکودا: الزامی شدن وکالت به صلاح مردم و دستگاه قضائی خواهد بود

به‌طور میانگین سالانه ۳ هزار نفر وکیل در کشور وارد چرخه وکالت می‌شوند

 

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران از لزوم تصویب الزامی شدن وکالت سخن گفت.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: الزامی شدن وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی مختلف به صلاح خود مردم و دستگاه قضائی خواهد بود تا به شکل درست و صحیح پذیرش پرونده‌ها و رسیدگی به آنها انجام شود.

مرتضی شهبازی‌نیا اظهار کرد: پذیرش وکلا به صورت سالانه و با تصویب کمیسیون‌های تخصصی در هر استان با توجه به شرایط استان‌ها و نیاز آنها و همچنین تعداد جمعیت و پرونده‌های ارجاعی مشخص شده تا پذیرش وکلا انجام و شاهد فعالیت آنها باشیم.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور میانگین سالانه ۳ هزار نفر وکیل در کشور وارد چرخه وکالت می‌شوند که قطعا این پذیرش‌ها خارج از ظرفیت استان‌ها نیست و در صورتی که الزامی شدن وکالت به عنوان یک قانون سریع تصویب شود قطعا ما به وکلای بیشتری نیز نیاز داریم.

شهبازی‌نیا بیان کرد: الزامی شدن وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی مختلف به صلاح خود مردم و دستگاه قضائی خواهد بود تا به شکل درست و صحیح پذیرش پرونده‌ها و رسیدگی به آنها انجام شود.

وی ادامه داد: بعد از سالیان متمادی مبنی بر درج ردیف بودجه برای وکالت‌های معاضدتی و تسخیری در قانون بودجه سال ۹۸ مبلغ ۸ میلیارد تومان برای این نوع وکالت‌ها پیش‌بینی شده تا بخشی از هزینه‌های وکالت معاضدتی از این محل تامین شود.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری افزود: هر چند این رقم بودجه بسیار اندک است اما گام اولیه برای پرداخت مطالبات وکلای تسخیری و معاضدتی است که هم اکنون به صورت رایگان برای خدمت به محرومان و نیازمندان اقدام به وکالت رایگان می‌کنند در حالی که باید دولت‌ها هزینه این نوع وکالت‌ها را پرداخت کنند.

وی در مورد تعیین رقم حق‌الوکاله‌ها نیز گفت: این امر با دستور و تصمیم رئیس قوه قضائیه انجام می‌شود و به هیچ وجه رقم تعیین شده در این زمینه جوابگوی تلاش و همت وکلا نیست و امیدواریم در سال‌های آینده به شکل منطقی و درست حق‌الوکاله‌ها تعیین و نسبت به پرداخت آن اقدام شود.